Reklama

Reklama

Madras Cafe

  • Indie मद्रास कैफ़े (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná příliš patriotické, politické a patetické. Jenže tento špionážní thriller z dob občanské války (trvající 27, skončila až roku 2009) na Srí Lance a jejím vlivu na Indii v letech 1990 -1995 je skutečně propracovaný a výživný dovoluje si úvahy, popisy věcí, na které v euroamerických filmech moc často nenarazíte. Major Vikram z indické armády i přes svoji nejlepší snahu je svědkem zpackaných válečných i špionážních misí, snaží se ten svinčík napravit, přitom si udržet svůj osobní život. K infromačnímu přehledu mu přispívá i válečná korenspondentka z Londýna Jaya (Nargis Fakhri, mimochodem Češka po matce, Pakistánka po otci). Uvidíte nejen solidní výpravu, akci, vychytanou audiovizuální stránku, ale především napínavý souboj různých subjektů ve stínech moderního světa, kde globalizované korporace vládnou a skrze různé prostředky (zejména ty nelegální) hodlají dosáhnout vždy svého, bez ohledu na počet obětí. Nebylo příliš času v rychlém tempu a vrstvení děje si vyhrát s postavami, ale ten film má skutečně zajímavou myšlenku o obtížnosti boje se zlem v dnešním světě. Není to určitě lehké sousto ke skousnustí, ale vyplatí se to vidět. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom špionážno politických filmov, musí to pre mňa mať vedľajšiu dejovú líniu, aby ma to zaujalo. Tento film vedľajšiu dejovú líniu nemá, čo je škoda. Je to hodne realistické a popravde tie veci "kto s kým proti komu a za čím chrbtom" boli dosti zložité a ani som sa veľmi nesnažila ich do hlavy pochytať. Pre bežného diváka by to chcelo mierne zjednodušenie. Z takýchto filmov sa ale na druhej strane človek dozvie o veciach o ktorých nemal moc veľké tušenie. Ženské postavy tu nie sú veľmi divácke atraktívne ani rozvinuté. Abraham tu ale ukázal svoje lepšie ja, čo dokazuje, že by mal lešie vyberať svoje role, aby sa nezaškatulkoval ako "pako", kam som ho aj ja osobne už chvíľu mala uloženého, zmením škatuľky :-) ()

Reklama

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se nenatáčel jen na území rodné Indie, ale také v Malajsii, v Thajsku a dokonce i v Londýně. Několik vybraných akčních scén bylo natáčeno v hlavní thajské metropoli, v Bangkoku. Kde se díky speciálnímu a časově omezenému povolení lokálních orgánů filmovým hercům dostalo jedinečné možnosti používat v době natáčení skutečné a plně funkční armádní zbraně. Mezi nimi se objevují jak klasické devítimilimetrové Berety, nebo lehký kulomet americké armády M60, tak i zprofanované AK-47, neboli kalašnikovy. (Conspi)
  • Na úkor filmové role policejního strážníka, rozhodl se hindský herec John Abraham (Race 2 (2013), Shootout At Wadala (2013)) shodit poměrně značnou část své svalové hmoty. "Musel jsem shodit velké množství svalové hmoty, neboť policejní strážníci tehdejší doby vypadají stejně jako každý jiný regulérní člověk. Když jsou obklopeni davem lidí, jsou k nerozeznání". Svůj boj s tělesnou hmotností přirovnal herec k filmovému snímku Cast Away (2000), v němž hlavní roli ztvárňuje americký herec Tom Hanks (Captain Phillips (2013), Cloud Atlas (2012)). "Rozhodnutí na celém svém finálním vzhledu bylo výzvou, velkou výzvou samo o sobě. Sebralo mi to skutečně velké množství energie a sebepřemáhání, dopracovat se k takovému chatrnému a zbídačenému vzhledu, který odpovídá právě postavě Toma Hankse. Ve skutečnosti tomu tak ale není. V tomto boji mým hnacím motorem Tom Hanks opravdu není". (Conspi)
  • Nargis Fakhri (Rockstar (2011), Kick (2014)), newyorská modelka a herečka, byla pro filmovou roli britské novinářky Jaya Sahni filmovým režisérem Shoojit Sircar vybrána především díky svému typickému britskému akcentu. "Chci ženu, která vypadá jako Indka, hovoří ale s britským akcentem". I díky tomu se snímek stal vůbec prvním, v němž není její hlas studiově upraven a posléze namluven odpovídajícím hindským akcentem. V rané fázi bylo se snímkem spojováno i jméno úspěšné hindské modelky Sheetal Mallar. Nabídku ale odmítla. Uvolněná pozice byla filmovými tvůrci přeobsazena debutující hindskou herečkou Rashi Khanna (Manam (2014)). (Conspi)

Reklama

Reklama