Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Posvítit si na vraždu (S06E01)

(epizoda)
  • USA Fade in to Murder (více)

Obsahy(1)

Televizní herec Ward Fowler se proslavil rolí detektiva Lucerneho. Jeho bývalá milenka Claire Daleyová je nyní jeho producentkou. Nikdo netuší, že tato žena Fowlera dlouhodobě vydírá a že muž jí odevzdává polovinu ze svých honorářů. Fowler proto jednoho dne v převlečení za lupiče přepadne bistro, ve kterém právě Claire nakupuje. Ženu zastřelí a stopy nastraží tak, aby se podezřelým stal manžel oběti Sid. Když se poručík Columbo ujme vyšetřování, zjistí že Fowler plynule přechází do své nejznámější role a coby detektiv Lucerne svému „kolegovi" pomáhá... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně jeden z nejlepších dílů, v němž na konci shatner nepřímo vystihne hlavní princip poručíkova úspěchu: pachatel hraje roli vraha vždycky poprvé, bez zkoušení, a proto udělá chybu, byť by to byl geniální herec, zato Columbo svou roli opakuje a tříbí tolikrát, že ji přirozeně ovládá do posledního detailu a vraha pokaždé přehraje ... takových interpretačních klíčů k seriálu existuje víc a o některých ještě nevíme, některé objeví teprve budoucí "archeologové", až budou muset rekonstruovat naši dobu na základě dochovaných dílů Columba, podobně jako poručík rekonstruuje vraždu pomocí zanechaných i naopak chybějících stop, jak vtipně naznačuje v jednom svém článku Umberto Eco;-) ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdičky pouze za tu docela slušnou fintu s nahráváním basebalového zápasu a celkovým posunem času. Ale jinak zcela určitě 2*, rozhodně podprůměrný díl, kde vrah, jak už jsem mnohokrát napsal, nemá ani špetku charisma. Dabing Jiřího Pragera také postavě právě nepomohl a samotný poručík Columbo, opět ve světě televize a filmu (viz Předveď dokonalou vraždu), se chová zase jako buran. ()

Reklama

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic moc. "Sympatický" záporák Shatner zavraždí produkční seriálu, které platí nemalé peníze za to, že neprozradí, že herec ztvárňující populárního detektiva Lucerna je bývalý válečný dezertér. Pointa s náboji taky nic moc. A Shatner mi byl místy neskutečně protivný, zejména když tvrdil, že jako detektiv Lucerne by podezříval sám sebe a že se sám sebe ptal na motiv......prostě blbina největšího kalibru. Za to dávám pouze 3 hvězdičky. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobře vymyšlená zápletka. Přiznejme si ovšem, že bez Falka a jeho hereckého výkonu by byl celý seriál dost pitomý, což je dobře vidět právě v tomhle dílu. V podstatě nikdo zde nepodává zapamatovanější herecký výkon, nápadné "utahování" si ze světa filmu připomíná parodii a způsob, jakým tvůrci divákovi celý děj servírují poněkud zavání obavou z toho, zda-li jej dotyční nebožáčkové pochopí. Konzultace s "Inspektorem Lucernem" hloupé a naivní... Celkový dojem: 70% ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu sa objaví "kapitán Kirk" a aj som s ním celkom sympatizoval. Narozdiel od časti, ktorú natočil v deväťdesiatych rokoch. Tá scéna, keď sa Columbo priplietol do scény a prechádzal sa medzi maketami mrakodrapov, tak to bola pecka. Ale takýchto somariniek tu bolo vlastne viac. Táto časť bola taká pohodovka. Menšie úlohy si tu strihli Walter Koenig (ktorý hral Chekova v Star Treku a bol parťákom Shatnera) a manželka Petra Falka. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Epizóda obsahuje významný spoiler na film Čeľuste (1975). (ČSFD)

Reklama

Reklama