Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (470)

novoten 

všechny recenze uživatele

Chuť přiživit se na Glee dorazila na velké plátno s menším zpožděním, ale stále ještě včas na to, aby se publiku alespoň částečně strefila do vkusu. Ona snaha nesměle parazitovat na populárním seriálovém dílku je ale spíš na škodu. Jakkoli se Pitch Perfect snaží přijít s absurdním humorem, vychází mu to jen občas a nečekaně laciné úlitby cílové skupině v podobě zvracejícího humoru vysloveně zarazí. O to větším překvapením jsou pak povedená aranžmá veškerého přítomného popu, na která chtě nechtě slyším a taková Just a Dream skoro vyrazí dech. Díky úsměvu Anny Kendrick se nakonec vyloupnu s průměrným hodnocením, a to i přes rozčilující nerozhodnost, zda film chce být parodií na filmy o cestě ke slávě nebo bude právě jedním z nich. V důsledku by vlastně ani nemělo jít o zklamání, protože snímek je čistou klasickou žánrovkou a je jen a jen mojí chybou, že jsem čekal něco víc. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není až tak ukrutná sračka, jak jsem původně čekal. Ovšem, abychom krotili přehnaně pozitivní emoce hned ze startu a neunáhlili se (!), určitě to není film, který byste si pouštěli s oblibou třikrát ročně, když máte zrovna chuť na nějakou tu originální pecku. Scénář je evidentně jednou z mála variací uslintané teen předlohy, přemáchnuté už asi tisíckrát v jiných filmových škopcích. A když už tenhle mnohonásobně louhovaný pytlík s čajem postrádá veškerou chuť, filmaři vsadili na pár ošlehaných hollywoodských xichtů, které měly oživit tuto prudce kýčovitou slátaninu. Bohužel si do hlavních rolí dosadili ohyzdnou Wilsonovou s jateční váhou a tlamou kopnuté čivavy a Aničku Kendrick, která sice je roztomilá, ale ten obličej má taky poskládaný tak nějak špatně. Ve výsledku tedy doporučuji sledovat se zavřenýma očima a celkem si to i užijete. Těžký průměr. 50% ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že je to variace na Glee na velkém plátně, musím přiznat, že jsem se bavila. Oproti Glee má PP velkou nevýhodu malého prostoru pro velké emoce a tak se musíme spokojit jen se známým příběhem a nečekat toho moc navíc. I dobrých mixů a vystoupení je také málo, ptž hlavní vedoucí skupiny se chová jako "mrcha" až do finále. Co mě ale mile překvapilo, jak spontánně působí ústřední milostný vztah a takové ty věci kolem, kdy se na vysoké snažíte zapadnout a najít přátele. Navíc Anna Kendrick je natolik osvěžujícím prvkem, že jsem se prostě bavila. I vztah s otcem je řešen sice jen okrajově, přesto srozumutelněji než v mnohých dramatech, které se na to vysloveně zaměřují. Osvěžující žánrovka o touze zpívat před publikem a patřit do prima party. Kdybych dostala ještě o 2 skvělé mixy víc, bylo by to za 4 hvězdičky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Banda pěkných, nebo alespoň sympatických holek se necelý dvě hodiny promenáduje v sukýnkách, nebo tanečních kreacích po skutečném i pomyslném jevišti a zpívá u toho většinou příšerný songy (tyhle popovky mi do krve nikdy nešly), jejichž výhodou je alespoň to, že si u nich místo nástrojů děvčata pomáhají pusou (žádný dvojsmysly) a k tomu při nich překypují charismatem, s mě čím dál příjemnější Annou Kendrick v čele. V druhé polovině už mi film připadal opakující se a tudíž trochu ztrácel na tempu, pořád to ale byla slušně pohodová a odsýpající záležitost, u níž jsem se i nejednou (hlavně díky tlusťošce a číňance) z plna hrdla zasmála. Hit Me With Your Best Shot! mě v tomhle měsíci víc zvedlo v podání Catherine Zeta Jones, ale i tak střílela děvčata celkem slušně. Nejvíc zaujaly - Kendrick, Snow, Wilson a jako bonus porotkyně Banks, ta čůza z Hunger Games XD. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hudebně mi to sice nic moc neříká, těšil jsem se na to hlavně kvůli Anně Kendrick, ale tu hodinku a půl jsem si celkem užil díky sympatickému obsazení a hodně příjemnému humoru. Jen škoda, že je film příběhově až tak moc předvídatelný a v závěru trochu useklý. Vesměs jde o koncentrát všemožných hudebně/tanečně soutěžních filmů - tentokrát v prostředí vysoké školy. Nutno však podotknout, že koncentrát povedený a hlavně zábavný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Když Beca (Anna Kendrick) přijede do areálu školy, osloví ji slečna v zeleném tričku a vysvětluje jí, jak se dostane na kolej. Nakonec Bece podá píšťalku proti znásilnění a říká: „Tvoje mapa areálu,“ žádnou mapu jí však nedá a Beca v dalším záběru žádnou mapu v ruce nemá. (Krocka)
  • Ve scéně, kdy se Benji (Ben Platt) a Jesse (Skylar Astin) dívají na vystoupení Treblemakers na školním hřišti, projde se za nimi dvakrát stejný obtloustlý muž v zeleném tričku. (dancingclown)

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama