Reklama

Reklama

Odvážné palce

(pořad)

Obsahy(1)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz. (skrblik007)

(více)

Recenze (68)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Novináři s popiskem práce "profesionální recenzent" jsou většinou to poslední, co mě zajímá u výběru filmů naházených do kickass.to vyhledávače, a na čtení recenzí pak zvysoka seru úplně. Přesto všechno se na tento pořad z mnou neznámých důvodů skvěle dívá (a poslouchá) a člověka ty pokusy o profesionální rozbory od tvůrců až po děje filmů skutečně zajímají. Lehce arogantní a radikální Fuka se svým pro mě sympatickým fekálním a suchým humorem pochopitelně táhne celý pořad do jinak nereálných výšin, ale i ostatní recenzenti přináší přidanou hodnotu a hlavně díky svým různorodým osobnostem mají co říct. Kvalita dílů je pak odvozena od kvality nebo zajímavosti rozebíraného filmu, a tak se jednou rozbory zastaví na stručném konstatování: "sračka", jindy se rozjíždějí až filozofické střety na téma "Film". Dávám tomu absolutní hodnocení, protože mě to skvěle zabavuje, když nemám na co čumět. Objektivně si to zřejmě zaslouží o zpíčenou hvězdu méně, protože je kolikrát fakt, že dotyční neřeknou nic navíc, než co si přečtete od amatérských šulínů, kteří prostě jen rádi čumí na filmy (CSFD). Hodnotím na základě nové éry, kdy je pořad píchnut na jinak naprosto debilním Streamu, později si sjedu všechny starší obrazové díly z Muvi, postupně přidávané SEM. 90% ()

DavidAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný. Spousta rádoby intelektuálskejch keců lidí, který používají hromady cizích slov ( u některých z nich jsem přesvědčen, že ani neví, co znamenají ) jen proto, že je někde asi slyšeli a myslí si, jak děsně je to cool. Zejména skákání pana Fuky do řeči všem ostatním a vnucování svých názorů je nehorázně odpudivé. Člověk se toho vlastně moc nedozví, jen s otevřenou hubou čumí, jak si aktéři honí triko a jak jsou nesmírně chytří.... ()

Reklama

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Je to pěkné jak se mi zamýšlené hodnocení během pořadu přelilo z odpadu na 5*. Zvykl jsem si totiž na ty neposlouchatelné hlasy (obzvlášť Fuka) a staly se z nich hlasy poslouchatelné. Jinak je vidět, že tomu asi rozumí a že jsou celkem chytří. Jen mají takovou jednodušší škálu hodnocení, která se musí ještě slovně upřesňovat, což mi moc úžasné nepřijde, ale když už se to tak jmenuje... ()

Ka.Stan odpad!

všechny recenze uživatele

Nedal jsem ani 5 minut, pro mě absolutně nezáživné tlachání o názoru na nějaký film. Raději shlédnu x trailerů k nějakému filmu, než poslouchat něčí názor, který může být absolutně odlišný od toho mého a navíc mi může můj vybraný film naprosto znechutit. Za mě tedy další zbytečný pořad, který si ale své pravidelné pravidelné diváky najde, přičemž právě u tohoto pořadu si můžou vychutnat odpolední kávu ... ()

JONYT 

všechny recenze uživatele

Koukám na streamu, ne moc dlouho, takže nemůžu hodnotit starší epizody, ale přijde mi to jako když si pár lidí hraje na odborníky a přitom jsou schopni hodnotit filmy, co ani neviděli, což opravdu nechápu, jak se může v takovémto pořadu stát :-/ K tomu si mezi sebou věčně skáčou do řeči ( hlavně František Fuka)... který mi navíc není vůbec sympatický. ()

Zajímavosti (1)

  • Od roku 2014 vysílá obrazovou podobu seriálu Stream.cz. (StreamCZ)

Reklama

Reklama