Reklama

Reklama

Fíha tralala

Hudební / Pohádka
Slovensko, 2012, 55 min

Obsahy(1)

Fíha, je škriatok, ktorý v knihe býva. Pozná ho veľa detí z verejných vystúpení. Pomocou pesničiek ich učí spoznávať náš krásny svet. Tvorcovia projektu vytvorili pôsobivé DVD s ktorým sa naučíte kopec krásnych vecí, ale aj si užijete veľa zábavy.
DVD obsahuje 13 obľúbených pesničiek škriatka Fíha v nádherných videoklipoch s ukazovačkami a tančekmi pospájaných vtipnými básničkami.

Zoznam piesní:
1. Fíha tralala;
2. Rozcvička;
3.Bunka;
4.Kolovrátok;
5.Idem kva kva k Vám;
6.Desať;
7.O autíčku;
8.Bum bác;
9. Nôžky kamošky;
10.Ajajaj;
11.Holúbok;
12. O zúbkoch;
13. Fíha kýva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebudu komentovat každé DVD Fíhy Tralaly nebo po slovensky Fíha Tralalu nebo jak by se to mělo skloňovat, takže mne omluvte, že bude řeč i o pesničkách z jiných alb;) Jak začít... Manželka, toho času téměř dva roky na rodičovské "dovolené" mne jednoho dne posadila k počítači, že mi chce na Youtube něco ukázat. To něco byl Škriatok Fíha, čo v knihe býva, nebo spíš jedna z jeho "méně sofistikovaných" záležitostí... konkrétně ta s refrénem bácbác bumbác haťapaťa zumba... po čemž následovala těžko uvěřitelná záležitost Bunka plus Bunka (najděte si to, protože se to slovy opsat nedá;)) a ještě Bager lúbi Tatrovku. Ta poslední už mi přišla opravdu dobrá - měla vtipný text (včetně jazykového rébusu, jestli tatrovka urobila "šmik" nebo "šmyk";)), chytře podle hesla za málo peněz hodně muziky vymyšlený videoklip, a v něm výborně zvládnuté masky. I zaplašil jsem myšlenky na to, že se buď definitivně zbláznili ti čobolové nebo moje žena, a trochu jsem se o fenomén Fíha Tralala začal zajímat. Dospěl jsem k tomu, že by mě opravdu zajímalo to divadelní pásmo pro děti, protože Martina Jelenová (BTW 34 letá sympatická mamina od dvou ratolestí, dle svých slov hluboce věřící katolička) evidentně ví, co dělá. Když pominu tu značnou kvalitativní rozkolísanost v textech písniček, škriatok Fíha působí přátelsky a vesele, a kromě docela strašidelných myší má opravdu velmi povedené masky. A jak jsem viděl pár kousků z třetího DVD a krátký filmeček o jeho vzniku, umí si výborně vybrat spolupracovníky - ilustrace a pozadí od Lesany Renčkové jsou kouzelné. Jenže tak nějak to vždycky někde narazí... třeba na to, že (děsivé) myši ukazují cviky s pokyny "levou ruku sem, pravou ruku tam" přesně naopak, což děti jedině blbne:) A taky nechápu bábiku Fíhu za 25 éček... Ale vzato kolem a kolem, jsem rád, že se něco podobného v dnešní době najde - rozhodně budu radši poslouchat Fíhu než pitominy jako Svět Elmo nebo Mickeyho Klubík. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Deti sa toho nevedia nabažiť, hlavne tá mladšia. Odporúčam všetkým unaveným rodičom, ktorí si potrebujú oddýchnuť. Pustite to deťom a chvíľkový relax zaručený. Ale pozor na pesničku Kolovrátok, tá bude asi potrebovať vašu asistenciu. :) Samozrejme, záruka je len do veku šiestich rokov, potom radšej animák :) 70/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto u nás doma síce už nefrčí ... ale mám ešte malé netere a synovcov ... a čo si budeme nahovárať, moja mladšia pozná všetky slová. Veľmi farebné a svieže ... presne pre deti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Môj objektívny názor tento krát vynechám lebo je to pre deti a deťom sa to páči a môjmu synovi oveľa viac ako spievankovo aj s debilkom,pardon zahrajkom.Ale troška objektivity si aj tak dovolím za to troška trápnejšie číslo kolovrátok už by som ho reklamoval na druhý deň a nie že má dva roky záruky.Tak je to za 4* a na dvojku pôjdem hádam z hodnotením aj vyššie.Jednotka ma slabé triky a žiadny príbeh ale v dvojke sú už veľmi slušné triky a aj s príbehom je dobré pohrané. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ďakujem za toto dielo, ktoré som si obľubil snaď viacej ako môj synček. Idem kva kva k Vám je podla mňa najlepšie. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, byla i chvíle, kdy jsem stál na zastávce, čekal na trolejbus a najednou jsem si bezmyšlenkovitě polohlasem zanotoval "Bác bác bum bác, haťa paťa zumba!". Ten zmatený pohled postarší ženy, která stála kousek ode mě, si budu pamatovat docela dlouho... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Naše deti sú z toho hotové, čiže hodnotím podľa toho. Len 4 * dávam preto, že pes. Kto videl a má deti, zrejme bude vedieť :). ()

Brmbolec

všechny recenze uživatele

Perfektná vec pre deti. Moja 2 a pol ročná dcéra to sleduje 5x denne a vyspevuje skoro všetky pesničky. A samozrejme mne to stále behá po rozume tiež :) ()

fonzie666 

všechny recenze uživatele

Nech je doma akokolvek tazko s malym, Fiha je zaruceny liek :-) u mna za 5, nakolko pohlad na nasho maleho to hodnoti sam a k tomu je to pozeratelne, vizualne pekne, pekne efekty, pesnicky na urovni....pre mna zaujimavejsie ako uz moc sebavedomi Canaky a Podhradska s ich Spievankovom ()

one2 

všechny recenze uživatele

Toto je absolutna pecka a takyto detsky projekt nema na slovensku obdobu.To akou perfektnou kamerou je to natocene,k tomu perfektny vyzualny obraz,strih,zvuky,hudba.Toto bude mat este vela pokracovani ! ()

Reklama

Reklama