Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James (Hayden Christensen) vděčí za svůj život svému staršímu bratrovi Frankiemu (Adrien Brody), jenž na sebe vzal zločin, který spáchali společně. Zatímco Frankie sedí ve vězení, James zcela změní svůj život. Má stálou práci a začne se dvořit jeho bývalé přítelkyni Emily (Jordana Brewster). Nyní je Frankie propuštěn zpět na ulici, je bez peněz a nemá kam jít... (gegina31)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (36)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Teraz vážne nerozumiem tomu podpriemernému hodnoteniu. Áno, nebolo to nič prevratné, ale podľa mňa celkom obstojné. Filmy o bankových lúpežiach už toho nového asi veľa neprinesú, a tak najmä z tohto pohľadu to bolo trošku obyčajné. Ale na druhú stranu, postavy a zápletka pôsobili vcelku vydarene a ja osobne som sa veru nenudil. Dokonca som bol rád, že to nebolo príliš prehnane akčné ako mnoho filmov podobného námetu. No a Adrien Brody opäť predviedol ďalší sympatický výkon. Ten koniec bol parádny, už len kvôli nemu by som za to nedal menej ako 3*. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak o akčním filmu se moc nedá hovořit, ale spíše o nevydařeném dramatu mezi dvěma bratry. Adrien Brody je výborný herec a docela opomíjený, nicméně musím říci, že poloha drsnějšího bratra, vracejícího se z kriminálu mi přišla komická a vyčnívající. První hodina se nese v duchu nudných rozhovorů mezi bratry a zápletka se vyvíjí moc pomalu. Akce není skoro žádná a prakticky se smrskne na vykrádačku banky ve stylu Nelítostného souboje, ale asi o deset levelů horší. Celé vyústění je velmi úsměvné a řadil bych to do horšího béčka.......3/10 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu docela nuda, Brodyho role mě tu srala a Hayden to zvládal jakž takž. Vinu ale nedávám hercům, ale scenáristovi, který to tak trochu nedomyslel. Navíc jedno velký mínus je to, že na tohle téma už bylo strašne moc filmu natočeno a lidi už to prostě nebere. Chcete-li pořádný film o bankovní loupeži tak zkuste spíš Bod zlomu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody hrá staršieho brata, ktorý sa dopustil ťažkého zločinu, ktorý zahŕňal aj jeho malého brata, ktorého hral Hayden Christensen a ktorý vykonal menší trest a odhodlal sa vykonávať takú dobrú prácu, ako ktorýkoľvek iný. Hlavný dôraz bol kladený na dvoch bratov. Ak sa má film nazývať Americká lúpež, je zavádzajúci, aj keď vykonávanie lúpeže bolo trochu napäté, nezaznamenali sme veľa plánovania lúpeží. Zdá sa, že v súvislosti s americkou lúpežou niečo prirodzene chýba. Či už to môže byť nudné tempo alebo nevýrazný scenár, film je značne jednoduchý a nezaujímavý. Dosiahnutie tempa trvá doslova hodinu. Americká lúpež sa môže pýšiť slávnym menom a zábleskom slušného vizuálu, ale únavný a generický materiál je strata času a peňazí. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

každý jsme nějaký. Já jsem od přírody podezřívavý. Takže kdyby za mnou přišel můj pokérovanej brácha, kterýho právě pustili z basy a kvůli kterýmu jsem byl i v base já a nabídl mi práci v realitách, kdy se maká o nocích, tak bych mu rozmlátil držku a odvezl rovnou zpátky před basu. Jenže hlavní hrdina je tupej idiot, má sice pěknou káru a umí jezdit, ale to je vše. Jo a najde si přítelkyni, která dělá na policii dispečerku. Ta má taky inteligenci houpacího koně, když se nechá odvézt svým drahým autem bez klíčů před policejní stanici. No a finální přepadení banky? Tvůrcům se evidentně líbily filmy Město a Nelítostný souboj, takže z toho okopčili co se dalo a totálně to podělali zákrokem policie, která kropí banku rukojmí nerukojmí. A co herci? Christensen se objevil ve Hvězdných válkách a tím pro něj první liga zřejmě skončila. Brewster si od rychlých aut odskočila k malému Fiátku a oskarový Brody jde v posledních letech z jednoho průšvihu do druhého, takže mě nijak nepřekvapilo, že se objevil v téhle kravině. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama