Reklama

Reklama

PSY: Gangnam Style

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Jižní Korea, 2012, 4:12 min

Obsahy(1)

Singl jihokorejského rapera PSY. Úvodní píseň alba PSY's Best 6th Part 1. (Jocker94)

Recenze (76)

animaxis odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete mi říct,že jeden korejec vymyslí stupidní taneček a ještě si k tomu vezme odporný obleček a je to největší celosvětový hudební hit současnosti?!Are you fucking kidding me?!Toto mi dokázalo,že čím jsou věci dneska trapnější,tím jsou oblíbenější mezi těmi popem vymazanými mozky,dnešními teenagery.A co je horší,že to říkám zrovna já?Já jsem taky dnešní teenager a i přesto si tohle myslím.Kolem mě se celý rok potulovali šílenci,kteří mě neustále informovali o počtu shlédnutí na Youtube.Tohle mě teda fakt hodně znechutilo,ale KURVA DOST!!!! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Vidím, že se nám tu v poslední době – zdá se – hudební klipy definitivně zařadily do zdejší filmové databáze. Nejsem z toho kdovíjak nadšen, neb podle hodnocení těch několika málo klipů, které sem byly doposud přidány, mi připadá, že se tady nehodnotí klipy (rozuměj: audiovizuální díla), nýbrž hudba samotná. Je to asi stejné, jako kdyby se filmy hodnotily jen po vizuální stránce. Taky zde vidím jistou stádovitost názorů. Podíváme-li se například na videoklipy kapel, které jsou nejen hudebními kritiky uznávané a proti nimž se jen málokdo odváží zdvihnout prst, vidíme, že jejich hodnocení je za každých okolností červené, ať už jsou jejich klipy sebevětším klišé a bez nápadu. Umělci, na něž se názory více polarizují, mají klipy téměř vždy v modrých číslech. A až tu budou nahozeny klipy umělců, kteří jsou masou hudebních posluchačů odsuzováni a kteří jsou zejména idoly v očích mladých dívek, je jasné, že ať bude mít jakýkoli jejich klip sebevětších kvalit, z černých čísel se prostě nevyhrabe, neboť mu masa zdejších uživatelů kolikrát i bez zhlédnutí samotného klipu napaří bezmyšlenkovitě odpad či jednu hvězdu. Inu, když je někde nízké hodnocení, začínají ovce houfně tvrdit a v prsa se bít, že je to mainstreamová sračka, že ony přece poslouchají kvalitní hudbu. (…) Teď už ale k samotnému Gangnam Style. K dnešnímu datu to jest video s největším počtem zhlédnutí na YouTube, průlom alespoň jednoho kousku k-music k uším a očím masy hudebních posluchačů a – jak už jsem naznačil výše – opět dílo, které polarizovalo společnost. Já i přesto, že čas od času si něco z k-music poslechnu, přiznávám, že Gangnam Style mě jako píseň příliš nezaujala. Neřekl bych, že je špatná, ale spíš mi přijde poněkud moc mainstreamová. Klip je však jiné kafe. Je v něm nápad, pestré lokace, vtip, mírná provokace, svérázný tanec, jenž se stal fenoménem, a je celkově příjemným oproštěním od západní produkce, jak už to tak nejednou ze strany východoasijské kinematografie bývá, které v této kombinaci s písní skvěle ladí, a tak i přesto, že jako samotnou píseň Gangnam Style moc nemusím, v kombinaci s klipem zní a vypadá moc dobře. (…) Závěrem bych chtěl dodat asi jen to, že bych byl nerad, aby někdo můj komentář pochopil tak, že chci ostatní nabádat, aby šli za každou cenu v hodnocení videoklipů proti proudu, a také nechci žádného konkrétního uživatele pojmenovat ovcí. Nechť se tak pojmenuje jen ten, kdo má z předchozích řádků pocit, že se právě jako ovce nejen v hodnocení videoklipů chová a chybí mu/jí vlastní názor. Slabé 4*. Howgh. ()

