Reklama

Reklama

Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (806)

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami o umieraní sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Tento snímok je na podobnom princípe ako napr. Now is Good (2012), len mi to prišlo o niečo emocionálne chudobnejšie. Nezasiahlo ma to tak ako uvedený príklad. Z dvojice zaľúbencov vynikla hlavne Shailene Woodley. S chalanom som mal trocha problém. Radosť som mu neveril, prišla mi až príliš teatrálna, ale v smútku tromfol ešte aj svoju spoločníčku. Myšlienky, ktoré vo filme odoznejú nie sú zlé, niektoré mi však prišli ako umelo vsunuté, aby film dosiahol vyššiu sladkosť. Žiaľ u mňa to malo opačný efekt, som skôr za tvrdú realitu ako umelo presladenú romancu. Preto kvality Pre moju sestru (2009) alebo Neklid (2011) to nedosiahlo ani zďaleka. Stále to však vidím na nadpriemer. 70/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsem věřila, že se obtížného tématu smrtelně nemocných (skoro)dětí a jejich pozůstalých Hvězdy nám nepřály zhostí s nadhledem, a přesto s citem. Dlouho se to daří - postavy jsou sympatické a vtipné, čistá první láska ústřední dvojice je prostě k sežrání (i když nereálná - žádný osmnáctiletý hoch není tak úžasný a romantický jako Gus). Jenže ke konci mě film začal emocionálně ždímat, a to já nesnáším. Vyloženě je mi fyzicky nepříjemné, když mě film nutí brečet. Prostě to k divákům není fér - takže body dolů. Objektivně ale docela fajn neobvyklá romance, která vás vezme na emoční horskou dráhu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný, veľmi dojemný film, v ktorom je "smrť", napriek hlavnej úlohe, na úplne vedľajšej koľaji. Taktiež ma teší spôsob humoru, akým dostáva na frak. Bohužiaľ, ako to už ale býva zvykom, nakoniec predsa vyhrala temnota, ktorá na nás všetkých, bez výnimky, čaká. Bol som po dlhej dobe emocionálne zasiahnutý, takže mi neostáva nič iné, ako udeliť to, čo udeľujem zriedka kedy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Říká se, že láska a nemoc si nevybírá, prostě přijdou většinou tehdy, když je člověk nejméně čeká a je proti nim bezbranný. Zatímco láska v člověku probouzí radost a opojnou náladu, nemoc přináší smutek, utrpení a strach. V tomto romantickém dramatu se oba tyto protipóly, tedy láska a nemoc, tak nějak vzácně protnou a spojí dohromady. Jen díky nemoci vznikne lovestory, přičemž tato láska mezi dvěma mladými nemocnými lidmi bojuje o každý další den, kdy může existovat a kdy se může rozvíjet. Hvězdy nám nepřály je krásný film o smutných věcech, ale i takový může a umí být život a já jsem rád, že jsem si mezi mnohem většími filmovými trháky a mezi filmy se zvučnějšími hereckými jmény v kině vybral ke zhlédnutí tento malý nenápadný film ze života, který už svým tématem a svým pojetím vybočuje z toho, co nám česká kina a čeští distributoři běžně nabízejí. Knižní předlohu jsem nečetl, z herců jsem znal jen Sama Trammella (díky seriálu True Blood) a Willema Dafoe, a naprosto mi to tak vyhovovalo. Bohužel film nesplnil má očekávání úplně na sto procent, za prvé mě nedokázal rozbrečet (a to mě dokáže rozbrečet skoro každý smutnější filmový konec), za druhé mi tento film přišel chvílemi až moc dlouhý a roztahaný, a za třetí jsem měl chvílemi problém vcítit se do hlavních hrdinů a nějak více s nimi jejich příběh prožívat. Ale tyto nedostatky mohly být způsobeny především mými neobyčejně vysokými očekáváními, kdybych si to zapnul někdy v sobotu nebo v neděli večer na placeném filmovém kanále a nic od toho nečekal, možná bych byl nadšen, ale když už jdu na nějaký film do kina, přece jen od něj mám nemalá očekávání. Ale ve výsledku film hodnotím jako silně nadprůměrný a uděluji mu lepší čtyři hvězdy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Takový typický teenage film s vážnou tématikou (rakovina) snažíce diváka emočně zadusit. Čili je to film určený hlavně pro ženské pokolení, které takovéto přeslazené sarapatičky docení. Podobný film s názvem Teď a tady (Now Is Good) je úplný opak tohoto výkřiku do tmy. Tam funguje vše jak má, hlavně po té emocionální stránce, na kterou filmy s touto tématikou hodně stavějí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (31)

  • Film je natočen dle stejnojmenné knihy Johna Greena, který úzce spolupracoval na celé produkci. Jeho knihy se za první rok prodalo milion výtisků. Autorův slib podepsat výtisky všem předobjednatelům svého času vyústil ve vyprodání titulu ještě před jeho vydáním: hned na první náklad bylo tištěno 150 000 kusů (a Green všechny podepsal). (fraktal)
  • Titul je pozměněnou citací ze hry Williama Shakespeara "Julius Caesar", prvního dějství, druhé scény: "The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves..." (fraktal)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Hvězdy přejí X-Menům

Hvězdy přejí X-Menům

14.05.2015

Mutantí vesmír se nám roztahuje do šířky. Příští rok nás čeká X-Men: Apocalypse, kde se prý definitivně rozloučíme se „starou gradou", řada nových tváří ale bude pokračovat. Dále se objeví sólovky… (více)

Reklama

Reklama