Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dědečka Elliota Andersona (Kevin Costner), jehož manželka zemřela při autonehodě, a který později ztratil svou dceru poté, co porodila jeho vnučku Eloise.  Jak bojuje se svým žalem, Elliotův svět se obrátí vzhůru nohama, když afroamerická babička Rowena (Octavia Spencer), vyžaduje, aby Eloise byla vydána do péče svému afroamerickému otci Reggiemu, narkomanovi, kterého Elliot viní za nedbalost, která vedla ke smrti jeho dcery dcery. Elliot se ocitne v hluboce zakořeněném boji o opatrovnictví a nezastaví se před ničím, jen aby jeho vnučka nepřešla do výchovy jeho bezohledného zeťe. (007.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (18)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Black or White pojednává o Elliotovi děděčkovi malé vnučky,které je narozdíl od něj tmavé pleti,protože dcera ,která umřela při porodu se v sedmnácti letech zapletla s jedním místním černošským feťákem a když zrovna Elliot přišel o manželku a malá Eloisa o babičku tak stojí před oběma náročný úkol se se vším vyrovnat a k tomu chce do své péče babička zmíněného feťáka.Film dobře ukazuje proměnu ameriky zhruba ještě tak před čtyřiceti lety a dnes kdy se už nedělají rozdíly mezi rasou a navíc Kevin Costner neztratil nic ze svého umu.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka je klasicky Hallmarkovsky naivna. Proste latka dokonale vhodna pre zenskeho divaka, ktora obsahuje vsetky klise na ktore si spomeniete a zaver je tak ukazkovy happyend, ze ma na ňom prekvapilo len to, ze sa vsetci nepostavili a nezatlieskali si. Ale je to natocene tak dokonale, ze aj mna stareho chlpateho chlapa to dojalo. Môze za to dokonala Binderova rezia, ktory vie aj milionkrat pouzite klise natocit tak, aby aj po miliontyprvykrat fungovalo a zaroven vsetci herci, ktori do jedneho podavaju dokonale vykony a celemu obsadeniu kraluje neskutocne charizmaticky Costner. Tiez sa mi pacilo, ze karty v tom sudnom procese su rozdane rovnomerne a tak obidve strany maju chyby, vdaka ktorym by to mohli prehrat a zaroven pridu na finty vdaka ktorym by mohli vyhrat. Cierna sudkyna je tiez necakane objektivna. Vlastne jediny aspekt, ktory ma miestami iritoval bolo to tlacenie na negersku kartu. Ale zase ohladom toho ma na konci Costner trefny prejav. Takze sa to dalo prezit. Ale nechel by som byt v USA belochom. Staci sa len trochu zle pozriet na cernocha a uz ste hnusny rasista. Ale kaslat na to. Vysledkom je skvela drama zo sudnickeho prostredia, ktora ma nadchla a urcite si ju pozriem viackrat. 8/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to trošku pomaleji, ale když dojde na soudní přelíčení, má film co nabídnout, ačkoliv to místy zavání kýčem. Nicméně je to víc než snesitelné. Další věcí, která se mi líbila, je to, že film diváka staví do jisté schizofrenní situace. Na jedné straně je dědeček, který sice dokáže své vnučce poskytnout zázemí, ale má potíže s chlastem. Na té druhé pak babička, která se také dokáže o vnučku postarat, ale je tu faktor nespolehlivého otce dítěte. Vyhovovalo mi i to, jak se příběh lehce otřel o rasovou strunu, na kterou to chtěl jeden z obhájců hrát. Na co se ale může film spolehnout především, jsou herecké výkony. Costner výborný, Octavia Spencer nijak nezaostávala, seděl mi i Mackie jako advokát a v roli dalšího právníka překvapil stand-up komik Bill Burr. Konec je sice až moc sluníčkový a během končícího soudu jsem se chtě nechtě musel usmát, ale nakonec dobré konce jsou potřeba. 75% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Na flme sa mi najviac pacilo to, ze nikto tam nebol za zleho. Vsetci robili chyby, obcas dali uder pod pas, potrebovali sa ucit, zlepsit, pozriet si dalej od nosa. A vsetko to bolo predostrene s velkym citom a hlavne bolo v kazdom momente jasne, ze hlavnou motivaciou je Eloise. Skvele herecke vykony. Velmi dobre vykreslenie postav. Posobivy film. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Dodneška nechápu, proč tento film nebyl nikdy vysílaný v televizi. Ano jde v celku o klišé, které je předvídatelné, ale pořád je to velice kvalitní snímek. Kevin Costner zde hraje dědečka Elliota Andersona, kterému zemřela manželka a jeho dcera při porodu, zůstala s ním vnučka Ellois (Jillian Estell), o kterou se musí starat. Její otec je lempl, ale patří do černošské komunity, kterou vede jeho matka Rowena Jeffers (Octavia Spencer) a snaží se svou vnučku dostat do péče. Tak vzniká konflikt a vnučka se ocitá mezi bojem dvou prarodičů, kteří to doženou až před soud. 75%  ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v New Orleans. (007.)

Reklama

Reklama