Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pro samou inteligenci není kam plivnout........... Skoro stejný příběh, ale v jiné době. Spousta hlášek a povedený staronový hudební doprovod. CITÁT - Počkej vole!!...... Příběh odráží dění v současnosti a tvůrcům se, jako i dříve ve filmu prvním, podařilo jej krásně vyobrazit. Stejně jako tuzexová doba i tady je krásně vidět, co hýbe naší politikou a jak to dnes chodí. Jsem překvapen nízkým hodnocení, ale je mi jasné, že stále existují lidé, kteří si žijí ve svém krunýři, jdou si svou cestou a ostatní je nezajímá, nechtějí uvěřit a kroutí hlavama. Ikdyž jsem se chvilkama nudil, což některé scény dokonce vyžadují, jako celek se mi to líbilo. Byla to prostě jen zábava. Konec je taky povedený. CITÁT - Bony, bony, ňáký bony??:...... ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Pokud je první díl kultovní, tak jako v tomto případě, tak by se dvojka neměla nikdy natočit. Tím nechci říct, že dvojka je megaprůser, ale povedená teda taky není. Začnu s pozitivy: R. Skamene hraje svojí životní roli a i herci jako J. Nedorost a M. Kopečný mě baví. Flashbacky ve filmu jsou dobře udělané, je jich sice moc, ale pro přehled jsou důležité. Někteří herci jsou totiž za ty roky k nepoznání. Soundtrack je opět super. Nejen, že O. Soukup oprášil skvělé megahity z jedničky, ale doplnil je i o nové pecky, např. I Love You od M. Rupperta, Little Happy od Ezyho či Zlatá mince od Boldyho. Tak to je asi vše co se chvály týče. Zbytek totiž moc nefunguje. Zdá se, že V. Olmer, už není tak dobrý režisér co býval. Kameraman se střihačem, také neodvedli dobrou práci. Dále mi vadila častá nelogičnost příběhu. Nevím proč musí film tak často utíkat od reality. Jsou zde i zbytečné postavy, např. postava mladíka Martina nebo i ta jeho Miss Anonymous. Co mi i vadilo, tak je ten častý product placement. Co říci na závěr: Teď už zbývá jen natočit trojku s I. Jonákem v hlavní roli. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pokračování Bonů po 27 letech muselo zákonitě přinést menší rozčarování, ale velice mě potěšil Roman Skamene. Ač v trochu jiné roli, než v prvním díle, jeho přirozená naivita, drzost a humor ho přivádí do situace, že je mi sympatičtější, než poprvé. Celkově výkony herců zaostávají za prvním dílem, ale myslím, že se v tomto případě nedá srovnávat, tohle je docela jiný film. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pokračování legendárního Bony a klid je další z řady smutných epizod o filmech, které po letech mají navázat na úspěšný film, a místo toho jsou jeho největší ostudou. Ostudou jsou navíc i pro všechny herce, kteří mají s původním filmem co dočinění. Co nám ale ve skutečnosti přináší Bony a klid 2? Návrat již velmi starých pánů, kteří ne vždy mají ještě stále co nabídnout, veksláctví tak, jak si jej vykládá Vít Olmer v roce 2013-4, Jakuba Prachaře s jeho "Tepláky" a několik flashbacků z původního filmu (aby bylo pokračování aspoň trochu k vydržení). "Naivní mladík" v podání Prachaře vlastně není ani tak moc naivní, jako spíš sečtělej debil. Zdá se vám tato kombinace nesmyslná? I mě by se zdála, kdybych to neviděl na vlastní oči - úplně debilní jednání (ano, někdo tomu může říkat naivní) a toporný panictví nám prokládá Prachař v brejlích žvástama o knihách a zcela zcestných reakcích na "kšeftíky" kolem něj, o kterých musí vědět i v Horní Dolní v cípu republiky. Chyběl tomu snad už jen Vergilius v originále. Stará parta až na několik výjimek jakž-takž funguje i nyní, i když na některých hercích je to neherectví už opravdu silně vidět (např. Švihlíkův Karel, Potměšilův Potměšil atp.), nicméně první polovina je prázdný vyplnění děje, kdy se asi máme bavit skopíčovinama dua Skamene-Teplák kolem reklam na Staromáku a správou veřejných hajzlů někde na farmě. V druhý polovině se objeví Richard a zbytek starý party, přibude pár nových tragédů a ti potom společně veksláky převezou. Závěrečný tým Teplák-MissNikdo(Kratochvílová)-Kripl-EvičkaTričko-KrálovnaSpodinyČeskýKinematografie(Chytrová) byl opravdu nejhorší možnou kombinací největších hereckých kokotů a neherců. Jak to však ale celý skloubit do nějakýho kloudnýho vyhodnocení? Stará parta je už prostě stará, Skamene blbnul, ale už ani to magický oko neumí (muselo to být sestříhaný), nová parta slušně řečeno nepřesvědčila a finále tomu všemu nasadila krátká romantika kolem starý a tlustý Jeníkový, která byla završená tím, že se z ní Prachařovi nepostavil (proč asi) a udobřila se s právníkem z Mladý Boleslavi na kolečku. 20%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina filmu ma jakz takz nakroceno k celkem vtipne satire na podivna individua pohybujicich se v centru Prahy. Nevadi mi ani postupne odhalovani postav z prvniho dilu. Kdy vsak film ztrati jakoukoliv soudnost je, kdyz se Jenikova, Prachar, Kratochvilova a Potmesil domluvi na svem planu. Zaver uz je neskutecne trapny. Jak se dalo cekat, Olmerovi probuzeni teto legendy nevyslo. Velmi spatne herecke vykony, Skamene obcas pobavil, on ma nejvetsi podil na me skromne hvezdicce. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra filmu proběhla v Tipsport Areně. Nepřišli někteří z hlavních představitelů, zato dorazil Ivan Jonák, který byl o tři týdny dříve propuštěn z vězení. (Honzulik)
  • Ve filmu opět zazní píseň "Relax" od skupiny Frankie Goes to Hollywood. V prvním díle dostali tvůrci filmu práva na skladby britské skupiny za symbolickou jednu korunu, v tomto díle už ale platili plnou částku spojenou s autorskými právy. (Lajty)
  • Film sa natáčal hlavne v Prahe a v Stredočeskom kraji, ale tiež na zámku Liblice. (BathoryMan)

Reklama

Reklama