Reklama

Reklama

Deo tereo raibeu

  • Jižní Korea 더 테러 라이브 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Young-hwa Yoon (Jung-woo Ha), skomírající hvězda televizního zpravodajství, prodělávajíc jednu ze svých nejtěžších životních etap, dostává během rutinního rozhlasového vysílání přepojený telefonní hovor, stávajíc se styčným bodem celého snímku. Volajícím není nikdo jiný, než podivně znějící muž, vydávajíc se za ozbrojeného teroristu. Young-hwa se k celé záležitosti staví poměrně skepticky, jak by taky ne, vždyť podobných výhružných telefonátů lze po celé zemi zaznamenat stovky, ne-li tisíce. Tento telefonát nicméně planou výhrůžkou není. Potvrzuje to série ničivých výbuchů, devastujících přiléhající dopravní most přetínající řeku Han. Šokovaný Yoon ovšem přebírá iniciativu a z nastalé situace hodlá vytěžit maximum. Odmítá kontaktovat policii a navzdory případnému nebezpečí následujících explozí, pod dohledem svého nadřízeného, Dae-eun Cha (Geung-young Lee), láká teroristu k další telefonní konfrontaci. Ta poodhaluje původní záměry teroristického činu, vztahujíc se k daleké minulosti, k době, kdy během mostních výstavbových prací zemřela trojice dělníků. Young-hwa se rozhoduje vypjatou situaci řešit nebezpečnou dohodou, v jejímž středu figuruje osoba samotného prezidenta. Neboť ten, v případě veřejného omluvného projevu, přinutí teroristu k ukončení nastalého teroru. Toto řešení ovšem vládní činitelé neshledávají tím nejšťastnějším, kličkují a v mezidobí pracují na odhalení teroristovi totožnosti. Následují další exploze. Mostní konstrukce mizí pod hladinou rozbouřené řeky Han a Yoon, vědom si prezidentovi nevole k omluvnému projevu, ztrácí naději v úspěšný konec celého hrůzného představení. To po celé zemi sledují miliony konsternovaných televizních diváků. V nastalé panice Young-hwa shledává, že společně s mostními troskami, mizí pod hladinou i jeho bývalá žena Ji-soo Lee (So-jin Kim), reportérka z místa činu. Nervy drásající situaci graduje zpráva o umístění nepatrné výbušniny do Yoonova ušního mikrofonu, který, v případě odejmutí, hodlá explodovat. Zoufalý Young-hwa, samotný v evakuované budově, připoutaný ke kancelářské židli, vyjednávajíc s teroristou, když tu se po dalších explozích hroutí sousední výšková budova.Young-hwa, nacházejíc se v přímé trajektorii hroutící se stavby, přichází s riskantním plánem, který, v případě svého úspěchu, odhalí všem televizním divákům teroristovu totožnost. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě ví, jak to divácké maso řádně naklepat. Na malém prostoru (prakticky se nehneme z vysílacího studia jednoho rádia) a v reálném čase slušně napínavý a zamotaný příběh o jednom sluníčkovém teroristovi. Ten konec se, pravda trošku rozsype, ale úplný závěr je super. Až se nám někdy konečně začne hroutit ta civilizace a lidská rasa si bude hrát poslední umíráček, pusťte si to, možná vám to odpoví, proč se to děje a že za to nemůže žádný vnější činitel ale my samotní. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Super, super, super. Především první 2/3 jsou na plný počet, skvěle vybudované napětí a to bez nějaké akce, pouhými dialogy! Navíc se to celé rozjede hned v úvodu, žádné táhle uvádění. Tohle všechno je super a už dlouho jsem nic podobného neviděl, koukal jsem na to víceméně s otevřenou hubou a čekal, jak tohle všechno dopadne, rozhodně totiž nečekejte šťastný konec. Celkový požitek pak kazí závěrečná část, která je bohužel nehorázně překombinovaná a od předchozího děje tak nějak utekla do jiného žánru. Celkově tak "jenom" za 4*, ale pro fanoušky thrillerů je to prostě povinnost. ()

Reklama

kwietitze 

všechny recenze uživatele

První hodinu Terror Live přináší mnoho příslibů, ale nakonec jen některé dokáže splnit. Jeho hyperrealistické pojetí ztroskotává na klišé a závěrečném odhalení s velmi slabou pointou. Film však vyzvedává nad průměr skvěle propracovaná stylistická stránka, plná chytrých vizuálních nápadů, díky kterým těch 90 minut svižně uteče. Když k tomu připočítáme skvělé herectví korejské hvězdy a pár kritických píchnutí do vosího hnízda kapitalismu, nemusíme být vůbec zklamaní. Když v červnu minulého roku vstoupil do kin, soupeřil na předních příčkách s takovými letními blockbustery jako Muž z oceli, Pacific Rim a Snowpiercer, přičemž nakonec skončil jako devátý nejúspěšnější film roku. Jeho úspěšnost zle odůvodnit nejen pomocí všeobecného hladu po lokálních blockbusterech, ale také tím, že v implicitní rovině čtení v něm mnoho Korejců najde svůj profesní příběh. Bezohledný kariérismus je aktuální problematikou nejen ve vyspělých západních zemích, ale také právě v Koreji, která drží prvenství země s největším pracovním vytížením a počtem sebevražd (není náhodou, že most, který na začátku filmu vybuchne, je místo, kde si mladí Korejci často berou život). Film proto mohl mít daleko větší účinek na lokální publikum, než na diváka z maličkého státu v centru Evropy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne špatný nápad, doplácející na množství kliček a vyložených nesmyslů včetně samotného závěru. Asi jako když má někdo nápad na krátký film a snaží se ho mermomocí protáhnout dalšími hloupostmi a dějovými zvraty na celovečerní délku. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Terror live se muze pochlubit opradu skvelym nametem, z ktereho se dala vytriskat adrenalinova podivana jak se patri. Ale Kim bohuzel neni Schumacher. Navic kameraman snad mel parkinsona, strihac dostal mrtvici a scenarista je uplne debilni. Diky neustalemu kulometnemu strihu a brutalne rozklepane kamere se na to absolutne neda koukat, k tomu pribeh nedava absolutne zadny smysl, vrsi jednu nelogicnost za druhou a trapne se snazi budovat umele napeti, coz vubec nefunguje. Druhou pulku jsem uz jen nevericne kroutil hlavou a dekoval za kratkou stopaz. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama