Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (329)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jasný případ tvorby kdy forma převládá nad obsahem a kdy ve změti nejroztodivnějších barviček i nadále poskakuje pomalovaný Johnny Depp a lelkuje s králíčky u čajového dýchánku. Rozhodně se je na co dívat, po výtvarné stránce není absolutně co vytknout, avšak příběh je naprosto ubíjející a sráží film k nudě. Tentkrát to i snad kvůli Bartonovi na mě fungovalo, ale 6 let dělá mnohé. V tomto případě dlouho připravovaný sequel, který ostudně propadl...6/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Recyklace šíleně dobrých nápadů Burtona pro na můj vkus trochu překombinovaný sequel a prequel v jednom. Scenáristicky není Alenka za zrcadlem úplně silná, ale Carollův osobitý humor atypický pro pohádky zabaví diváky všeho věku. Lahoda je to aspoň pro oči, přestože místy moc přeplácána, ale nemohl jsem si pomoct cítit, že ten film je zbytečný. Odpovídá na zbytečné otázky a celý se točí jen kolem hledání Kloboučníkovy rodiny. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to moc nelíbilo, přišlo mi to spíš pro děti, ale nakonec se mi to líbilo, jak to bylo všechno propojené a zapadalo do sebe. Děti si z toho mohou vzít, že nemají lhát a krást, protože vždycky se na to přijde a oni na to doplatí. Hlavně mají být sami sebou. Myslím, že je to skvělá podívaná pro malé i velké. Mně to přišlo dojemné, že jsem u toho i brečela :D. Za mě plný počet bodů. ♥ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Burton tenkrát řekl, že Alenka pro něj byl jeden z nejnáročnějších projektů vůbec. Hlavně proto, že velké produkční společnosti měly nějakou představu (včetně přidání 3D) a ta se absolutně odlišovala od té, co měl v hlavě právě Tim. Nicméně penízky jsou mocné pokušení každého producenta a tak se nám novodobá Alenka objevila na plátně znova. S režisérem, který toho nic moc nevymyslel a spíš mám pocit, že se jenom svezl na pozici režiséra, aby na ní někdo seděl, a celý film stejně tak založili na animaci, se kterou tenkrát přišel Tim. Osobně ale musím říct, že se jim druhý díl příběhově docela i povedl. První je taková nenucená poctivka britského střihu, která mi nesedí ani jak v rámci předešlých zfilmování, tak i samotné knihy. Tohle už je ale jiné kafe a Sacha Baron Cohen jej navíc parádně doplňuje. V tu ránu ta barevnost má naprosto jinou úroveň a i když první díl s celým tímto barevným mišmašem přišel, tak teprv tenhle díl mě opravdu bavil. A to i přesto, že z tohoto filmu je vidět, jak moc tlačí na pilu, aby z něj něco káplo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle už opravdu ne. Johnny Depp tady není ani dobrý, ale prostě otravný, stejně jako příběh, Deppa v podobné roli už prostě vidět nechci... Aha, oni vlastně budou další "Piráti". Cestování v čase je klišé a tady to prostě nevychází, je to jen natahování něčeho, co se mohlo podat i zajímavěji, třeba detektivněji. Ještě že to netočil Burton. Na druhou stranu, on by to asi udělal stejně... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)
  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama