Reklama

Reklama

Grand Prix: The Killer Years

(TV film)

Obsahy(1)

Dokument popisuje divoké 60. a úvod 70. rokov vo svete F1, kedy kvôli chýbajúcim bezpečnostným opatreniam zahynulo na trati veľa mladých jazdcov. Smrť bola bežnou súčasťou pretekov a všetky snahy o zlepšenie situácie boli vnímané negatívne. Svoje príbehy a komplikovanú cestu k bezpečnejšej F1 rozprávajú legendy ako Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Jacky Ickx alebo John Surtees. Mnoho archívnych záberov z pretekov a nehôd podporuje silu dokumentu z hľadiska výpovednej hodnoty, ale aj emócií. (Gothar)

(více)

Recenze (6)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Strhujúci dokument z dielne BBC o najkrutejších dekádach Formule 1 čo sa týka úmrtnosti. Kto chce vediet viac o F1 z dôb, keď v priemeru každý piaty jazdec za sezónu tragicky zahynul, si musí pusiť toto. K aktuálnemu veľkoprodukčnému Rush s Thorom v hlavnej úlohe je tento dokument najlepšiou reálnou historickou prípravou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dokument je to parádní, ale nějak jsem nepochopil proč skončil kde skončil.. O kolik komplexnější by to mohlo být kdyby tvůrci dotáhli až k Sennově smrti která měla pro bezpečnost F1 taky určující význam. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument som si spomenul pri pozeraní Rush a konečne sa naskytla možnosť ohodnotiť ho. Je to jeden z najpútavejších dokumentov, aké som kedy videl. Obsahuje autentické zábery a výpovede tých, čo prežili - Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Jacky Ickx a ďalší. Nepatrím k fanúšikom modernej F1 a toto som si pozrel čisto zo zaujímavosti, aby som si trochu ozrejmil dobu, keď bolo pretekanie naozaj nebezpečné. 100 % ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů o F1, zaměřený hlavně na bezpečnost během zlaté éry 60. let, zároveň ale mapující technický pokrok té doby. Je velkou poctou Jackie Stewartovi, který se ze všech nejvíc zasloužil o zlepšení bezpečnosti v průběhu 70.let, stejně jako poctou všem obětem. Speciální místo tu má tragédie Jima Clarka, která otřásla svět motorsportu stejně jako o 35 let později smrt Ayrtona Senny. Jediná chybička, často se uvádí, že slavný Cosworth DFV byl první samonostný motor součástí šasi, ale to není pravda. Prvním bych nechvalně proslulý šestnáctiválech BRM H16, který Chapmanův Lotus používal právě pred příchodem Cosworthu. 99% ()

Reklama

Reklama