Reklama

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Song je sice fenomenální, chytlavý a notoricky známý, ale můj styl to tak úplně není. Ale klip je prostě perfektní, i když by se dal udělat ještě lépe. Takže za ****. Nechápu zdejší nízké hodnocení. Zdá se mi, že jsou tu jen zahořklí páprdové, co hodnotí tu písničku, která se jim nelíbí. No dobrá, ale tady jde o ten klip......a ten, zdá se mi, tu není brán v potaz. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, co to na čsfd dělá, ale když už jsem na to narazil, tak se vyjádřím. 1) Dávat odpad něčemu, co (teoreticky) viděl každý 4. člověk na celé planetě Zemi, je holý nesmysl už jen sám o sobě, kdyby to byl odpad, nikdy to tolik lidí neuvidí. 2) Dávat odpad něčemu, když nevíte, o čem se zpívá a kde je pointa.. když vtip nepochopíte, protože jste vypatlanej, tak se vám taky líbit nebude.. tohle je ten případ.. 3) PSY rozhodně nechtěl s tímhle dílkem vystupovat v nějaké filharmonii, měla to být taneční pecka, která rozkejve pár Jihokorejců, ale nějak se to vymklo z ruky a rozkejvalo to celej svět. Tuhle písničku žrala drtivá většina lidí, byla libová. Mělo to něco do sebe, bylo to vlezlý, jednoduchý a vtipný, celej ten klip. Bylo to tak šíleně asijský, že se tomu nešlo nesmát. Teda alespoň u mě to tak fungovalo :) Jedinej problém byl, že se to hrálo všude, furt a dlouho, takže se to zprotivilo všem, všude a na furt. Nicméně, dávat odpad nejúspěšnějšímu singlu na světě, který jen na YT vidělo 1,8 miliardy uživatelů může jen zaujatej blbec. Nemusí to sednout každýmu, to uznávám, ale tady je těch odpadů 50%. Radši běžte zase hodnotit filmy.. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Osobne sa mi viac páči jeho pesnička Right Now. No Gangnam Style MV je zábavný, a lyrics má aj význam. Nie je to iba niečo neidentifikovateľné v neznámom jazyku. Odporúčam si nájsť preklad pesničky, a nejaké info o MV, než to hneď odsúdite. A čo je na tom zlé, keď sa k tomu pridá ešte chytľavý tanček? No podľa tunajšieho hodnotenia vidím, že naša verejnosť zďaleka nie je pripravená na ázijskú (juhokórejskú) hudbu či humor. Skrátka, nevedia vypnúť a zabaviť sa... Zaujímavé komentáre: Cherish, Hromino. EDIT: Tak na protest, že je tu toľko predpojatých hodnotiacich, zdvihám svoje hodnotenie o *. ()

Zajímavosti (5)

  • Vôbec prvý videoklip, ktorý na portáli YouTube dosiahol métu jednej miliardy zhliadnutí. (tommy187)
  • PSY dosiahol s videoklipom Gangnam Style maximálny limit počtu pozretí na portáli YouTube. Počítadlo sa zaseklo na čísle 2 147 483 647. Uvedená hodnota predstavuje najvyššie prirodzené číslo, ktoré môžu nadobudnúť 32-bitové premenné a tým pádom nemohlo byť vyššie. Prevádzkovatelia preto museli aktuálny systém nahradiť 64-bitovým. Pod videom sa objavilo aj oficiálne vyjadrenie od YouTube, ktoré poukazuje i na to, že aktuálnu hranicu pozretí predstavuje hodnota 9 223 372 036 854 775 808. Hit juhokórejského speváka bol najsledovanejším hudobným videoklipom na YouTube päť rokov. (Zdroj: hudba.zoznam.sk) (Raccoon.city)
  • "Gangnam Style" dosáhl hranice 1 miliardy zhlédnutí v den konspirátory předpokládaného konce světa, tj. 21. 12. 2012. (dominikciz)

Reklama

Reklama