Reklama

Reklama

Zpráva

(festivalový název)
  • Portugalsko O Recado

Obsahy(1)

José Fonseca e Costa, který na konci 50. let stál za ma­nifestem portugalské nové vlny a z politických důvodů musel ze své země nakrátko odejít, celovečerně debu­toval až v roce 1971 barevným sociálním dramatem, zabývajícím se tématem milostného trojúhelníku. Cos­tova Zpráva líčí komplikovanou situaci Antónia, který je zamilovaný do Lúcie, jež ovšem miluje rebelského dob­rodruha Francisca. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

Chaotický slepenec, ve kterém by se vyznal opravdu jen málokdo. Z projekce houfně odcházeli lidé, já sám jsem vydržel z úcty k filmu jako takovému, ale počítal jsem minuty do konce tohoto kousku. Na první pohled naprosto nesouvislé situace absolutně nezapadaly jedna do druhé a celkový dojem bylo jedno velké zmatení. Divákovi, který se snažil sledovat průběh filmu toto znesnadňoval fakt, že dialogy, které tvořily "vatu" filmu se nenápadně proplétaly s dialogy, které měly na průběh zásadní dopad. Přiznávám, že kdybych si nepřečetl anotaci k filmu, nevím, oč běží (což jsem ani tak většinu času nevěděl). Takhle tedy ne. ¤¤¤ LFŠ 2013 (Kino Reduta 1) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Je to sice režisérův debut, ale to nic nemění na tom, že to byla jedna velká nuda a ani sličná hlavní představitelka s tím neodkázala nic moc udělat, ba naopak, její postava mě později začala spíše iritovat. Nepomohla ani slušná hudba, těch pár humorných scén šlo úplně mimo mě a konec mi přišel takový nedořešený. Celkově pouze 2*. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama