Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (428)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

My, co si před spaním pročítáme kuchařky Magdaleny Dobromilly Rettigové, to nemáme v životě nejjednodušší, jídlo je naší vášní a myslíme na něj prakticky neustále, neusnem bez zadělaného těsta na čersvý ranní chléb, v životě bychom neuvařili polévku z kupovaného bujónu, nudle děláme domácí, bylinky používáme jedině čerstvé ze zahrádky, půlku života strávíte u řezníka sháněním pravé svíčkové a ještě pak při odchodu riskujeme ataky nevraživých vegetariánů, fůů. Takže proč si neodfrknout u obrazovky, když za nás uvaří někdo jinej. Láska na kari je pohádkou lákavou, barevnou a voňavou, bohužel jaksi bezobsažnou, naštěstí jsem dostala záchvat slintavky při prvním záběru na šťavnaté rajče, takže jsem ve zdraví přežila všechny ty multikulti poučky, občas se zasmála nějakému vtipu o zelenině a užila si hereckého jiskření mezi dvojicí Mirrenová - Puri, kteří jsou rozhodně tou nejlepší ingrediencí snímku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý podľa môjho názoru mal zostať pri starších postavách, poriadne sa im venovať a tie mladé kľudne ignorovať. Hallstrom je už tiež starší človek a keď to funguje v niektorých momentoch medzi staršími, čiže ľuďmi s predsudkami a značne tvrdohlavými aj čo sa týka tradícií, tak nefunguje psychológia ani romantika u 25 ročných decák. Príklad: spoločný tanec majiteľov reštík prestrihávaný s mladým šéfkuchárom v Paríži a pokusom o zobrazenie jeho emócií. Inak mám problém hneď s úvodom, kde za prvé máme uveriť tomu, že otvoriť si reštiku vo Francúzsku je ľahké ako otvoriť si na Slovensku stánok s fast foodom a za druhé Ind si ju otvára hneď oproti inej, vychytenej reštaurácii. Btw tá je spočiatku extrémne gýčovo naaranžovaná, až sa aj vám, tolerantným občanom, chce hodiť kameňom. Drsná kapitalistická taktika však nie je komentovaná, pretože na rad prichádza otázka medzikultúrnej tolerancie. Osových záberov na cestu s dvoma postrannými budovami reštaurácií je vo film dosť..... ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Velká témata mohou být čas od času skryta i v banálních tématech a námětech. Příběh indické rodiny, která, vyštvána z vlasti tamějšími projevy náboženské a politické nesnášenlivosti, hledá v Evropě nový pokojný domov, je velkým příspěvkem na téma multikulturních dialogů. Schopnost vzájemně se tolerovat předchází způsobilost vzájemně se respektovat. (V tomto případě to Evropa měla usnadněné o velmi dobrou znalost angličtiny a obstojnou francouzštiny všech členů početné rodiny) vědomých si faktu, že na světe jsou i jiné země než jen Přední Indie. Příběh, který by sám o sobě voněl banalitou, je ozvláštněn skvělými dialogy a skvělým hereckým obsazením. Helen Mirren, dnes jedna z největších žijících hereček své doby, září v nejslunnějších paprscích, vyzařovaných její univerzální osobností; skvěle jí sekunduje talentovaná Charlotte Le Bonová a v ničem podstatnějším nezaostávají ani indičtí herci. Nenajdeme tu vzrušená gesta, planoucí oči ani nadčasové výroky, protože to všechno tu v sobě zahrnuje rafinovaně strukturovaná všednodennost. Tedy to, co z takřka konfekčního východiska dělá dílo, které proráží tím, že hladí. Na těle i na duši. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Čokoláda 2.0. Nenáročný film hraničící s pohádkou. Helen Mirren je dobrá stejně jako představitel hlavní role, ostatní podávají jakési umělé výkony, které nevytvářejí postavy z masa a krve . Bohužel typicky pro Hallströma je všechno podané v nevzrušivých mezích, takže jsem Lásku na kari (což je trochu paradoxní název pro film, kde je vyprávění o lásce na druhé koleji) moc neprožívala. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Láska na kari. Co jen k ní napsat? Uplynula tak rychle a vznešeně bez jakéhokoliv zkratu a zádrhelu jako všechny Hallströmovy filmy (prozatím viděny čtyři, což se brzy změní), při nichž člověk prostě jen vypne a úplně ztrácí pojem o čase. A právě Láska na kari mě přiměla poznat, co vlastně na filmech hledám. Hallströmovy příběhy nejsou vystavěny na žádné složitosti, jsou to zkrátka pohlazení na duši, navíc ztvárněna v nádherných prostředích s neskutečně skutečnými hereckými výkony, nevyžadují žádný klasický boj dobra se zlem, a přesto jsou napínavé, žádnou přehnanou romantiku, a přesto jsou roztomilé. Láska na kari byla pro mne okouzlujícím zážitkem a Lasse Hallström se z ničeho nic stává mým velkým oblíbencem. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama