Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 1

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (490)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dva animáky v jednom filmu, a to nejen příběhem, ale i animací. V klasickém digitálním filmu moderní doby sledujeme holčičku, jejíž život je nalajnovaný a ona je od dětství připravovaná na svět orientující se na produktivitu. V tom druhém je úžasně výtvarně zpracovaný příběh Malého prince. První je odlehčený, druhý nutně melancholický. Malý princ není pohádkou pro děti a tvůrci si to uvědomovali. Prolínání obou příběhů se povedlo a působí sladěně a vyváženě. Problém ovšem nastává v poslední čtvrtině, kdy se obě dějové linky mají protnout. To bohužel nefunguje a kouzlo Malého prince je přebito duchem moderních animáků. Stává se z něm dobrodružný animovaný film, tak jak jej známé z dneška, což působí nevhodně až kacířsky. Atributy z příběhu Malého prince se násilně ohýbají až k prasknutí. Pokud přehlédnu poslední čtvrtinu je to nadprůměrná pohádka, která dokáže nenásilnou formou vytáhnout emoce z nejednoho dospělého. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem četl před lety a nikdy jsem se neřadil mezi skalní fanoušky Exupéryho klasického díla a nikdy bych jen tak na potkání nevysypal nějaké v knize pronesené moudro, ale i tak jsem se rozhodnul zajít na filmové zpracování do kina a musím říct, že to stálo za to. Líbilo se mi prolínání dvou příběhů, které byly rozdílně animované, přičemž každý měl svoje kouzlo. Člověk se nejednou zamyslel nad významem života, nad kontrastem mládí x stáří a nechal se unášet na vlně fantazie, která nemá mezí, pokud si je sami nevytyčíme. Zkrátka milé a pěkně barevné pohlazení po duši, ke kterému bych se klidně někdy v budoucnu vrátil. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Exupéryho Malý princ byl vnořen do příběhu animovaného filmu, který ač se občas snaží, tak vůbec nepůsobí nijak dětsky, což se dá díky filozofickému předlohovému opusu očekávat. Síla filmového díla je v některých momentech stejně mohutná jak v pisatelském plátku a zpracování se mi nadmíru zamlouvalo. Velmi rád bych uvítal ke zhlédnutí verzi bez dabingu, který zbytečně zakrývá původní hvězdné obsazení. Kniha vždy bude knihou a film filmem, ale pokud takhle zajímavě bude ještě někdy zpracovaná papírová ojetina, nemám velkých výhrad. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film má trošku smůlu - bez znalosti knižní předlohy nemůže 100% fungovat (divák nepochopí souvislosti) a se znalostí knižní předlohy se nevyhne srovnávání. Já mám k filmu poměrně dost výhrad, ale úplně nejvíc filmu uškodil zbytečně přeplácaný konec, myslím, že takto tlačit na pilu pro nějakou rádoby gradaci opravdu nebylo třeba. Nicméně i tak velmi slušný pokus. Knížka je klenot a domnívám se, že opravdu nejde ani nijak extra perfektně zfilmovat, i kdyby se kdokoli na hlavu stavěl. Dobrým paradoxem je však fakt, že i když film neměl ani náhodou ono kouzlo a atmosféru knížky, byl jsem přesto dojat víc než dost (takže si dovedete představit, jak moc velkou srdeční záležitostí pro mě Malý princ je:)). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherná kreslená pohádka. Dlouho jsem nad ní pokukoval, ale po shlédnutí mohu konstatovat, že tak nádhernou pohádku jsem opravdu dlouho neviděl. A ano, kde kdo by mohl konstatovat, že se není čemu divit, když se jmenuje Malý princ. Já ale oceňuji fakt, že tvůrci tu příběh francouzského šlechtice povýšili a dodali mu druhou příběhovou linku, která tu hlavní knižní nádherně doplňuje. Dokonce jsem měl tendenci směřovat to i k páté hvězdičce, jenže trošičku mě zklamala druhá polovina příběhu, která ubrala na filozofických otázkách a hlavně na tom, čím se Malý princ tak proslavil a přepnula ten jinak nádherně snový děj do takového toho klasického kresleného kýče. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci ve filmu použili kromě 3D animace také techniku fázové animace ve formě papíru v kombinaci s keramickou hlínou, což umožňilo aplikovat na tváře akvarel. (Zdroj: A-Company CZ)
  • Tvorcovia filmu pracovali v Paríži a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Filmaři se kromě Malého prince inspirovali i u Jacquese Tatiho a jeho klasických francouzských komedií Playtime a Můj strýček zesměšňujících svět dospělých. (Zdroj: A-Company CZ)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama