Reklama

Reklama

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když nějaký začínající autor píše povídku a ve snaze šokovat ostatní, příběh zakončí probuzením a zjištěním, že to byl jenom sen a následně pointu "vylepší" o náznak, že to vlastně sen vůbec nebyl? Tak přesně tímto začíná příběh snímku Fear in the Night. Hlavní hrdina se ráno vzbudí a díky krvi na jeho zápěstí otlačeninám palců na krku a knoflíku a klíči v kapse kabátu zjistí, že sen, ve kterém se mu zdálo, že někoho zabil, by vlastně mohl být víc než jen noční můra. Docela dobré béčko, které má solidní atmosféru, ale ke konci, v momentě, kdy se všechno vyjasní, tak začne docela uspávat. V hlavních rolích se objevují DeForest Kelley, který hrál později ve Star Treku a Paul Kelly, který zase ve 20. letech strávil dva roky v base za zabití bývalého manžela své přítelkyně. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Asi najbrakovejšia adaptácia Woolricha, čo som videl. A tento raz tú „pulpovinu“ myslím výhradne v negatívnom duchu. Snímka má svoje B-čkové čaro pri snových sekvenciách, ale potom prichádzajú na rad okaté nedostatky: divne nazvučený vnútorný monológ, lacné herecké výkony všetkých zúčastnených, prílišná skratkovitosť či neprehľadnosť tmavých scén. Pre noiristov z úcty k Woolrichovi povinná jazda, pre ostatných jednoznačne radšej odporúčam režisérov vydarený remake samého seba – Nightmare (1956) s Edwardom G. Robinsonom. PS: nepamätám, kedy som naposledy dal nejakému noiru 2* :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne slabe tri, a to jsem jeste prehnal ...a to jeste jen za zivotni pribeh herce Paula Kellyho (jedna z hlavnich postav) - najdete si na wikipedii. Lepsi nez film. :-) ()

Reklama

Reklama