Reklama

Reklama

Proč se nám zdají sny

(TV film)
  • Velká Británie Why do we dream
všechny plakáty
Velká Británie, 2009, 52 min

Produkce:

James van der Pool

Obsahy(1)

Lidé po celém světě věří, že sny v sobě mají skrytý význam, odrážejí duševní rozpoložení, emoce a myšlenky. Přestože člověk spí, jeho mozek vykazuje aktivitu. Lidská mysl totiž ve snech zpracovává informace, které člověk pochytil v bdělém stavu. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nic nového. Pobavilo mě, že ženám se zdá dvakrát více o sexu se známými osobnostmi. Mě celebrity zajímají jen v kopané a spát ve snu s nimi nehodlám. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Řemeslně nuda, obsahově zajímavý pro někoho kdo o problematice nic neví. Takoví lidé se dozví pár opravdu užitečných informací, které mohou využít v každodenním životě. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Dokument tohoto typu zklame, když se člověk aspoň trochu o téma zajímá a mohl by v tomhle konkrétním případě o snech mluvit hodiny a v debatě zabřednout i ve vlastní zkušenosti lucidního snění. Pro lidi, co něco málo věděj a chtěj vědět víc, jsou obsažené informace neuspokojivé. Pro lidi, co se o snové realitě nikdy nic moc nedozvěděli, si budou myslet, že sny jsou cosi mezi hororem a vzdušnými zámky (nač těch laciných efektů? Škoda.) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nudilo mě to. Nebere mě moderní styl dokumentů, jež obdobně jako filmy stojí na rychlém střihu a vizuálních efektech. Taky mám dojem, že toho o snech vím víc. Ovšem svět opírající svoji existenci o vědecké paradigma potřebuje na všechno důkazy. Takže pak lze vyoperovat psům a kočkám tu část mozku, která je zodpovědná za svalovou činnost, aby člověk zjistil, že kočky a psi ve spaní utíkají a loví... ()

ill 

všechny recenze uživatele

Ikdyž by se dalo s některými názory úspěšně polemizovat, atraktivní námět nelze dokumentu upřít. ()

Reklama

Reklama