Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

somebody.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento jedinečný díl legendárního seriálu Doctor Who považuji za velmi vydařený, přímo skvělý. Samozřejmě je opravdu těžké vmáčknout všechno ze seriálu, který už běží 50 let, do jednoho 80minutového dílu. Když si to člověk uvědomil hned, že není možné tam dát všechny Doctory, aby to nevypadalo přehnaně, užil si díl od začátku až do konce. Je tam mnoho skrytých faktů, a to záhadné se konečně vyřešilo. Time War a její výsledek. Když to tehdy Davies vymyslel, udělal jednu chybu - odstranil Gallifrey a všechny Timelordy s ní. Smekám před Moffatem, že je dokázal tak mistrně vrátit zpátky. A navíc byl díl plný vtipu (interakce tří Doctorů, určitě se každý zasmál a nejen jednou), vrátila se Rose (i když jen jako vědomí Momentu, ale o tom lze polemizovat - Bad Wolf přece) a různé připomínky dřívějších společníků/společnic a mnoho návratů do minulých dílů. A co se týče konce, nenacházím vhodná slova, abych mohla vyjádřit to štěstí, když jsem viděla to shromáždění (plus ten Kurátor, smekám znovu před Moffatem). Jediné, co mě zklamalo, bylo to, že se tam neobjevil Eccleston osobně, ale to není chyba tvůrců. Další věc, která mě hodně potěšila, byla ta, že udělali několik bonusů ještě mimo výroční díl - miniepizody (především ta s Paulem McGannem a jeho 8. Doctorem, geniální) a navíc ještě The Five(ish) Doctors reboot. V podstatě se do výročí zapojili všichni žijící Doctoři. A co víc si vlastně přát? Pro Doctora vytvořili další dějovou linii - hledání Gallifrey. Nevěřím, že by někdo nebyl rád. Podle mého to nemělo chybu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Další ze speciálů, který se povedl. Jen přemýšlím, jestli by dřív nebo později nenastal nějaký paradox, když takhle běhali po vesmíru všichni tři. Nový doktor na obzoru a hledání ztracené planety jakbysmet. Některé seriály by se z tohoto mohly učit, protože to, jakým způsobem je tento tvořen je opravdu skvělé. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brouzdání ve vtípcích nedávných sérií, pomrknutí na znalce těch dávných a zároveň čistá Moffatovina, která nedokázala a ani nechtěla být jen oslavným zpěvem. Díky kombinaci Mattovy vyřídilky a Davidových nekonečných očí měl den Doktorův nejvyšší hodnocení téměř předplacené, ale na pozadí Pádu Gallifrey, tíhy odpuštění, střídání vzhledu Tardis, možnosti naznačeného kurátorství nebo kouzlu posledního záběru mu nic fanouškovsky přidávat nemusím. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to. 3x TARDIS, 13x Doctor a 1 fez. Úchvatnejší darček k 50. Výročiu nielen samotnému Doctorovi, ale aj všetkým nám si snáď ani neviem predstaviť. Moffat ukázal, ako veľmi si váži prácu všetkých, ktorí sa na tom začali podieľať a posúva to stále ďalej. Až sa desím momentu a dňa, keď sa to celé skončí. No po absolvovaní tejto časti nám dal to, čo nemali ani Páni Času v ten deň... nádej. (a potom si ju vzal späť spolu s teaserom na Vianočný špeciál) ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Steven Moffat je génius. Představte si, že máte napsat díl k 50. výročí kultovního seriálu. Musíte ho napsat tak, aby jste uspokojil milióny fanoušků a to jednak ty, jež tíhnou pouze k obnovené sérii, tak ty, kteří se upínají spíše ke klasickým řadám. Všichni očekávají trochu napětí, trochu dojetí a nějaký ten humor a hlavně děj který nenaruší pravidla mytologie seriálu utvářené po 50 let. Také musíte nějak navázat na naprosto výtečný závěrečný díl sedmé řady a přitom film napsat tak, aby bavil i širší publikum. Dále se od vás očekává, že, jak je u Moffata zvykem, budete o krok napřed před všemi rádoby spoleirovými spekulanty a vytasíte se z něčím, čím všechny rozsekáte. A v neposlední řadě se očekává, že když tu bude po hromadě víc dokotrů, že každý bude mít své zářivé momenty, ale také společné scény a tohle všechno musíte nacpat do 75 minut. Očekávání byla obrovská. No a Steven to dokázal, klobouk dolů. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Po niekoľkých rokoch sa do seriálu kvôli tejto špeciálnej udalosti vrátil David Tennant (Desiaty Doktor) a Billie Piper (Rose Tyler). (The M)

Reklama

Reklama