Reklama

Reklama

Odvážné palce

(pořad)

Obsahy(1)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz. (skrblik007)

(více)

Recenze (68)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmová relace současnosti na českých televizích a internetech, hodně fajn je hodnocení filmů, které mají daný týden premiéru, takže je to zároveň i nejlepší kinopřehled spojenej s lehkejma recenzema, s bonuse v podobě faktu, že Fuka narozdíl od svých recenzí nespoileruje. Éra Baldýnský byla fajn, ale rozhodně nebyla o kilometr lepší a je to vůči Ondřeji Vosmíkovi a Ivě přivřelové poněkud unfér. Navíc má Iva pro rozhlas neskutečně příjemnej hlas (dobře, přiznám, obrazovou verzi jsem v životě neviděl a nehodlám na tom nic měnit.) ()

DannyBurino odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK IS ,, THIS ''. Proč je to v červené zóně, tam to nemá co dělat. Nudní týpci kteří místo hodnocení a recenzování, polovinu dílu mluví o zbytečných, nezajímavých a dlouhých píčovinách, o filmu tam řeknou asi jen to co lze usuzovat z traileru a jejich způsoby mluvení jsou tak prkené že si říkám jestli tohle vůbec nacvičovali na hajzlu nebo vůbec. To si nikdo z nich neřekl že by možná pomohlo kdyby byli kreativní, zábavní, vtipní a zajímaví, ale na to nejspíš serou. Všechno v tomhle pořadu je tak zdlouhavý, tak nudný a tak prkený že jsem si připadal jako bych koukal na tekoucí sračky. Tohle je hanba všech recenzantů a kritiků, je vlastně zázrak že se na to někdo koukne, sotva se dá jeden díl skouknout, hned po minutě to chci vypnout a to je špatně néé?!?! FUCK THIS, tohle není pořad to je pytel sraček. Odvážné palce? Spíš odvážné prostředníčky. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Fajn radiový a internetový pořad o filmech. Sleduju to cca od r. 2014 a nezažil jsem asi nejlepší éru s Baldýnským, i přesto několikrát lepší než některé televizní magazíny. Saša kliďas a dobrý moderátor. Fuka s přehledem a svým pohledem na filmy nejlepší palčák. Iva dodává ženský názor a vyzná se v žánrech. Ondra nic nepokazí a ten nejnovější Jan Škoda by mohl ještě zapracovat na výslovnosti bez "prostě, ehhm, hmm" atd. Těším se na další a další díly. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lidový původně mnoho let rozhlasový a dnes čerstvě 200 epizod i video-streamovaný pořad sestávající z recenzí premiérových kinofilmů. Ty časy, kdy jsem si stahoval MP3 z webu Radia 1 a poslouchal jak se Fuka s Baldýnským pouští do sebe i do celého (nejenom filmového) světa, jsou sice už dávno pryč, a těžko jsem se smiřoval s odchodem Ireny Hejdové (který souvisel s prací na dokumentárním cyklu Čtyři V Tom pro ČT, což byla velmi povedená akce), ale Iva Přivřelová přináší leckdy téměř opoziční nahlížení na filmy proti Fukovi a Vosmíkovi (víc do artu, nepředvídatelné ženské úlety odvislé od mužského hereckého obsazení atd...), takže ve výsledku si není moc na co stěžovat. Tedy může být, ale jde o ryze osobní záležitost "vkusu každého soudruha" a toho jak kterému soudruhovi vyhovuje humor jednotlivých zúčastněných. Mně vyhovuje dost, a za ty roky jsem se naučil filtrovat silné a slabé stránky vnímání zejména Františka Fuky, takže i ta hodnocení jsou pro mě celkem přínosná. Prostě za čtyři, 80% a příští pátek (to se nové epizody zveřejňují po čtvrtečním živém vysílání v rádiu) zase nashle, Palce a Sašo. BTW neexistence Sašova palce je ryze formální záležitost;) ()

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Je to pěkné jak se mi zamýšlené hodnocení během pořadu přelilo z odpadu na 5*. Zvykl jsem si totiž na ty neposlouchatelné hlasy (obzvlášť Fuka) a staly se z nich hlasy poslouchatelné. Jinak je vidět, že tomu asi rozumí a že jsou celkem chytří. Jen mají takovou jednodušší škálu hodnocení, která se musí ještě slovně upřesňovat, což mi moc úžasné nepřijde, ale když už se to tak jmenuje... ()

Zajímavosti (1)

  • Od roku 2014 vysílá obrazovou podobu seriálu Stream.cz. (StreamCZ)

Reklama

Reklama