Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni ji kritizují, ale distanční výuka má i nějaké výhody. Třeba to, že děti nemohou učitele roztrhat na kusy a skákat přes jeho střeva jak přes švihadlo.. Úvodní vegetariánské titulky odstartují proces, při kterém žáci zavádějí v učitelském sboru exkluzi a vy při něm spíš než nějaké šťavnaté gore očekávejte ne úplně pitomý humor. A až uvidíte plameny ohně v zrcadlových brýlích, budete muset uznat, že jeho lídrem je psychopatický tělocvikář v podání Rainna Wilsona. „Nap time, motherfuckers!“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počúvaj, ten príbeh je evidentne dobrý, ale je zároveň aj príliš dlhý, tak nám ho dopovieš niekedy inokedy, dobre?“ Nemám rád hororové komédie, ale Cooties ma bavili. Humorné pasáže boli humorné (dvojité kolesá, hobit, žirafa, Christine, Jason Patric) a k tomu hlášky, pri ktorých som vyprskol smiechom („Rebeka prosím ťa buď ticho!“). Detto dialógy („Preboha, čo za vírus by spôsobil TOTO??“ – „Pekne hnusný.“). Veľkú mieru na funkčnosti humoru mal správne zvolený kasting sympatického učiteľského zboru v čele s telocvikárom (Rainn Wilson z Domu tisícky mŕtvol). Nie je to síce strašidelné/napínavé, ale ide o dobre odvedené remeslo s nakazenými deťmi, ktoré žerú ľudí a následne sú likvidované učiteľmi, čo je na Ameriku vskutku odvážne. 70% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Deti sú pre mňa samé o sebe hororom. Nechajte ma s viac ako jedným, dlhšie ako päť minút o samote a verte, že psychická ujma bude väčšia ako zo všetkých hororov na svete dohromady. Cooties mi našťastie takú traumu nespôsobil, ale aj tak sa jedná o veľké sklamanie. Debutujúce duo režisérov akoby v tomto prípade nevedelo čo chce vlastne natočiť. Výsledkom je totiž film, ktorý je na hororovú komédiu až príliš umiernený a občas pôsobiaci ako taká komédia pre celú rodinu, vrátane nevhodného moralizovania nad ťažkým povolaním učiteľom, čím samozrejme byť nemôže vzhľadom na tie zombie deti. No nie je ani hororom, resp. hororovou komédiou, pretože na tú sa po celý čas drží priveľmi pri zemi a v porovnaní napríklad s takým Dead Snow 2 pôsobí až naivne. Masky detí sú vyslovené úbohé a predstavujú pár červených fľakov na tvári, gore scénka je slušná iba jedna („eat the cock“ s chlapcom bez čeľuste) a vtip tu zastupujú scénky učiteľov, ktorí sa chovajú skoro ako nesvojprávni chovanci ústavu, než skutočný humor. Teda aspoň ja nenachádzam nič vtipné na tom, že telocvikár nevie povedať anglické „dual rear wheel“ a 16x sa to pokúša zopakovať (skutočne čo je na tom ťažké?). U hororových komédií jednoducho preferujem oveľa nekorektnejší prístup, pretože aký zmysel sa má v takomto žánri držať na uzde? Nikomu mladšiemu to určené byť nemôže a tí ktorí sa na to podľa ratingu môžu pozerať, tak nepotrebujú, aby bol film takto korektný. Celkovo tak veľmi slabé ako horor a veľmi slabé aj ako komédia. A najnechutnejšia scénka mi prišla úvodná titulková scéna s prípravou mäsa pre burgeri a to asi pre film nie je dobrá vizitka. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená ptákovinka. Líbivá, barevná a s natolik trhlými postavami, že se starají o drtivou většinu humoru. V tomhle směru jistě kraluje šáhlý biolog v podání Leigha Whannella a tělocvikář s vlastním jazykolamem (dual reeow weeow). Samozřejmě nechybí blonďatá buzna a Frodo coby rádoby spisovatel Clint. Píšu CLINT, ne CUNT. Horší už je to se stránkou hororovou, protože, ač je tu nakažených fakanů poměrně dost, spousta infekce se tu přenese jen skrz škrábance a pár kousanců. Mno a s tím souvisí i největší kámen úrazu; harantů tři prdele a jejich masakr se smrsknul do jednoho mozku a rozpáraného břicha? Ale fuj, to se přece nedělá! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nemůžete jíst učitele!" Zombie hororů s dětmi mnoho není, častěji jsou děti jen zlé, posedlé, či se o jejich narození postarali mimozemšťané. Zdejší školáci jsou ukázkovými zombíky, kteří mezi sebou přenášejí infekci krví (škrábance, pokousání). Zatímco na dospělé působí virus jako slabší chřipka, z dětí se stávají masožravé bestie. Chvílemi se zdá, jako by za snímkem stála Troma. Nebozí učitelé se zabarikádují v budově školy a žáci, pokud se nebaví skákáním přes švihadlo ze střev nebo nehrají kuličky s očními bulvami, se je pokoušejí dostat. Ač je snímek posazen do komediální roviny, nechybí v něm poukaz na tristní stav školství a postavení učitelů (zřejmě je to ve světě podobné), a tak ho lze nahlížet i jako společenskou satiru. ,,Proklouzneš jako nějaký hobit?" Otázka směřovaná k E. Woodovi většinu diváků nepřekvapí. Film je poněkud nezáživný do prvního kousnutí, pak už jde o život. Na jedné straně zařve několik kantorů, na druhé si jich zbytek užije vybíjenou nakažených spratků na školním hřišti. Myslím, že od dob Noci oživlých mrtvol s mrazivou scénou vraždící zombie dívenky, už leckterý divák dětské bestie nelituje. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)

Reklama

Reklama