Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 9

Recenze (490)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherná kreslená pohádka. Dlouho jsem nad ní pokukoval, ale po shlédnutí mohu konstatovat, že tak nádhernou pohádku jsem opravdu dlouho neviděl. A ano, kde kdo by mohl konstatovat, že se není čemu divit, když se jmenuje Malý princ. Já ale oceňuji fakt, že tvůrci tu příběh francouzského šlechtice povýšili a dodali mu druhou příběhovou linku, která tu hlavní knižní nádherně doplňuje. Dokonce jsem měl tendenci směřovat to i k páté hvězdičce, jenže trošičku mě zklamala druhá polovina příběhu, která ubrala na filozofických otázkách a hlavně na tom, čím se Malý princ tak proslavil a přepnula ten jinak nádherně snový děj do takového toho klasického kresleného kýče. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ona i knižní předloha je takovej Coelho pro autistické děti, nicméně i přes snahu film postrádá její existencinální osamělost. Namísto toho bojuje s náročnou narativní uchopitelností knihy skrze standardní dějovou linii vystřiženou z pixar školy, která hledá společnou řeč s dětmi i dospělými, čímž vznikl prapodivný příběhový patvar, který nedával smysl ani mě. Chudáci děti. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moderní CGI animace odpovídá modernímu světu, kde se všichni za něčím honí. A pro svět fantazie je tu mnohem jednodušší tradiční animace. A hned je vidět, že ta má na rozdíl od počítačového produktu duši. A pak přijde to pravé kouzlo a tenhle pocit se začne přenášet i do rámcujícího příběhu z digitální současnosti. Docela jsem se obával, co s tím krátkým příběhem filmaři provedou, ale Francouzi to tentokrát vymysleli skvěle! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si pozrel Malého princa a vybavil sa mi Rómeo a Júlia. Zeffirelliho verziu mám medzi desiatkou najobľúbenejších filmov a Luhrmanovej verzii s Leonardom de Capriom som horko-ťažko pridelil dve hviezdičky. Literárne diela takých kvalít, ako sú dve spomínané by nemal upravovať hocikto a beztrestne, lebo potom sa dostaneme k situácii, ktorú opísal Ray Bradbury v 451° Fahrenheita. Ale po poriadku. Malý princ je podľa môjho názoru nesfilmovateľná kniha. Každý čitateľ si s pomocou knižných ilustrácií vytvorí vlastnú odozvu tohto diela a žiaden filmár nemá šancu sa mu do jeho predstavy trafiť. Oni si to režiséri asi uvedomujú a snažia sa pôvodinu ozvláštniť, v tomto prípade grafikou, hudbou a zmiešaním s ďalšími dejovými linkami. Výsledkom je guľáš, ktorý podľa mňa nemá cieľovú skupinu. Vnukovi to nepustím a pre mňa to bol stratený čas. Prečítal som si zopár komentárov a je mi ľúto, že niekto knihu nečítal a po zhliadnutí tohto filmu si ju ani nemieni prečítať. Ale je to ich voľba a mňa do toho vlastne nie je nič. Takže záverom sklamanie, ale nie premárnená šanca, lebo ako som už spomenul, v tomto prípade žiadna šanca pre filmárov neexistuje. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý princ definuje krásu detského. Pripomína nám prečo tak zbožňujeme rozprávky a nové neprebádané svety. Dovoľuje nám to robiť s ľahkosťou ale dokáže pri tom zostať detsky vážny. Pretože deti berú niektoré veci veľmi vážne. A sú to omnoho podstatnejšie veci pre ich život, než tie na ktoré myslia dospelí. Mark Osborne vytvoril príbeh na pozadí príbehu. Malý princ je tu kulisou pre cestu hlavnej hrdinky za dospelosťou. Je podaný v krásnej animácií a hoci mám knihu rád pretože má väčší emocionálny dopad, tak s touto líniou film narába natoľko šikovne, že som si po pozeraní knihu znova prečítal a nenašiel žiadny výraznejší kaz. Hlavný príbeh je ale rovnako dobrý. Hranica medzi tým čo je magické a tým čo je chladná realita sa tu krásne strieda a dovoľuje vám ako divákovi vybrať si svoju cestu ako k tomuto dielku pristupovať. Mňa si film získal plyšovou líškou. Cesta po asteroidoch a planétach.. snaha vysporiadať sa so smrťou.. uverenie v to úžasné čo nás formuje ako dospelých je hlavnou myšlienkou filmu. A musím povedať, že tam bolo veľa miest, ktoré ma dojali. Za čo som filmu vďačný. A áno netlačí možno na pílu, kde by mal ale to vôbec nevadí. Čakám na druhú projekciu. K piatej hviezde je to skutočne len pár centimetrov. Zimmer zvláštne Montmartovský. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Mark Osborne se rozhodl udělat hlavní postavou filmu dívku v reakci na výzkum provedený Institutem Geeny Davis, zabývající se genderem v médiích (v orig. Geena Davis Institute on Gender in Media), který upozorňoval na genderovou nerovnost postav v animovaných filmech. (oli009)
  • V době uvedení filmu se jednalo o nejúspěšnější francouzský animovaný film všech dob. Celkem celosvětově vydělal téměř 100 tisíc amerických dolarů. (oli009)
  • "Malý princ" byl oblíbená kniha Jamese Deana, který je jedním z hlavních idolů Jamese Franca - zde nadaboval Lišku. Franco hrál Deana v životopisném filmu James Dean (2001), za který získal Zlatý Glóbus. (BloodMax)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama