Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (328)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z předchozí Burtonovy Alenky v říši divů jsem byl před 6 lety nadšený, byl jsem proto zvědavý i na tento film (i když jsem nějak nejdřív nechápal, proč vůbec vzniknul a jestli je to remake / sequel nebo co vlastně - ten film mi přijde neuvěřitelně zbytečný). Nakonec může za sebe říct, že se mi to vcelku líbilo - hrají tam samí moji oblíbení herci (obzvlášť duo Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen nemá chybu), vizuálně je to vyloženě úchvatná podívaná, a celé to končí velmi pěkným a dojemným vyústěním, takže za mě celkem spokojenost. Nesdílím výtky některých lidí k Deppovu herectví nebo k naprostému odklonu děje od Carollovy předlohy (kterou stejně neznám) - ten film mi přijde jako řemeslně velice slušně natočená komerce, na kterou bych neměl nejmenší problém vzít svoje děti (kdybych nějaké měl). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "The past is already written. The ink is dry." Cestování časem jsem teď měl v GoT, bylo to zhruba jen o nekonečně moc úrovní lepší a nesral mě tam dvě třetiny stopáže polodementní šašek s tunou make-upu. Neříkám, že se u nové Alenky nedá chvílemi bavit, je jich ale zatraceně málo a za ten "čas" vám to rozhodně nestojí. 4/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jasný případ tvorby kdy forma převládá nad obsahem a kdy ve změti nejroztodivnějších barviček i nadále poskakuje pomalovaný Johnny Depp a lelkuje s králíčky u čajového dýchánku. Rozhodně se je na co dívat, po výtvarné stránce není absolutně co vytknout, avšak příběh je naprosto ubíjející a sráží film k nudě. Tentkrát to i snad kvůli Bartonovi na mě fungovalo, ale 6 let dělá mnohé. V tomto případě dlouho připravovaný sequel, který ostudně propadl...6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla na Burtona moc uhlazená,ale svým způsobem fajn.Dvojka není vyloženě špatná a v mnoha ohledech dost připomíná první díl,ale podobně jako druhý Huntsman i tady se dějově docela kulhá.Vlastně kdyby tam nebyli známé postavy tak by t mohl být jakýkoliv jiný film.Osobně mě hodně potěšil Cohenův Čas,ale jinak sem v určitých pasážích získal pocit jako by se právě čas zastavil.Krácení tak na 90 minut max by tady hodně pomohlo.Druhé Alence dám ještě časem šanci ve 3D,ale těsně po shlédnutí jsem nadšením nepřekypoval...60% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo najhoršou vecou filmu nebol scenár! Ale fakt, že hlavné herecké trio, by pokojne mohli nahradiť akíkoľvek neherci a nebolo by vidieť žiadny rozdiel. Film bol bez duše (animácie neboli pekné) a herecký prejav bez emócie. Bola Alica dobrá či zlá? Ťažko rozhodnúť, lebo sa správala rozporuplne. A poučenie z tohto "rodinného" filmu? Buď vždy svojhlavý a priebojný, to ostatné už príde samo. Toť alfa a omega dobrého kapitalistu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Stráže Červenej kráľovnej (Helena Bonham Carter) sú vytvorené podľa vzoru umelca Guiseppeho Arcimbolda (1527-1595). Tento taliansky maliar je najviac známy pre jeho portréty hláv vyrobených výlučne z objektov ako sú ovocie, zelenina, kvety, ryby a knihy. (Astonko)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama