Reklama

Reklama

Rozhodčí

(festivalový název)
  • Itálie L'Arbitro (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V komedii z prostředí fotbalu soutěží dvě okresní mužstva o prvenství ve třetí lize. Návrat osvědčeného hráče do rodné vsi na Sardinii přinese úspěch dosud vždy poráženému týmu, ale neodvrátí pozornost od problematické kariéry ctižádostivého rozhodčího. Do hry vstupují i spory mezi příbuznými hráči jako pozůstatky archaických zvyků pastýřských kořenů ostrova. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že tento film nemá šanci dosáhnout lepšího hodnocení než 50%. Nicméně po vyspání a pochopení filmu, který čerpá předlohu od Dante Alighieriho a jeho božské komedie, kde napasování na fotbalové poměry, prostě nemá chybu, letí hodnocení nahoru. Filmařina je to poctivá a černobílá barva rozhodně neubírá na kvalitě, spíše naopak. 85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(Hlavička + krátkometrážní předobraz finální pasáže) × neorealismus = svérázné vyznání lásky k živelnosti (nejen) pralesního fotbalu (nejen) na Sardinii... Každopádně "jakože kontrastní zrcadla nastavující" linie ze zákulisí velkého fotbalu je jaksi do počtu a byť není špatná, tak působí jak ze zcela jiného filmu. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Italská fotbalová veselohra, která kombinuje příliš mnoho motivů, a ty, které jsou dobré, se jí nedaří dostatečně vytěžit. Nevraživost mezi dvěma manšafty a jejich zápasy jsou vtipné, stejně tak zápletka ohledně návratu nadějného fotbalisty a posily týmu do města za dávnou láskou. Ale vedlejší linie týkající se zabíjení ovcí a kariéry jistého rozhodčího jsou zbytečné a odvracejí pozornost od toho nejdůležitějšího - aby divák věděl, komu fandit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Dobrý výběr na závěr festivalu. Zábavná pohodička z prostředí amatérské italské fotbalové ligy. Gagy konverzační, fyzické i formální (občas až westernové záběry) na vzácně vysoké úrovni. Takhle se má dělat "venkovská" komedie. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po prvním dnu na festivalu jsem pozitivně naladěn. Film Rozhodčí jsem si plně vychutnal v kině Drahomíra. Musím říct, že si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl fotbalovou tématiku zpracovanou tak komediálně. V podstatě bych podobných filmů spočítal na prstech jedné ruky. Snímek nabitý vtipem tak oceníte v době fotbalového mistrovství, byť s mistrovstvím přímo nesouvisí. 1:0 pro Vary. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama