Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (470)

kingik 

všechny recenze uživatele

A -ca-glee...by mohlo znít společné zvolání dívčí skupiny. A ještě by to chtělo doladit. Becca (Anna Kendrick) přijíždí na Bardenskou univerzitu, kterou bere jen jako přechodnou stanici, než ji táta zaplatí školu v L.A. Její ambice stát se DJkou musí ještě počkat, protože na škole vládne kult a-cappell, což jsou dívčí a chlapecké skupiny zpívající cover verze známých songů bez hudebního doprovodu. Vstoupí tedy přes svůj počáteční odstup do dívčí a-capella skupiny nesoucí název Bardenské Bellas, kterou vede panovačná Aubrey (Anna Camp), neuznávající jiný názor než ten svůj, a občas při nezvladatelném rozpoložení zvrací mohutné gejzíry (do hlediště). K tomu si ještě tvrdošíjně stojí za tím, že soutěžní sestava se musí držet zažité univerzitní tradice a neuvědomuje si, že v uniformních a upjatých kostýmech letušek, za zpěvu obstarožních písní z minulého století, nikdy nemůže dosáhnout na vítězství. Becca se svým poněkud rebelským postojem, a novou partou dívek, se pokusí skupinu vést jiným směrem s cílem konečně porazit dosud neporaženou konkurenční chlapeckou skupinu s názvem Bardenští Potížisté. Zpočátku se to pro film moc příznivě nevyvíjelo. Vše bylo až moc trapné, postavy nesympatické a nevtipné. Postupem času se tyhle neduhy jako zázrakem začaly odbourávat. Odstartoval to konkurz na nové adeptky do dívčí skupiny a následný výběr byl perfektní a každá z dívek dostala svoji výrazovost v čele vtipně komentující Tlusťošky Amy (Rebel Wilson). Nejednalo se přímo o dívky atraktivní, ale schopné na sebe výrazně upoutat pozornost jejich originalitou a citem pro uchopení charakterů postav. To bylo pro film, který zrovna netěží z ohromující taneční choreografie, dost důležité a zásadní. S touhle partou film nabral náboj, dalo se jí fandit a jejich hlášky bavily. Závěrečný duel mezinárodního mistrovství univerzitních a-capell (ICCA) se ovšem ke vší smůle omezil, a hlavně soustředil, jen na jejich chlapecké konkurenty ze stejné školy a účast ostatních kapel byla zaznamenána jen letmo. To je ovšem také nedobré pro navození napětí v závěrečném klání. Knižní předlohu, podle níž je film natočený, neznám, ale Elizabeth Banks, která film produkovala a zahrála si v něm menší roli sympatické členky asociace univerzitních a-cappell, zřejmě neodolala svodům převést na plátno příběh blízký svým pojetím televiznímu Glee, s nímž má mimo jiné v tomto ohledu společného také jednoho z představitelů z populární série, který se zde mihne a schválně, jestli ho poznáte.Tato volba sice přílišnou originalitou nesrší a samotný příběh také v ničem extra neohromí, ale originální zápal pro věc z toho udělal koukatelnou záležitost, na kterou se dá naladit. 60% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že sleduji Glee od znova, jen s vyměněnými herci. Film je plný klišé od začátku do konce, žádné překvapení, šablonovité postavy i vztahy, zkrátka nic, co by mělo nějakým způsobem vybočit z řady klasických teenagerovských hudebních filmů, nicméně se jedná o neškodnou jednohubku, u které se možná dobře pobavíte. A to především díky sympatickému hereckému obsazení, současný americký pop je zde zabalen do zajímavého kabátu, takže ani netrhá uši a některá čísla jsou moc povedená. Škoda, že si tvůrci neodpustili několik trapných a nevkusných vtípků (to zvracení bylo vážně nutné?), které celý výsledný dojem sráží dolů. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po delší době povedený hudební snímek, který pobaví a zaujme. Herci a herečky jsou vybráni opravdu dobře. Snad každý si najde svého oblíbence. Písničky aka jejich mixy byli taky skvělé. O vtip opravdu není nouze. Sice je konec předvídatelný, ale to se u filmů toho tipu dá očekávat. I tak příjemná podívaná. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Teenagerská oddychovka v hlavní roli s nesourodou dívčí kapelou, která usiluje o vítězství na studentské hudební soutěži. Pár vtípků utrousí tlusťoška Amy, holky předvedou pár dobře secvičených vystoupení, jinak se jedná o vcelku banální příběh s očekávaným vývojem, takže nečekejte zázraky, ale koukatelné to je. Mě to v tomto ohledu notně zpříjemnila účast Anny Kendrick, na kterou se koukám rád a prokázala, že umí i zpívat. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Variace na seriál "Glee". Seriál, který jsem si oblíbil. Trochu jsem doufal a očekával něco podobného - přinejmenším efektní choreografie a zajímavě přezpívané songy. V podstatě to tu je, jen mi chybělo víc šťávy, větší energie a humoru, když už je to film na velkém plátně. Natěšeně jsem doufal v převálcovaní či něco jako best of Glee. To se nestalo. U mne je to o chlup slabší, avšak nadprůměrný hudební film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Rebel Wilson, která ve filmu ztvárnila postavu „tlusťošky Amy", si zahrála také postavu „tlusťošky Becky“ ve filmu Holky na tahu (2012). V obou filmech pronesla stejnou odpověď na otázku: "Ty si říkáš tlusťoška Amy/Becky?" a to: „Ano, aby mi to krávy jako vy neříkaly za mými zády." (CrashONE)
  • Ve finálovém vystoupení zpívá Beca (Anna Kendrick) píseň „Don´t You (Forget About Me)“ od skupiny Simple Minds, která je ústřední soundtrackovou písní k filmu Snídaňový klub (1985), který ve filmu zmiňuje Jesse (Skylar Astin) jako film s nejlepším koncem. Proto má při Beckyně zpěvu tak udivený výraz. (funhouse)
  • V českém dabingu v momentě, kdy Chloe (Brittany Snow) učí Stacie (Alexis Knapp) choreografii, lze slyšet anglické „no“ místo českého „ne“. (Krocka)

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama