Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (234)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem chodila pravidelně se školou na sovětskou filmovou ságu Osvobození. Píšu o tom proto, že v posledním díle, který vypráví o bitvě o Berlín, je úžasná scéna z berlínské zoo. Takže pokud jde o záchranu vzácných zvířat, tak to se fakt nepovedlo. Pokud jde o záchranu lidí z gheta, tak to je jiná. Ale trochu mi vadilo, že to bylo celé takové neuvěřitelné a nepravděpodobně snadné. Nejde však vůbec o film špatný, nemá sice naléhavost Pianisty, ale scény z gheta jsou natočené dobře a citlivě. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Začíná to dobře,pohledná ošetřovatelka v obležení krásných zvířat,která oživí právě narozené slůně co nedýchá a pak najednou zvrat,bombardování Zoo a zvířata jsou buď mrtvá nebo na svobodě a nastane chaos.Zoologická zahrada je pro svůj účel zrušena,vzácná zvířata převezena do Německa a zbytek zvířat padne pod výstřely vojáků.Během okupace Varšavy jezdí Antoniny muž pro zbytky jídla do ghetta a když jede zpátky vždycky schová pár dětí ve svém náklaďáku a převeze je do Zoo,která se formálně proměnila na chov prasat,ale také je to zázemí pro schované Židy a právě tyto odvážné činy jim zachrání život i dalším lidem v jejich okolí.Velmi se mi líbil herecký výkon hlavní herečky která hraje Antoninu a nese na sobě velký díl zodpovědnosti za celou Zoo nebo spíš za to co z ní zbylo. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Je mi to vlastně líto, ale lépe hodnotit nemohu. Podivně zkratkovitě vystavěný film s nepřesvědčivým jednáním postav ztrácí zejména (ale za to kardinálně) směšně hraným přízvukem všech, v originálním příběhu polsky mluvících, postav. Řada scén je proto hlavně k smíchu než k čemukoliv jinému. Chastain sice dokázala hezky vykreslit fragilní Antoninu Zabinski, ale musela se natolik soustředit na polský přízvuk, že si toho skoro ani nevšimneme. Tohle je jednoznačně chyba režie, a to mě to více mrzí, jelikož Niki Caro fandím už od Pána velryb. Povedené jsou lokace a technická stránka filmu, i ty digitální efekty nevypadají až tak blbě. Hudba je průměrná, ale poměrně dobře využívaná jako doprovod bez vlivu na děj. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani tušenia som nemala o tom, čo sa odohralo počas druhej svetovej vojny vo varšavskej ZOO. Klobúk dole pred silou a odvahou oboch manželov. Podobné príbehy ma skoro vždy dokážu dojať a dostať sa mi pod kožu. Tentokrát to bohužiaľ neplatí. Celé mi to prišlo veľmi čitateľné, chýbala mi lepšia atmosféra a viac emócií. Výprava je ale úžasná. 3,5* ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Snaha o co největší procítěnost a přívětivost na jedné straně, a na té druhé, ukrutnost režimu a války to vše film dobře popisuje. Je příjemné vidět na velkém plátně již v hojnějším počtu lokace z naší republiky. Herecky bych čecháčky taky pochválil, ani ta jejich angličtina, které jsem se celkem bál nebyla vůbec, ale vůbec zlá. Bohužel, filmu chybí hlubší dějový oblouk, který by mě vytrhl ze sedačky a lomcoval semnou. Zbytečně děj hopsá z jednoho roku na druhý a nic pořádně nerozebere do hloubky, proto nemohu dát plné hodnocení. Jinak, ale doporučuji. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)
  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama