Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

Hepy13 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se podíváte do mého hodnocení, tak uvidíte že já odpady téměr vůbec nedávám! Protože abych dal filmu odpad, musí to být fakt totální sračka, která nemá s filmem nic společnýho. A i na hodně špatnym filmu si vždycky alespoň něco malýho dobrýho najdu. Ale takovej shit naprosto o ničem, kde každý dialog (a k tomu ty pokusy o vtipy to snad nemůžou myslet vážně) řeže vaše uši jsem ROKY neviděl! Proti tomuhle jsou Babovřesky skvělá komedie, a hodnocení odpad je ještě milosrdným slovem k tomuhle počinu, a to myslim vážně! ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za snove obrazy davam 1*. A asi i za Maternu a Doubravovou, ty delali, co mohli, ale zachranit to neslo.Kdo toto srovnava s Kamenaky, Magnuskem ci Babovreskama,tak to nema v hlave v poradku. Magnusfilm byl mimochodem jen distributor, s realizaci tohoto dila nema nic spolecne. Jinak pan Houška by se měl zamyslet nad dalším natáčením filmů, protože tento film je přivedl do dluhů a nezaplatil ani herce, tak by se měl realizovat raději jinak. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na Maturitu jsem se podíval hlavně proto, abych se přesvědčil, jestli je opravdu tak špatná. Není, ale moc nechybí. Kamera je na film tohohle ražení docela slušná a do první reklamy jsem se i bavil (poměry ve školství jsou sice vyobrazeny značně přehnaně, je ovšem pravdou, že pro učitele je ministerstvo školství opravdu nepřítelem číslo jedna), ale když došlo na šílené vize protagonistů o přepadení ministerstva a bláznivých zkouškách, šel celý film do sraček. A zůstal v nich až do hořkého konce. (1 008., 18. X. 2014) ()

Don82 odpad!

všechny recenze uživatele

Hacking, chlast, hulení, korupce, Nikola Tesla, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, nerd s mluvícím robotem, SQL injection, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, nevtipný humor, debilní scény, hrozní herci o kterých nikdo nikdy neslyšel a mnohem mnohem více. [Legálně a zdarma ke shlédnutí zde] ()

GrungeChild odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem za tohle dílo zaplatil celých (a naprosto přehnaných) 50kč, samozřejmě že z čistě experimentálních důvodů, pojal jsem oprávněnou touhu zařadit se do fronty na plivnutí hořké sliny ke dnu filmařské/scénáristické žumpy. To, co se do keramické mísy plné hoven s nápisem Kameňák 4 už nevešlo, a přetékalo lascivně přes okraj, cítil se pan Houška zřejmě povinen stáhnout umolousaným hadrem a poté vyždímat do ještě pestřejšího mixu fekálních záležitostí, ve kterém pak máčel scénář celý měsíc, aby vyrovnal rozdíl mezi přípravou a natáčením. Divákovi neznalému věci, kterého neodradí už úvodní známka kvality pod nálepkou "Magnusfilm", by se snad z počátku mohlo zdát, že jde jen o další, vcelku nevinný celovečerní klon jednoho z odrůd televizního moru, který na nás chrlí pravidelně komerční kanály. Pár retardovaných vycházejících hvězdiček si chce urvat svůj podíl a poplácat se po ramenou, několik nadějných aktérek českého pornoprůmyslu si ušetří budoucí obstrukce s castingem, a zbytek se tak nějak zahraje do autu. Ale věřte mi, tahle "krejzy komedie" nabere postupně takové obrátky, že by se i Krampol krčil v koutě hanbou, hlavu v dlaních a rudý až na prdeli... No, nebudu nikoho ochuzovat o nevšední zážitek. Důrazně varuji, vizuálně požívat pouze ve stádiu pokročilého masochismu nebo opilosti, ale ani v jednom případě to nebude příjemná zkušenost. Zatím naprosté dno, ale mám pevnou víru v českou filmovou tvorbu, že v brzké době jistě zas o fous přitlačí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Řada herců ve filmu jsou současně muzikanti nebo zpěváci a krom hereckých rolí si zazpívali i ve skladbách soundtracku filmu. (ČSFD)
  • Jedná se o první film, který dostal v historii deníku MF Dnes od známé filmové kritičky Mirky Spáčilové hodnocení 0 %. Spáčilová uvedla, že s tímto filmem její pohár trpělivosti přetekl. (MatyM)
  • Maturitu napsal autor námětu a scenárista filmu Gympl (2007). Původně se mělo jednat o pokračování zmíněného filmu, ale autor se nedohodl s Tomášem Vorlem. (ČSFD)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama