Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem slušnej nervák. Už úvodní titulky mě upoutali, pak máme čtvrthodinu na seznámení z postavama a jde se na věc. rozjezd je sice trošku pozvolný, ale pak začne film neskutečně gradovat s tím, že závěrečná dvacetiminutovka je fakt peklo. film je každopádně důkazem, že žánr zvaný horor ještě není úplně mrtvej, ale chce se to vysrat na všechny ty kinder duchařiny co dneska cpou do kin a kouknout se radši na nějakej nezávislej nebo nízkorozpočtovej film. Tady je totiž na malým prostoru z evidentně skromným rozpočtem k vidění tolik invence až mi to bralo dech. Každopádně jak se to rozjede divák nemá šanci vydechnout a odtrhnout se od obrazovky. Já osobně už jsem ke konci myslel, že se fakt pochčiju, ale nebyl jsem to schopnej stopnout ani na vteřinu prostě jsem to chtěl dokoukat. No a samozřejmě, že největší schíza je ta hlavní pointa, která mě fakt rozstřelila sice jsem to tušil, že to tak nakonec bude, ale i tak mě to rozbilo. Samozřejmě nebudu nic vykecávat. Můžu jenom doporučit. I velký hororový skeptik jako já je tentokrát nadmíru spokojen.90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Video film? Tak potom veľmi slušné...Hororík má veľmi atraktívne prostredie, mnohé scény pôsobia trochu klaustrofobicky a dlho som to videl na štyri hviezdy. Ibaže posledná tretina sa snaží byť hororová za každú cenu a to aj bez toho, aby diváka bližšie oboznámili s tým, čo sa presne deje. Chcelo to iba viac popracovať na prepojení so starou šachtou a lepšie podať chaotickú a rýchlu premenu postáv na vraždiace mašiny...Myslím, že sa z toho dal vytrieskať naozaj slušný horor, stačilo iba ubrať. Niekedy je menej viac. Napriek tomu film stojí za pozornosť. Keby každý video film dopadol aspoň takto, ušetrili by sme veľa času z hovadinami. 60%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle na měl dojem neudělalo. To klaustrofobické prostředí se dalo využít lépe. Chápu, že tam byla asi tma, ale jako divák nejsem na neviditelné výkřiky a mihající se kameru příliš zvědavý. Navíc mi tam chyběl spuštěč, který to šílenství uvedl do chodu. To už se mi od Ketaie líbil víc ten třicítkový sequel. O horor se nejedná ani náhodou. 10% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První korálek do sbírky horového maratónu, do kterého jsem byla navezena, a musím říct, že velmi slušný, protože to celé uteče tak rychle, že ani nestačíte škytnout a už běží závěrečné titulky. Jediná výtka (musím vždycky něco vyhrabat) bude malá logická, a sice když se parta horníků a jedné horníkové uvelebí v záchranné komoře, aby tam přečkali oněch sedmdesát dva hodin, než je vykope záchranný oddíl, a někdo na ně začne bušit, určitě by mě nenapadla reakce- "ale to není nikdo od nás, ne?" ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama