Reklama

Reklama

Bambusový dům

(festivalový název)
  • USA House of Bamboo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Armádní vyšetřovatel Robert Stack (Eliot Ness) v Tokiu vyšetřuje smrt svého známého, armádního činitele. S pomocí půvabné vdovy kimono-girl Mariko a ve spolupráci s japonskými bezpečnostními orgány zasahuje proti gangsterskému syndikátu a jejich vůdci (Robert Ryan), podvodníkovi, vedoucímu impozantní organizaci, zabývající se v Tokiu krádežemi, podvodnými obchody a vraždami. (Docflash)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ako píše Liquido, vizuál bol ozaj nádherný. Ale po príbehovej stránke ten film zostarol viac, jak Fullerove papundeklové vojnovky. Trochu limonáda, trochu to má neuspokojivé zakončenie (ohľadom Mariko). Tri a niečo. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Farebný noir s noirovskými hercami Ryanom a Stackom a s jedným zo 7 statočných patrí medzi priemer žánru, lebo príbehu chýba napätie. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Presné obsadenie (rešpekt vzbudzujúci Robert Ryan ako vodca zločineckej skupiny a Robert Stack ako typický tough guy s cool outfitom, ktorý mi strašne pripomínal Sterlinga Haydena!), vkusné kostýmy a pekné, v rámci noiru neopozerané exotické kulisy si zasluhujú pozornosť. Ak oželiete pomalšie tempo a nijak prevratný príbeh, určite si užijete. 3,5 * ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností tohoto noiru je jeho vizuální stránka - krásná barevná kamera a nádherné interiéry a exteriéry Tokya, snímek tak získá úplně jiný rozměr než kdyby se Američani snažili napodobit atmosféru Japonska za pomoci kulis jako se to děla v případě mnoha dřívějších snímků odehrávajících se v Asii. Příběh mohl být trochu napínavější. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se docela tesil na barevnej noir natocenej v Japonsku a s Ryanem v hlavni roli... Jenze, barva mi nakonec nesedela k "noiru", mozna i proto, ze ono je to spis krimi nez "noir". Par zaberu z Japonska tam sice je, ale vetsina deje se odehrava v interierech, takze nic (a na japonske origos noiry to ani mit nemuze). Ryan celkem ok. Ale co je hlavni, pribeh je proste nazabavny. Resp. me vubec nezajimaly osudy tech chlapiku...navic mi to cele prislo o hodinu delsi nez to bylo. A tak jedinou radosti nakonec zustava sympaticky vykon Shirley Yamaguchi. 3- ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Když je Eliot (Robert Stack) v bezvědomí, chtějí na něj chrstnout kbelík s ledem. V tu chvíli je možné si všimnout, že Eliot uhíba hlavou dřív, než na něj led dopadá. (J.A.K.)
  • Do role Eliota (Robert Stack) měl být původně obsazen Gary Cooper, jenže z něho už byla známá celebrita a hrozilo, že by ho lidé poznávali v ulicích, kde se filmaři chystali natáčet inkognito. (J.A.K.)

Reklama

Reklama