Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorská komedie Parádně pokecal zachycuje šest měsíců v životě 25letého Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní a jako vždy bez práce opouští Prahu. Nevěda coby odjíždí bezcílně s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se ale ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Vše se ale mění ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie... (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na jednu stranu rád, že ČT v tomtom případě ČT Art pustila něco jiného než Donutila a jeho debilní historky, ale na stranu druhou mi to jkasi nepřišlo ono. Ano, nějakou poetiku to mělo, hlavně se mi v této byť teplé zimě zastesklo po létě, ale jinak jsem moc nechápal. Hlavní hrdina byl prostě neskutečný nepoužitelný pako a divím se, že pracoval v call centru. Ten měl mít na blbost průkazku. A jelikož mi to tak přišlo celou dobu, příběh o tajemné Marii mně až tak moc nebral. Tu druhou hvězdu dávám za snahu. Pane Pavlíčku, třeba to příště bude lepší... * * ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ooopsss.... co musí člověk vykouřit, aby splodil scénář k něčemu takovýmu?? To snad nemohlo být myšleno vážně ani jako klip na youtube, na to je to moc dlouhý. A co musí (možná ten samej, možná jinej) člověk udělat, aby někoho donutil to zaplatit?? I když na druhou stranu, pokud je pod tím podepsaná ČT, tak se to nějak zamázne, že jo... Možná o to hůř. A já?? Udiveně koukal. Těžce nepochopil. Dost se nudil. Od odpadu to zachránilo pár záběrů pěkných krajinek. ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film "vo ničem". V absolventské prvotině Tomáše Pavlíčka sledujeme zmatené a absurdní situace a dialogy, které příběh nikam výrazně nesměřují. Jakýs takýs zvrat přichází s cestou hlavního hrdiny za tajemnou Marií, ale situace opět vyšumí do ztracena. Za zmínku stojí snad pouze Václav Vydra a Jana Krausová ve vedlejších rolích. Slabé dvě hvězdičky. ()

Vodou 

všechny recenze uživatele

Jen bych dodal, že film je naopak velmi tematicky bohatý, tedy všechna ta otevřená témata spojuje jedno hlavní, které možná ani přesně nedokážu popsat, jen jsem si jistý, že tam je. Vlastně se mi nechce hledat způsob jeho pojmenování, protože všechno se dá nějak pojmenovat. Ale když film dokáže zapůsobit všemi svými možnostmi a vytvořit v člověku dojem, kterému parádně rozumí, není nutné téma okecávat. Věřte intuici, kterou ve vás ten film vytvoří. A o tom možná je ten film. A hlavně mějte důvěru v tvůrce, o to si ten film žádá. To, že film využívá jiných prostředků, než na které je divák ze současných kin zvyklý, má nějaký svůj důvod. To, že se ve filmu hodně mluví, přeci ještě neznamená, že je to ukecaný film. To, že herci neprožívají svoje emoce, přeci ještě neznamená, že špatně hrají. Naopak nevěřte ukecaným kritikám. Dlouho, po shlédnutí působící film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, bejt kamarád Tomáše Pavlíčka asi bych mu prdnul taky pět hvězd, jako kolega Vitex i když výrazy typu "nejinteligentější český snímek posledních let" bych si odpoustil, protože soudnost a úcta k ostatním českým filmařům nejsou zase až tak špatný vlastnosti, abych se jich veřejně zbavoval. Film nemá žádnou pointu ani nikam nesměřuje, je založen na existenci jednoho bezvýznamnýho kluka, který si žije svůj poměrně zbytečný život. Jako divák jsem se občas ptal a co jako má bejt ? To má bejt nějaký sdělený nebo mám se smát nebo mám přemýšlet nad svým trapným životem ? Není mě to z toho příběhu totiž jasný, navíc je poměrně kostrbatě vyprávěn a už vůběc nemluvím o absolutních debilitách ve scénáři a totálně povrchně napsaných postavách. Neříkám, že některé scény nejsou zajímavé či neumí pobavit i když třeba servírovat divákovi druhou scénu s policajtem na osamělý ulici a zdůraznit vtipnost je opravdu zbytečný. Nejsme debilové, chápeme napoprvé. Je to šitý horkou jehlou ve stylu honem, honem, přihlížím k tomu, že Tomáš je debutant a dávám dvě, ale spíš jako povzbuzení do další práce. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na 16mm film. (Zdroj:LFŠ2014) (mikrom)
  • Natáčelo se v Chrudimi a na Kokořínsku. (jenik71)

Reklama

Reklama