Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (329)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Burton tenkrát řekl, že Alenka pro něj byl jeden z nejnáročnějších projektů vůbec. Hlavně proto, že velké produkční společnosti měly nějakou představu (včetně přidání 3D) a ta se absolutně odlišovala od té, co měl v hlavě právě Tim. Nicméně penízky jsou mocné pokušení každého producenta a tak se nám novodobá Alenka objevila na plátně znova. S režisérem, který toho nic moc nevymyslel a spíš mám pocit, že se jenom svezl na pozici režiséra, aby na ní někdo seděl, a celý film stejně tak založili na animaci, se kterou tenkrát přišel Tim. Osobně ale musím říct, že se jim druhý díl příběhově docela i povedl. První je taková nenucená poctivka britského střihu, která mi nesedí ani jak v rámci předešlých zfilmování, tak i samotné knihy. Tohle už je ale jiné kafe a Sacha Baron Cohen jej navíc parádně doplňuje. V tu ránu ta barevnost má naprosto jinou úroveň a i když první díl s celým tímto barevným mišmašem přišel, tak teprv tenhle díl mě opravdu bavil. A to i přesto, že z tohoto filmu je vidět, jak moc tlačí na pilu, aby z něj něco káplo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Recyklace šíleně dobrých nápadů Burtona pro na můj vkus trochu překombinovaný sequel a prequel v jednom. Scenáristicky není Alenka za zrcadlem úplně silná, ale Carollův osobitý humor atypický pro pohádky zabaví diváky všeho věku. Lahoda je to aspoň pro oči, přestože místy moc přeplácána, ale nemohl jsem si pomoct cítit, že ten film je zbytečný. Odpovídá na zbytečné otázky a celý se točí jen kolem hledání Kloboučníkovy rodiny. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první Alenku viděl ve 3D, tak jsme u druhého dílu přešel o level víc, a proto jsem na film zašel ve 4DX. Byl to skutečně výborný zážitek, který mohu doporučit. Jinak k samotnému filmu. Je na něm vidět, že se s dvojkou tak nějak nepočítalo, a tak základní pohnutky postav někdy trochu skřípou. Ovšem musím uznat, že tempo má film opravdu dobré a celkový vizuál je neodolatelný. Postav jsou stejně jako v minulém díle fajn a celkem baví. Efekty zvládnuty na výbornou, takže člověka nudit nebudou, i když zobrazují někdy trošku skřípající scénář. Slušné pokračování. 9/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo docela zklamaní, po úžasném prvním díle, kterému jsem dala plný počet hvězdiček jsem čekala něco více, ale většinou pokračování dobře nedopadnou. Nicméně mě navnadil dokonale zpracovaný trailer, jenže film je něco jiného. Velkým problémem je příběh, který je jakoby nedomyšlený, místy nudný a hlavně Říše divů nenabídla nic nového, snad jen kromě Pána Času, kterého ztvárnil dokonalý Sacha Baron Cohen. Helena Bonham Carter v roli Srdcové královny nenabídla nic, čím by si mě získala, spíše mi připadla velice naivní. Škoda, že více prostoru v příběhu nedostali i vedlejší postavy jako Zajíc, Šklíba nebo houseňák Absolem, ale bylo to důstojné rozloučení s Alanem Rickmanem, akorát příběh nenabídl nic nového ani originálního. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jeví jako občasné dětské dobrodrůžo. Koukat se na to rozhodně dalo víc než první díl, který měl na svědomí velký Tim. Johnny Depp stále neopouští maskérnu a zřejmě to už bude nějaká jeho závislost na silných vrstvách makeupu, co ho vede k tomu neustále přijímat tyhle role ve vyumělkovaných pohádkách. 50% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)
  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama