Reklama

Reklama

Ten druhý

Trailer

Na poklidné farmě žije velká rodina včetně identických dvojčat Nilese a Hollanda. Příznivou atmosféru léta však naruší podezřele mnoho nenadálých tragických nehod, které vždy nějak souvisejí s oběma chlapci… (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o veľmi atmosferický duchársky horor od ktorého však nie je dobré čakať odpudivé lakačky či chaotický husličkový doprovod, ako sme dneska pri tomto žánru navyknutý, pretože to nedostanete. Avšak na oplátku dostanete takmer Kingovsky lyrizovanú komornú atmosféru Amerického juhu tridsiatych rokov na ktorú sa pozerá jedna radosť. Možno by som to pustil aj menším deťom. Príbeh rozpráva o dvoch dvojíčkach, jedno je zlé, druhé dobré, ktoré sa popri hraní dostanú vždy do situácie kde niekto zomrie. Na tom zlom decku mi bolo už od začiatku niečo podozrivé, no a to niečo podozrivé-mysteriózne sa ťahá viac než hodinu kým film prezradí hlavnú pointu. Ponorenie sa do hravej detskej mysle sa vydarilo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ten Druhý klame tělem. Ze začátku se zdá, že jde o poklidné, možná trochu depresivní drama o rodině, která nemá moc štěstí a je obklopena jakýmsi prokletím smrti. To vše ale změní velký dějový zvrat, který se stane v půli filmu a který jsem opravdu nečekal. Po něm se z klidného snímku stává pravá hororová a napínavá zábava, která jistě stojí za to. Každý si jistě vychutná atmosféru amerického venkova 70. let minulého století. PS. Hudba Jerryho Goldsmithe samozřejmě skvělá. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný film dýchá letním žárem a pohodou podobně, jako je to třeba ve filmu Babiččin dům. Niles neudělá krok bez svého dvojčete Hollanda a divák nemusí být extrémně vnímavý, aby velmi brzy pochopil, jak se věcí mají ve skutečnosti. Ta scénka u hrobu už vše jen potvrdí. A přesto všechno je film napínavý, anžto čekáte, kdo bude na řadě, co zase provede Dark Passenger. Snímek sází spíše na atmosféru, a tak i přes četná úmrtí se nijaké brutáloviny nedočkáte. Alespoň ty vidle mohly být v přímém záběru...ale nechť. Kupodivu nejdrsněji působí scény zdánlivě, v rámci žánru, obyčejné, jako třeba ta s matkou na verandě nebo v závěru odsouzení nevinného. A k silným třem hvězdám dám ještě jednu za samotný závěr. Ve filmech o zlu není ojedinělý, protože zlo se fakticky zničit nedá, jen na čas oslabit. Pěknou kameru doprovází výborná hudba Mistra Goldsmitha. Ocení především příznivci starších snímků. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Príbeh z malebného zapadákova, s atmosférou sparného leta, prázdnin a detských hier, znenazdania a s ľahkosťou preniká k desivým rodinným tajomstvám, k veciam, čo mali zostať utajené. Ten druhý, zlé dvojča, je zároveň imaginárnym spoločníkom. Stretnutie s ním, veď to je hotový okultizmus: svet živých sa stretáva s posmrtným životom. Mysteriózny príbeh umocňuje mýtus o jednotnom vedomí dvojčiat, ktoré nepozná dualitu, a hoci plynie vláčne, má aj spodný prúd, ktorý sa nakoniec prevalí a prekvapí zaujímavým vyvrcholením. Film má aj istú filozofickú hĺbku. Mŕtvi v ňom pribúdajú tak, ako úvahy o smrti. Ten Druhý je vcelku dômyselný a atraktívny kus... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ten druhý“ je jeden z těch starších filmů, které vám mohou snadno dokázat, že na věku nezáleží a že dobrý horor se mohl točit v minulosti stejně jako teď. Popravdě mám pocit, že v minulosti se těch dobrých hororů točilo mnohem více a že současní filmaři trochu zapomínají na to, jak člověka vyděsit. Je jen málo takových, kterým se to daří a kteří dovedou vytvářet podobně gradující atmosféru jako tvůrci snímku „Ten druhý“. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (15)

  • Tryon neschvaľoval Loua Frizzella v úlohe strýka Georgea, pretože Frizzellov južanský prízvuk celkom nezodpovedal novoanglickému pôvodu postavy. (Arsenal83)
  • Chris a Martin Udvarnokyovci sa po obsadení stretli s režisérom Mulliganom, ktorý sa ich spýtal, ktorý chlapec chce hrať Nilesa a ktorý chlapec chce hrať Hollanda; potom dal obom chlapcom úlohy, o ktoré každý žiadal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama