Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Takoví jsme byli" - Vít Olmer se po takřka dvaceti letech vrátil k české exploataci a vytvořil další časovou konzervu hnusu a bizarností, v nichž si rochní aktuální česká společnost. Postradatelní české kinematografie, s vydatnou dávkou fanservisu pro starší a pokročilé, servírují hutný destilát cynického marasmu a zjitřené hysterie plebsovských internetových diskusí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film Bony a klid 2 je bohužel stejná žumpa, jakou všichni očekávali. Bohužel? Sympatický je návrat tvůrců a herců, chytře užité jsou flashbacky, kupodivu to má i stejný feeling jako původní film, ale jako celek to funguje jen jako jeden velký videoklip, který s formátem celovečerního filmu nemá nic společného. Co mi ale zlomilo srdce je fakt, že Pepa Nedorost už není sexy, už je jenom fajn, ale jeho kouzlo je definitivně pryč. Jeníková, Potměšil a Skamene jsou ok, ale nejšílenější tečku tomu všemu dodala linka se Simonou Chytrovou, která měla raději zůstat jen u těch kostýmů. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další nezvratný důkaz toho,že osvědčený název,potažmo herci nemusí nutně znamenat podařený kousek.Tím spíš,že pokračování klasických "hitů" zkrátka neumíme.U Bony a Klid,kde jednička byla na svou dobu celkem husarským kouksem je navíc strašně znát,že pokračování přišlo z křížkem po funuse a jakkoliv nejsem naivní a je mi jasné,že spousta věcí takhle funguje,je toho v dnešní době tolik,že už to prostě nikoho nezajímá.Přijít druhý díl v první polovině 90.let,dost možná by to bylo jiné kafe,teď jen Olmer potvrdil,že dobrý film natočit neumí a tím posledním tak byl Tankový prapor...20% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pokračování legendárního Bony a klid je další z řady smutných epizod o filmech, které po letech mají navázat na úspěšný film, a místo toho jsou jeho největší ostudou. Ostudou jsou navíc i pro všechny herce, kteří mají s původním filmem co dočinění. Co nám ale ve skutečnosti přináší Bony a klid 2? Návrat již velmi starých pánů, kteří ne vždy mají ještě stále co nabídnout, veksláctví tak, jak si jej vykládá Vít Olmer v roce 2013-4, Jakuba Prachaře s jeho "Tepláky" a několik flashbacků z původního filmu (aby bylo pokračování aspoň trochu k vydržení). "Naivní mladík" v podání Prachaře vlastně není ani tak moc naivní, jako spíš sečtělej debil. Zdá se vám tato kombinace nesmyslná? I mě by se zdála, kdybych to neviděl na vlastní oči - úplně debilní jednání (ano, někdo tomu může říkat naivní) a toporný panictví nám prokládá Prachař v brejlích žvástama o knihách a zcela zcestných reakcích na "kšeftíky" kolem něj, o kterých musí vědět i v Horní Dolní v cípu republiky. Chyběl tomu snad už jen Vergilius v originále. Stará parta až na několik výjimek jakž-takž funguje i nyní, i když na některých hercích je to neherectví už opravdu silně vidět (např. Švihlíkův Karel, Potměšilův Potměšil atp.), nicméně první polovina je prázdný vyplnění děje, kdy se asi máme bavit skopíčovinama dua Skamene-Teplák kolem reklam na Staromáku a správou veřejných hajzlů někde na farmě. V druhý polovině se objeví Richard a zbytek starý party, přibude pár nových tragédů a ti potom společně veksláky převezou. Závěrečný tým Teplák-MissNikdo(Kratochvílová)-Kripl-EvičkaTričko-KrálovnaSpodinyČeskýKinematografie(Chytrová) byl opravdu nejhorší možnou kombinací největších hereckých kokotů a neherců. Jak to však ale celý skloubit do nějakýho kloudnýho vyhodnocení? Stará parta je už prostě stará, Skamene blbnul, ale už ani to magický oko neumí (muselo to být sestříhaný), nová parta slušně řečeno nepřesvědčila a finále tomu všemu nasadila krátká romantika kolem starý a tlustý Jeníkový, která byla završená tím, že se z ní Prachařovi nepostavil (proč asi) a udobřila se s právníkem z Mladý Boleslavi na kolečku. 20%. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, zda na druhý díl výborný jedničky jít, ale nakonec jsem si řek, že to pojmu jako odměnu panu Olmerovi za skvělou jedničku a usadím svoje pozadí do kina. Bony a klid 2 jsou však jen potvrzením, že českejm tvůrcům pokračování prostě nejdou. Navíc u Vítka Olmera platí, že jeho žena je vydařenější než všechno jeho filmy po roce 1995 dohromady. Ve filmu naprosto absentuje náznak reality, tohle není příběh z dnešní doby, ale kraví, kozí a slovní hovna nakydaný na sebe a pořádně promíchaný. Umím si představit, že Vítka Olmera sere v týhle době to samé co většinu národa, banda gaunerů ovládající tuhle zem, jenže zatímco při sledování jedničky Bonů jsme si říkal "ty vole já snad sleduju přímej přenos ze života veklasků", teď jsem si říkal "co všechno jsem já vůl moh mít za 180Kč" . Jak může mít film atmosféru, když většina dialogů je jak z dikobrazu a místo normální komunikace, mezi sebou postavy neustále hláškujou a pitvoří tak nejen sami sebe, ale i celej příběh. Další obrovský zklamání jsou herecký výkony Honza Potměšil, Veronika Jeníková a především Pepa Nedorost, charisma je prostě pryč, nefunguje, ani jednomu jsem jejich motivace prostě nevěřil. A Roman Skamene ? Měl to těžký s takhle pitomě napsanou postavu ve vážným thrilleru prostě nemoh obstát a pokud se mělo jednat o komedii, tak to pardon, ale humor vypadá jinak. Aby té hrůzy nebylo dost, své si řekla i kamera, všechny ty zpomalovačky a zrychlovačky, obtáčečky, co to jako mělo bejt ? Jak to mělo filmu pomoct ? A těch "retroflasbacků" bylo fakt až moc, to už nám moh Vítek rovnou pustit jedničku a udělal by líp. Nejhorší je, že celou dobu mě bylo úplně jedno jak se příběh vyvine. Proč tam Vítek zase zamotával ten sex, to bylo tak násilný a zbytečný. Já jsem ten poslední kdo by kritizoval pohled na nahý ženský, ale k čemu tady ty záběry na prochazejíí nahý prdele byly dobrý, proboha ? Typicky česky křiklavej product placement je taky něco děsnýho, nikdo se nenamáhá dát příběhu souvislost, ne už toho nechám, to fakt nemá cenu kastrovat něco co už je dávno vykastrovaný. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se měl původně objevit i Tomáš Hanák a to výhradně na přání diváků, ale producenti nechtěli oživovat postavu Harryho, jenž v prvním díle zemře. (Lajty)
  • Během bujarého večírku lze v pozadí slyšet skladbu „Tepláky“ od dnes již zaniklé české hudební skupiny Nightwork, jejíž spoluzakladatel byl mimo jiné i Jakub Prachař, který si v tomto filmu zahrál hlavní roli zlodějíčka Martina. (rublik05)

Reklama

Reklama