Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbara je žena s vlastní hlavou – vždycky taková byla. Takže když je její dvacetiletý syn Marco zatčen v Thajsku a neprávem obviněn z držení drog, vydá se Barbara okamžitě za ním s úmyslem ho zachránit. Ani na okamžik nezapochybuje o synově nevině, i když všechny okolnosti svědčí proti němu. Je však třeba zjistit, kdo na Marca drogovou past nastražil a proč. A jakou roli hraje v případu záhadná kráska, která pracuje jako zpěvačka v nočním klubu Black Lunar?
Barbaře pomáhá vyznat se ve spletitých místních poměrech nedůtklivý bývalý manžel, záhadný thajský právník i nezávislý francouzský novinář, který ji čím dál tím více přitahuje. Barbara se vydává do temnoty, kterou prosvítá jen malé světýlko naděje, netuší ale, že během cesty potká svou osudovou lásku…
Film byl natočen v Singapuru, Malajsii a Thajsku, a tak divákovi kromě originálního příběhu o partnerské i rodičovské lásce přináší úchvatné scenérie jihovýchodní Asie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Marco, co Ti to udělali ??" - "Víš, mami, tady se s náma nemazlej !!" ;) V pořadí druhý film italského režiséra Ambrogia Lo Guidice, známého především reklamními spoty a videoklipy, na něž se specializuje, nabízel celkem slušný potenciál pro kvalitní drama, ačkoliv příběh samotný jistě neoplývá zrovna originální myšlenkou.. Marco, mladý snílek a naivka, coby humanitární dobrovolník opustí rodnou Itálii a odjíždí do Thajska, kde se zamiluje do dívky, která však ( doslova ) patří místnímu obchodníkovi s bílým masem a drogami, následně je chycen místní policií s 300g drog a zatčen. V jeho vinu nevěří nikdo, až na jeho matku, hysterickou milující ženu v podání obskurní Lucrezie della Rovere, která by za syna dala život, a tak se ho snaží z vězení dostat za každou cenu.. Nezkušený režisér ve své prvoplánovité televizní záležitosti vrší jedno klišé na druhé, rádoby dramatické momenty vyvažuje dlouhými záběry na asijskou přírodu, záměrně nepoužívám slovo thajskou, protože film se převážně natáčel v Singapuru, který se i podílel na koprodukci, a Ať jsi kdekoli tak jasně ukazuje svoje primární záměry turistického lákadla pro danou destinaci, a tak jen dezorientovaně sleduje, jak diletantsky režisér přechází z žánru do žánru.. Největší stupidita scénáře tkví ve scénách, kdy se Barbara vydává na cestu za rodiči Marcovy dívky Pui, kteří by pomohli usvědčit bosse Haruma Lomara, přičemž zde se snímek překlání do romantické roviny, v níž se Barbara zamiluje do Marcova přítele Francoise, napětí opadá a Barbara najednou vypadá jako žena ve středních letech na dovolené..;) O akčních scénách bych se raději ani nezmiňoval, soundtrack se sice celkem povedl a ústřední song je skutečně velmi líbivý, leč celkově se do filmu naprosto nehodí, a tak v divákovi nakonec zůstávají velmi smíšené pocity.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama