Reklama

Reklama

Psí vévoda

  • Česko Vévoda (více)

Obsahy(1)

Milý, ale poněkud podivínský anglický vévoda z Dingwallu se všemožně stará o vesničany obývající jeho panství a neváhá dokonce v rámci jejich podpory prodávat vlastní umělecké sbírky a nábytek. To se ovšem vůbec nelíbí jeho chamtivému synovci a budoucímu dědici Cecilu Cavendishovi, který s obavami sleduje, jak se mu jeho dědictví krátí. Když se pokusí zasáhnout do kontroly majetku víc, než se sluší, změní vévoda svou poslední vůli a svým univerzálním dědicem, jenž zdědí vše, majetkem počínaje a šlechtickým titulem konče, učiní svého věrného psa Huberta. Jeho opatrovnicí pak ustaví dceru svého komorníka Clivea Chivese, pohlednou a sympatickou Charlotte Chives, které připadne obtížný úkol chránit s pomocí svého důstojného otce nového čtyřnohého vévodu před lstivými úskoky Cecila a jeho stejně chamtivé přítelkyně. Kromě Cecilových plánů, jak se zmocnit sídla, majetku i titulu, čekají dvojici hrdinů také trable, které jim přinese láska. Zatímco Charlotte se zamiluje do okouzlujícího Floriana, jenž je ve skutečnosti šlechticem, který se maskuje jako obyčejný venkovský mladík, Hubert musí vyřešit milostný trojúhelník, do kterého se zapletl s pudlicí Cosette a jezevčicí Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Smok 

všechny recenze uživatele

Ak človek prehryzne onen prihlúply nápad, že by sa nejaký hafan mal stať vojvodom, a len si užíva si jeho kúsky, celkom sa film dá stráviť a malý divák ho bude určite "baštiť". Tí starší si ešte poprípade môžu zdriemnuť, lebo naše komerčné televízie takéto kúsky s obľubou dávajú cez víkend doobeda a to sa predsa človeku hodí. Koniec koncov, dosť ľudí sa baví pri Beethovenovi, Rexovi, dalmatíncoch, cvičených opiciach a čojaviem ešte akej hávedi, tak prečo nie aj pri vojvodovi Hubertovi? ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Námět možná výborný, ale málo vtipných scén i pro děti. Ale myslím, že to děti odpustí. Typický anglický humor. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční a trochu dětinská rodinná komedie, plná pejsků a jedné lišky. Zajímavý nápad vyznívá vskutku až moc dětinsky. Je tu klasická romantická linie dospívajících, s nutnou odmlkou dětinského rozčarování, kdy je nevyřčená skutečnost brána jako zrada. Psi, kterým jsou přičítány lidské vlastnosti a skutky a provádějí obdivuhodné kousky, tak lidské, jsou sice roztomilá stvoření, ale situaci nezachraňují. A pak všechny akce se zvrhávají ve velké zvrhlé lidsko-psí orgie, kde je vše mezidruhové dovoleno. Obrovské dědictví je v zájmu odstaveného dědice a tak se dějí věci, většinou bohužel dětinské. Ale samozřejmě všechno dobře dopadne. V hlavních rolích jsou psi. Ať už je to nový vévoda Dingwallu Hubert, nebo jeho dávná láska Daisy, či letmá známost načančané Coquette. Z dalších rolí: starý vévoda (John Neville), který díky věku umírá, jeho starý oddaný majordomus Clive Chives (James Doohan), s neteří Charlotte (Courtnee Draper), která byla ustanovena poručníkem psího vévody, kuchtík Florian (Jeremy Maxwell), šlechtického původu a láska Charlotty, vévodův synovec Cecil Cavendish (Oliver Muirhead), nechtějící se smířit se svým odstavením od dědictví, Cecilova chamtivá přítelkyně Shamela Stewart (Sophie Heyman), toužící po velkém majetku, a rozverná anglická královna (Carolyn Sadowska), uvádějící Huberta vévodou panství. Zajímavý a sympatický pokus, ale na můj vkus až příliš dětinské, ale co se může namítat proti vkusu? ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama