Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (328)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Druhý návrat do Říše divů. Alenka (Mia Wasikowska) má nový život. Brázdí oceány jako kapitán lodi. Ovšem díky problémům doma v Londýně je opět nucena se vydat do snové říše. I když snová není ten pravý pojem. Ať už věříte na Říši divů nebo ne, tak Alenka vás tam vezme a i podruhé to bude pěkná podívaná. Burton odešel ze sesle režiséra a je to trošku škoda. Ten kvalitativní sešup je znát. Ovšem není tak velký, aby mi bránil si nový film užít. Mia je roztomilé děvče jako před lety a Johnny a jeho kloboučník je ještě ulítlejší než tehdy za Tima. Nový příběh spočívá v záchraně Kloboučníka a to je možné pouze skrz cestování časem. Alenka se proto musí naučit další důležité věci, aby v tomto i v reálném životě přežila. Kromě vizuálu, který je opět krásný, se mi líbí i příběh. Ten obohacuje zemi Wonderland o další kus. Herecky nemám, co bych vytkl. Slečna Wasikowska je už zkušená herečka a na plátně jí to velmi sluší. Hudba od Elfmana sice není tak silná jako v prvním díle, ale přesto se opět moc hezky poslouchá. Já tyhle pohádkové příběhy můžu, a proto mi to ve výsledku stačí. Konec mě dojal a já si uvědomil, že takovéhle filmy plné pohádkového vizuálu a příběhu já mám rád. Navíc když se u nich zasměji, tak je to další plus k dobru. Rád bych se do Wonderland ještě jednou s touhle Alenkou vrátil. Takže šup šup, ať to netrvá dalších šest let. (80 %) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Alenka je tu podruhé. Sice už je to o něco slabší, ale pořád to má šťávu. Absence Tima Burtona trochu zamrzí, ale co už. Mohlo to dopadnout hůř... Opět se vracíme do onoho kouzelného světa. Tentokrát se to dost točí kolem Kloboučníka, který hledá svou ztracenou rodinu. Najdeme tu i nové postavy, jako je například Čas v podání Sachi Baron Cohena. Celkem dost se tu cestuje čas. Jeho pojetí je docela originální. Mia Wasikowska je okouzlující jako vždy. Ale jinak už asi snímek nemá mnoho co nabídnout. Snad už nebude pokračování. "Za jak dlouho je brzy?" ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s (ne)Burtonovou "Alenkou". Upřímně, nikdy jsem tenhle příběh příliš nemusela; dávám přednost "Čaroději ze země Oz", který je o poznání méně ujetý. "Za zrcadlem" se nicméně snést dá, především pak díky plejádě britských herců, kterým dominují (zlá? hodná?) Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen, jehož Čas je nejlepší postavou filmu. P.S.: Pevnost Času? Takhle nějak by zvenku mohla vypadat Temná věž, jen by musela být cca. 2x vyšší:-) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tahle Alenka mi přijde dějovější a přece jen už nemám z Miy tak nepatřičný pocit, protože jsem s ní už pár filmů zhlédla. Co mi ale na Alence začíná hodně vadit - a nevěřila bych, že to kdy řeknu - je Johnny Depp. Pehrává, ksichtí se, má nepřirozený gesta a začíná vypadat, ač nalíčený zcela jinak, jak parodie na Jacka Sparrowa. Achjo, asi jsem už moc stará. Nesedla mi tu ani Helena Bonham Carter, která je příliš expresivní a její postava je plochá. Naproti tomu Sacha Baron Cohen tu má svou životní roli a jeho postava je propracovaná a zajímavá. Jak asi vypadá knižní předloha.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhá Alenka už mě neokouzlila tolik, jako ta první. Ne že by příběh nebo režie byly nějak výrazně horší, ale to je prostě osud spousty filmových "dvojek", že pokud nejsou výrazně lepší/zajímavější než "jedničky", nevzbudí už tolik nadšení. Každopádně je to krásná, bizarně poetická oddechovka. Pro malé prcky sice samozřejmě opět není, ale starší děti by ji měly přežít bez nočních můr a dospělým pak, i těm jednodušším, její paradoxy cestování časem určitě nezamotají kedlubny tolik, jako leckterá překombinovaná scífka. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama