Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní hlasatel počasí Steve „Sunny" Simpson zjistí, že tryskové proudění nabírá neuvěřitelnou sílu a vymyká se kontrole. Musí přijít na to, jak tuto anomálii zastavit, a zabránit tak zkáze celého světa... Steve ‚Sunny' Simpson je televizní hlasatel počasí. Jeho snem však bylo stát se vědcem, který počasí předpovídá, ne jen hlásí, jenže byl vyhozen z doktorského programu za plagiátorství. Stále se však zabývá pozorováním počasí. Jeho analýzy nyní ukazují, že přichází anomálie – neobvyklé změny počasí. Své analýzy posílá jednomu muži, s nímž svou práci rozebírá. Steveova snoubenka Angel stále tvrdí, že být televizní rosničkou je pro něj skvělá příležitost...
Steve přesvědčí svého nadřízeného, který chce z pořadu udělat, pro Stevea naprosto hloupé, „Nové bláznivé počasí", aby mohl s kameramanem Louiem natáčet v terénu. Na místě, kam dorazí, očekává odchylky v přírodních jevech – změny tryskového proudění. Dostane se do přímého vysílání, v jehož průběhu se obrovskou rychlostí přiřítí ničivé tornádo, které oba smete. Loui bohužel zemře a Steve se probudí v nemocnici. Angel mu nadšeně oznámí, že Jack má pro něj nový pořad „Lovec tornád". Steve ale ví, že tohle tornádo nebylo...
Ve skutečnosti se jedná o tajný program americké vlády „Thorovo kladivo", jehož cílem je tryskové proudění využít jako zbraň. Pokusy se však vymykají z rukou a způsobují ve světě mnohé katastrofy. Program řídí major Shaw, hlavním vynálezcem je Daniel, který si vyžádá přizvat Stevea na misi...
Agent Bo doveze Stevea do tajné základny, kde projekt probíhá. Steve konečně odhalí totožnost muže, se kterým si vždy volal; je to jeho bývalý přítel Daniel, který mu před lety sebral jeho práci a svědčil proti němu, když byl obviněn z plagiátorství. Steveův nápad měl pomáhat lidem, ale vláda z něj vytváří zbraň. Steve zuří, ale major Shaw ho donutí s Danielem spolupracovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

DDT 

všechny recenze uživatele

"Shit Stream", ale téměř edwoodovských kvalit. Toporní herci a dementní hlášky, při správné náladě dokonalá komedie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zahajuju resuscitaci !!" - "Děláte to špatně !!" - "Zvládnu to !! Viděl jsem pobřežní hlídku.." ;) Tak ještě aby ji David Chokachi neviděl, že ?! ;) Když v ní sám hrál, či spíš prostě byl !! Vyskytoval se, stejně jako zde v Protiproudu, syfáckém scifíčku, co je tak nesmírně a obludně tupé, až je skutečně až edwoodovsky zábavné.. To Lando zas jednou v kanadsko-bulharské koprodukci natočil dokonale ryzí filmovou demenci a cílenou diletanštinu.. Občas se jeden při podobných zážitcích zkrátka nemůže zbavit otázek, které jdou podobným směrem jako ta, co vlastně podobné tvůrce vede k tomu, aby zasvětili svoje životy, profesní i osobní, takovým zvěrstvům.. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Což o to, tisíckrát omletý a stále omílaný takovíto námět by v tomto případě nebyl zase až tak špatný, aby musel být zákonitě horší, ale to by se nesmělo to dát zpracovat fušerům. Výsledek je tedy přesně takový jaký je. Velice tristní. Levné speciální efekty, trhaný děj, nelogičnosti v hotovém supermanství ve vojenském velínu, atd atd. Zkrátka jako pokaždé ve velmi levné produkci. Škoda u toho trávit drahocenný čas. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že hodně špatně hodnocené filmy mají u mě docela úspěch. Jasně, člověk musí vypnout a jen se unášet tím, co mu tvůrci nabízí, ale relaxace docela fajn. Debilita se upřít nedá, to je pochopitelné, ale zase až tak příšerně kýčovité to nebylo. Já přecházím v hodnocení do druhé poloviny a dávám 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Televizní zpravodajská dodávka je jen obytný vůz s několika falešnými satelity přilepenými na střeše. (Johnny.ARN)
  • Steve (David Chokachi) říká kameramanovi, že jet stream se nikdy nemění. To není pravda. Počasí ve Velké Británii je do značné míry řízeno tím, jak daleko na jih se zakřivuje tryskové proudění. (Johnny.ARN)
  • Na záběru Big Benu je vidět, že hodiny ukazují 10:10, a přitom je slyšet, jak hodiny odbíjejí. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama