Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (329)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa mi to nebude páčiť, no predpokladal som, že aspoň farebná kompozícia vizuálnej časti ma nejako zaujme. No, a nie. Kontrast farieb ako balzam na oči v tejto snímke zbytočne hľadať, skôr ma z nepodarených efektov a zlého nasvietenia tieňov boleli oči. Príbeh prázdny ako pohár od piva tomu grády tiež nedodal. Pre deti sa mi to zdalo moc "gulášovité" s tými prechodmi v čase, a pre dospeláka zase zbytočne naťahovaná nuda. Predlohu som nečítal, tak neviem ako sa toho držali, ale predpokladám, že nijako.. Inak by to nebolo tak slávne. Skutočne nepodarený kúsok. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první Alenku viděl ve 3D, tak jsme u druhého dílu přešel o level víc, a proto jsem na film zašel ve 4DX. Byl to skutečně výborný zážitek, který mohu doporučit. Jinak k samotnému filmu. Je na něm vidět, že se s dvojkou tak nějak nepočítalo, a tak základní pohnutky postav někdy trochu skřípou. Ovšem musím uznat, že tempo má film opravdu dobré a celkový vizuál je neodolatelný. Postav jsou stejně jako v minulém díle fajn a celkem baví. Efekty zvládnuty na výbornou, takže člověka nudit nebudou, i když zobrazují někdy trošku skřípající scénář. Slušné pokračování. 9/10 ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut se neděje nic než, že Alenka obhajuje myšlenku říši divů. Aneb, že nic není nemožné pokud v to člověk věří. Jenže jakmile se Alenka ocitne v samotné říši divů (v ŘÍŠI DIVŮ!) najednou jde její přesvědčení, že nic není nemožné, stranou. Helena Bonham Carter nechala hraní a jen křičí, Anne Hathaway spoléhá až moc na nesmyslném mávání rukama, ze kterého bolí oči (a to nemluvě o tom, že i svou postavu hraje tak nějak nijak), Johnn Depp podle mě už neví jestli hraje Kloboučníka nebo Jacka Sparrowa... nebo jestli vůbec hraje.. Kdo by to byl řekl, že jeden z nejlepších ve filmu bude Sacha Baron Cohen? Jeho Pán Času se povedl a byl uvěřitelný, i když jeho uvedení na scénu by se bez onoho pádu určitě obešlo. Děj má spoustu, ale spoustu trhlin, Alenka si silně protiřečí, finální zápas "s časem" a rzí je sice hezkou podívanou, ale rozhodně to není uvěřitelná scéna - aneb scéna u které by se divák nějak bál o hrdiny ve filmu. Nedotažený scénář krásné efekty prostě nezachrání. Říše divů za zrcadlem mohla přitom být mnohem lepší, kdyby se na tom líp zapracovalo. Člověk by řekl, že když na to měli šest let vychytají mouchy... Nemohu jinak jak dvě hvězdy. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Alenčina druhá návštěva v podivuhodné říši za zrcadlem je podobně krásně barevnou a trochu bláznivou pohádkou, jako její předchozí výprava, na rozdíl od níž je však o něco více spíše popcornovou podívanou. Na druhou stranu, je ale stejně nápaditá, hudebně zajímavá a obsahuje i nějaké to ponaučení, nejen z minulosti. Identickou chybičkou je volba závěrečné písně, která znovu naprosto dokonale nezapadá do jinak čarovné atmosféry. 70 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhá Alenka už mě neokouzlila tolik, jako ta první. Ne že by příběh nebo režie byly nějak výrazně horší, ale to je prostě osud spousty filmových "dvojek", že pokud nejsou výrazně lepší/zajímavější než "jedničky", nevzbudí už tolik nadšení. Každopádně je to krásná, bizarně poetická oddechovka. Pro malé prcky sice samozřejmě opět není, ale starší děti by ji měly přežít bez nočních můr a dospělým pak, i těm jednodušším, její paradoxy cestování časem určitě nezamotají kedlubny tolik, jako leckterá překombinovaná scífka. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)
  • Stráže Červenej kráľovnej (Helena Bonham Carter) sú vytvorené podľa vzoru umelca Guiseppeho Arcimbolda (1527-1595). Tento taliansky maliar je najviac známy pre jeho portréty hláv vyrobených výlučne z objektov ako sú ovocie, zelenina, kvety, ryby a knihy. (Astonko)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama