Reklama

Reklama

Akta Grüninger

(festivalový název)
  • Rakousko Akte Grüninger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Srpen 1938: Čas se rozhodnout. Švýcarsko uzavírá hranice pro židovské uprchlíky. Stovky lidí se však kupodivu i nadále dostávají přes rakousko-švýcarské hranice bez platného víza. Do kantonu St. Gallen je přidělen mladý, ctižádostivý a autority ctící policejní inspektor Robert Frei, aby zde ilegální přechody hranic vyšetřil. Rozkryje zde rozsáhlý prouprchlický systém, do kterého je zapojena převážná většina obyvatelstva a jehož hlavou je místní policejní kapitán Paul Grüninger. Když se potvrdí podezření, že Grüninger skutečně umožňuje uprchlíkům vstup bez platného víza, falšuje dokumenty a organizuje ilegální přechody přes hranice, je Frei postaven před klíčové rozhodnutí: rozkaz versus lidskost, povinnost versus soucit, vše ohlásit nadřízeným, nebo krýt Grüningera? Film byl natočen podle skutečného příběhu st. gallenského policejního kapitána Grüningera a stal se zahajovacím filmem festivalu Solothurner Filmtage v lednu 2014. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to sa z Ukrajiny podarilo 3.000 migrantom počernej pleti dostať na Slovensko. Miestny  Okresný riaditeľ PZ  nezaváha ani chvíľu. Sfalšuje doklady a rozmiestni ich po okolitých osadách takže splynú s domácimi. Zakrepčí si aj na Gypsy Feste a dostane noty k piesenke Joj mamo joj mamo trušalo som. Nanešťastie na to príde Inšpekcia PZ, riaditeľ je suspendovaný a v zmysle litery zákona spravodlivo odsúdený. To sa však znepáči liberálnej prezidentke – nadšeného zástancu migrácie, udelí mu milosť a dá metál navrch. Že to je blbosť ? Tak si to pozrite. A stratil som aj ilúziu že v krajinách CH/A/D platí  Ordnung muß sein. ()

Galerie (22)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama