Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yoko, servírka s temnou minulostí, a její přítel Seiji, stejně jako její spolupracovník Daiichi zažívají řadu bizarních jevů. V městečku Funuma je vždycky všechno trochu divné. (JasonCZ)

Recenze (5)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skupinka očních bulev se plazí po silnici a přejede je auto. To není začátek nějaké absurdní anekdoty, ale první scéna tohoto (ehm, absurdního) japonského hororu, po níž asi každému dojde, že ho nečeká zážitek z nejnormálnějších. Snímek je zvláštním mixem extrémně působivých a extrémně mimózních scén (třeba u scény s umělou rukou v odpadcích vážně nemám ani tušení, jak vlastně měla fungovat), dohromady to ale dává pozoruhodný, znepokojivý, údiv vyvolávající celek, z něhož tedy nejsem zrovna dvakrát moudrý, ale bavil sem se u něj velmi dobře. Párkrát mě silně zamrazilo a několik sekvencí, jako například "výpadek proudu" po 40. minutě, je vylože k posrání strašidelných. Ačkoli nejsem úplně fanoušek těchto asijských bizarností, téhle musím dá palec nahoru. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Důvody k obavám vycházejí z poměrně populární a japonskými urban legendami inspirované mangy. Jak už je u podobných počinů zvykem, nesází se tu na koherentní dějovou linii, ale zejména na neohraničené krátké útvary, jejichž vrcholem je vždy nějaká znepokojující situace. Provázání jednotlivých příběhů do celku je kostrbaté a zcela nefunkční. Z vyznění celého snímku je bohužel zřejmé, že Tošikazu prozatím postrádá pevnou režisérskou ruku a pracoval v opravdu amatérských podmínkách. Což se na jednu stranu k tématu městských legend hodí, jelikož to celému snímku může dodávat příjemný autentický look, nicméně nedostatek talentu je většinou spíše na škodu. Naprostá nezkušenost je cítit zejména ze scénáře, který téměř mechanicky překládá jednotlivé příběhy, a snaží se je jakž takž pospojovat do příběhové linie. Zbytečně tak nadužívá vypravěčské prostředky, které se k audiovizuálnímu dílu nehodí, což v některých scénách působí příliš doslovně a nepochopitelně. Jako příklad může posloužit vyvraždění rodiny, při které si postavy musí vzájemně oznámit, že zmizela matka, pasivně přihlížet (ba dokonce být obětí) násilí a ještě diváka informovat, která mrtvola je kdo. Nicméně celku nelze vytknout, že svým způsobem se mu daří udržet jistou funkčnost/napětí – zejména v katarzních částech, i když většinou za použití totožných prostředků – tedy vyhrocené expozice spojené s detaily či polodetaily. Pro evropana samozřejmě může být kladem i jistá odlišnost snímku od západní tvorby. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zLYNCHovaný CRONENBERGer neprešejkovaný, podávaný s akurátnou dávkou ľadu, no poctivo premiešaný absurdrink, ktorý ma odkopol na polceste. Na prvý krát si takto z videného odnášam pokrčený výraz tváre, zvráskavenú sietnicu, posterapeutický účes a zahmlenú myseľ. Výborná terapia, ktorá z tunajšieho csfd-megacity osloví odhadom len asi 5 kusov. Škoda toho mikro CGI, ale aj s umravneným produkčným nákladom Toši to dal a dal to aha ok ! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Poriadny absurdistan sa rozbehne na zdanlivo pokľudnom predmestí, kde sa prisťahuje nový študent, ktorý sa s niekoľkými postavami ocitá v bizarných / strašidelných situáciách, ktoré rozhodne dajú zabrať. Napriek tomu, že som to miestami podozrieval ako zmätený a náhodný zlepenec rôznorodo divných scénok, postupne sa ukázalo, že sa to aspoň v rámci možností snaží trochu držať pokope a nejako previazať. Ale o príbeh či nebodaj zmysluplné dianie tu moc nejde, skôr o tie vydarené čiastkové úseky, ktoré z toho vykukujú a stoja za to... Proste taká podivnosť nad ktorou netreba rozmýšľať, len sa nechať prekvapiť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že to říkám, ale nejvíc se mi to líbilo do chvíle, kdy to vypadalo jako sled bizarních hororových scén. Do té doby to sice je takové, že funguje jak jaká scéna, ale rozhodně je to funkčnější, než když se Nagae rozhodne vše propojit a (do jisté míry) vysvětlit. Měl jsem sice radost, když to začalo mít celistvý vzhled, ale nakonec byl mnohem méně zajímavější než se zdálo a konec je vyloženě slabý. Vlastně se vše jen nějak propojí, ale nic nevysvětlí. Možná v tom je něco mytologického, co znají Japonci a já ne (viz. poslední záběr), ale stejně, jak to neotřele začne, tak to skončí dost obyčejně a rozhodně jsem od toho čekal víc, než jen další z řad japonských duchařin. Někdy ani netuším, kdy to bylo čistě hororové a kdy hororově vtipné, což se dalo brát dokud to bylo epizodické, ale pak už ne. Na tři hvězdy to stále jen tak tak vidím, něco do sebe to přece jenom má, ale celkově jsem spíš zklamaný. Jo, a nejslabší scéna za mé je první výpadek proudu, který jen otrocky kopíruje styl found footage a ten na mě funguje jen málokdy. Slabé 3* ()

Reklama

Reklama