Reklama

Reklama

Proxy

Trailer

Jedného dňa Esther (Alexia Rasmussen), mladú ženu vo vysokom štádiu tehotenstva, počas prechádzky domov napadne neznámy útočník s kapucňou. Polícia je v jej prípade bezmocná, a tak sa Esther utieka o pomoc a útechu ku svojej kamarátke, ktorá je členkou istej podpornej skupiny. Zdá sa, že jej život plný smútku a samoty sa konečne otvára priateľstvu plného porozumenia pre jej duševnú bolesť. Avšak priateľstvo a porozumenie môžu byť veľmi nebezpečné veci, pokiaľ ich ponúkajú nesprávni ľudia. (misterz)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (35)

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Velice agresivní psychologická jízda, která za celý film nešlápne na brzdu. Film jako by na sebe bral něčí podobu, jako by se chystalo něco neočekávaného, něco opravdu netradičního a pak boooom a v půlce filmu jsem šel do kolen. Nemůžu si vzpomenout, zda-li jsem byl někdy tak moc napnutý. Mám rád takové pokusy, které nesednou každému. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem si film celkem vychutnával (znepokojivý úvod a perfektní scéna v půlce filmu, o kterou se nebojím, že se jednou stane i kultovní) no bohužel ten zvrat v druhé půlce mi příliš nesedl, protože film se poté neskutečně táhl a už to ztratilo kouzlo z půlky první. Stopáž dvou hodin pro takový film je prostě nepřípustná. Zdlouhavé, pomalé, né příliš šokující a hlavně spíše drama než horor. Tohle není můj cup of tea, jedna gore scéna mě štastným neudělá. 3* s odřenýma ušima. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ambice a řemeslná zručnost Proxy nechybí, ale možná to bylo pro nepříliš zkušeného režiséra až příliš velké sousto - jakási nejistota či nezakotvenost je z toho občas dost silně cítit. Ale zajímavý pokoukání to je, ani přes poměrně dlouhou stopáž jsem se nenudil. Tematicky dost odvážný thriller / drama / horor / mindfuck, který jde občas za hranu toho, co se ve filmech běžně zobrazuje (násilí na těhotných ženách, násilí na dětech). Navíc to pak pomocí těžko odhadnutelných zvratů překlápí do míst, která by člověk po přečtení synopse a prvních 30 minutách nečekal. Svým vyzněním je to v politicky korektním prostředí také docela kontroverzní, ženy a dívky z Proxy pravděpodobně radostí skákat nebudou. Swanberg sympaťák ... ačkoli to by byl v téhle společnosti asi kdokoli :-D ... 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tesne po odchode z lekárskej kontroly, je Esther napadnutá neznámym páchateľom. Okrem toho, že ju okradol, zapríčinil smrť jej doposiaľ nenarodeného dieťaťa. Bola totiž v poslednom mesiaci tehotenstva. Počas hospytalizácie v nemocnici ju kontaktuje sociálne združenie, ktoré napomáha ľudom, po traumatizujúcich skúsenostiach, k opätovnému zaradeniu do spoločnosti. Hneď na prvom stretnutí skupinky, spoznáva charizmatickú Melanie. Nakoľko sa pomerne rýchlo spriatelia, začnú sa schádzať aj mimo meetingov. Je ale Melanie skutočne tou, pravou osobou, ktorá má Esther podať pomocnú ruku? Neskutočne zručne natočené drama. Kamera, hudba či strich, sú ukážkou najvyššej kvality. Tak isto herci a ich výkony, patria medzi tie najlepšie aké som za poslednú dobu videl. Bohužiaľ, o horor nejde ani z ďaleka. Ani ako dráma, čo sa týka zásahu do emócii diváka, na mňa tento snímok veľmi nezapôsobil. Atmosféra ma veľmi nepohltila, gore takmer žiadne, o lakačkách nemôže byť ani reč. "Proxy" sa spolieha prevažne na myšlienku, ktorá zaujme "hŕstku" divákov, ktorí si pustia tento film v správnu dobu a emocionálnom rozpoložení (pretože pri takomto druhu filmu, na tom obzvlášť, veľmi záleží!) - 50%. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Uštipnite ma niekto pleasee!Toto bolo tak pomalé,až som mala pocit,že sa mi na malú chvíľu zastavilo srdce.Nekonečne dlhá stopáž + vražedne pomalé tempo = najhoršia možná kombinácia!Škrtám a hádžem do pomyselného koša. ATTENCION! Varovanie pre budúce i zároveň súčastné šťastné mamičky.Nepozerať podobne ako neodporúčam pozerať pred cestou lietadlom letecké katastrofy! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama