Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (329)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez Burtona je pryč jakákoliv vizuální podmanivost a vynalézavost a vše je pouze barevné a kýčovité. Přesto má Alenka několik kladů. Největším je nádherná (dívčí, citlivá, ale i odvážná a půvabná) Mia Wasikowska a vtipný Sacha Baron Cochen. Tahle dvojce ve filmu válí a daleko za sebou nechává někdy až zbytečné "staré známé" (Helena Bonham Carter) a především stále tragičtějšího Johnyho Deppa. Toho by pár let nikdo neměl obsazovat do drahých filmů, aby dostal možnost si vylepšit svou aktuální pověst. Alenka jako druhý díl nedává příliš navíc, oproti prvnímu dílu a osobně bych ve sledování této série pokračoval jen kvůli Mie a myslím, že má na víc. Těším se, kam tohle děvče bude směřovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Parádní pokračovaní které mě bavilo možná ještě víc než první díl.Mám prostě rád tyhle přebarvený fantasy od Disneyho.Příběh je super, Johny Depp se zase dokonale vyřádil a jeho kloboučník byl prostě skvělý.Nejvíc ale asi zaválel Cohen a jeho Čas.Za prvé perfektní postava, výtečně zpracovaná, zahraná a namaskovaná a za druhé jeho království, to bylo taky úžasné.Moc nerozumim řečem o prázdnosti příběhu, co byste chtěli pořád v těch pohádkách ty vole?Je to akční, napínavé, dojemné ani na chvilku se nenudíte, vizuálně fantastické a herecky parádní, ještě lepší než jednička.85%. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to moc nelíbilo, přišlo mi to spíš pro děti, ale nakonec se mi to líbilo, jak to bylo všechno propojené a zapadalo do sebe. Děti si z toho mohou vzít, že nemají lhát a krást, protože vždycky se na to přijde a oni na to doplatí. Hlavně mají být sami sebou. Myslím, že je to skvělá podívaná pro malé i velké. Mně to přišlo dojemné, že jsem u toho i brečela :D. Za mě plný počet bodů. ♥ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jeví jako občasné dětské dobrodrůžo. Koukat se na to rozhodně dalo víc než první díl, který měl na svědomí velký Tim. Johnny Depp stále neopouští maskérnu a zřejmě to už bude nějaká jeho závislost na silných vrstvách makeupu, co ho vede k tomu neustále přijímat tyhle role ve vyumělkovaných pohádkách. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhá Alenka už mě neokouzlila tolik, jako ta první. Ne že by příběh nebo režie byly nějak výrazně horší, ale to je prostě osud spousty filmových "dvojek", že pokud nejsou výrazně lepší/zajímavější než "jedničky", nevzbudí už tolik nadšení. Každopádně je to krásná, bizarně poetická oddechovka. Pro malé prcky sice samozřejmě opět není, ale starší děti by ji měly přežít bez nočních můr a dospělým pak, i těm jednodušším, její paradoxy cestování časem určitě nezamotají kedlubny tolik, jako leckterá překombinovaná scífka. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Stráže Červenej kráľovnej (Helena Bonham Carter) sú vytvorené podľa vzoru umelca Guiseppeho Arcimbolda (1527-1595). Tento taliansky maliar je najviac známy pre jeho portréty hláv vyrobených výlučne z objektov ako sú ovocie, zelenina, kvety, ryby a knihy. (Astonko)
  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama