Reklama

Reklama

Pravda o morčatech

(TV film)
  • Česko Mazaná morčata (více)
Německo, 2010, 43 min

Režie:

Herbert Ostwald

Scénář:

Herbert Ostwald

Hudba:

Mark Joggerst

Hrají:

Philipp Schepmann (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Morčata jsou v Evropě známá jako domácí mazlíčci. V Německu se před 30 lety rozhodli tato malá zvířátka zkoumat a zjistit, jak se chovají ve skupině. Věděli jste, že se svým způsobem velmi podobají lidem? (TV Prima Zoom)

Recenze (5)

Expertt 

všechny recenze uživatele

Fajn "přírodní" oddechovka od běžných témat...několik zajímavých záběrů a poznatků, každopádně k opravdu kvalitnímu dokumentu to má daleko. Celkem můžu říci, že mě sledování i vcelku pobavilo (samotný název The real Guinea Pig, záběry, hopsající a pištící morčata, a že v Německu maji tolik přebytečných peněz, že už 30 let studujou v několikapatrové budově prakticky nevýdělečný výzkum, který dále nepřinaší žádná pozitiva). ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Taky bych chtěla být placená za výzkum, jehož hlavní závěry zní: Morčata jsou v řadě věcí podobná lidem; lidé jsou v řadě věcí podobní morčatům; ale existují také věci, které jsou vlastní pouze morčatům, a věci, které jsou vlastní pouze lidem. Přínosnost dokumentu pro ty, kdo se chtějí něco opravdu dozvědět o těchto chlupáčích, je velmi nízká. Historický exkurz jde do stejné hloubky jako úvod jakékoliv knihy pro chovatele. Záběry z přírody jsou zajímavé, ale jinak je spousta částí dokumentu zcela zbytečná - opravdu nepotřebuju vidět, jak si morčátka někde stahují a připravují k jídlu, ani jak se rozčesává dlouhosrsté morče. Ve výsledku ve mně film zanechal mnohem víc otázek, než kolik jich zvládnul zodpovědět. Celkově tak na dvě hvězdičky, jednu navíc přidávám za roztomilouše Borise. :-) ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Celá léta jsem čekala na dokument o těchto hlodavcích a co jsem dostala? Informace, jak žijí v peruánských domácnostech, kde je jedí a používají k rituálům, jako kdysi Inkové. Žádné překvapivé či doopravdy poučné věci. Sama chovám morčátka a dovoluji si tvrdit, že bych o zkušenostmi s nimi natočila zábavnější a poutavější dokument... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sdílím domácnost s morčaty už více než 13 let, takže si troufám říct, že o nich leccos vím. Nedávno se nám narodilo 5 prcků, takže mám možnost sledovat i jak fungují ve skupině. A protože jsem si o nich i něco málo přečetl, myslím že můžu s klidným srdcem konstatovat, že je tento dokument vcelku nicneříkající, resp. dozvíte se, že jsou morčata výjimečná a že probíhá výzkum a že je v Peru jedí..., ale vlastně se nedozvíte, čím jsou tak výjimečná a jaké jsou tedy faktické výsledky tohoto výzkumu. Nebýt toho, že se dozvíte, že se jedí pečená a nadívaná zeleninou, tak vás tato slátanina ničím neobohatí. Nemám podobný typ dokumentů rád. Nejde o fakta(je jich tam málo), takže není naučný a není zajímavý, ani díky mimořádným záběrům. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Každý chovatel morčat by zvládl fundovanější a informativnější dokument. Až na ty záběry z Peru, ale to by zase zvládl každý turista. Obohacení rozhledu někoho, kdo má morčata doma, nulové. Možná zajímavé pro neznalé, ale prezentovat jako bombastický závěr mnohaletého výzkumu, že morčata mají každé jinou povahu (stejně jako jakýkoli živý tvor), to je mi trochu málo... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama