Reklama

Reklama

Oggy a škodíci

  • Francie Oggy et les cafards (více)
Trailer
Animovaný / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Historický / Dobrodružný / Akční / Komedie / Rodinný
Francie, 2013, 80 min

Obsahy(1)

Už od stvorenia sveta sú dobrácky modrý kocúr Oggy a škodoradostné šváby Joey, Marky a Dee-Dee večnými nepriateľmi a zvádzajú neľútostné súboje. V ich prvom celovečernom filme kocúr Oggy zažije bláznivé dobrodružstvá postupne v štyroch historických epochách - praveku, stredoveku, viktoriánskom Anglicku a v blízkej budúcnosti, v čase hviezdnych vojen. Nájde priateľov Jacka a Boba, ba dokonca aj spriaznenú dušu v podobe Olivie, ale zlomyseľné šváby Joey, Marky a Dee-Dee mu nedovolia, aby sa šťastne zamiloval, či dokonca založil rodinu. Ničia mu život na každom kroku! (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Ogy a škodíci byl ve své době mým nejoblíbenějším nováckým "raníčkem". Ve své celovečerní podobě se mu bohužel úplně nedařilo plně zaujmout mou čilou a už dávno probuzenou mysl. Jako nostalgické poohlédnutí to je fajn, nicméně bych snímek vážně nikomu "neznalému" a hlavně staršímu dvaceti let nedoporučil. 2+* a mírné zklamání. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No, na Toma a Jerryho to samozřejmě nemá ani omylem, to je úplně jiná liga. Ale jako jednorázové pobavení plné ztřeštěné řežby je to optimální. Děj byl sice takový vykonstruovaný a nezajímavý, ale eskapády ústřední čtveřice byly naštěstí natolik zábavné, že se na to dalo v pohodě koukat bez sebemenší nudy. 80% ()

Reklama

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo, když přimhouřím oči, tak to bylo fajn. :) Hlavně první polovina. Ne, že bych dostávala záchvaty smíchu, ale pousmála jsem se docela často. Přidání ženského elementu bylo zajímavým zpestřením. Chvíli mi to i připomnělo atlas mraků - jak se děje odehrávaly v určitých časových liniích. Detaily prostředí byly docela propracované - například oheň byl opravdu ohňovej. ;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková velmi ztřeštěná parafráze celovečerní trojgrotesky Bustera Keatona Láska kvete v každém věku. Oggy, Jack, švábi a další staří známí stráví první povídku v době kamenné, druhou ve středověku a třetí v holmesovské Anglii, přičemž první dva pobyty jsou lepší než třetí, který bych ovšem úplně nezatracoval, protože má také skvělé momenty. Jako trochu zbytečný přídavek mi naopak připadal epilog ve stylu Star Wars, který moderní animace připravila o velkou část atmosféry. ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že převádění krátkých animáků Oggyho typu na plátna kin nefunguje. Přece jenom se šváb lépe a uvěřitelněji rozšlapává během sedmi minut než během tří cca půlhodinových příběhů, které postrádají šílený záhul původního seriálu, jež díky své délce představoval pouze koncentrovanou akci a nápaditost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Švábi Joey, Marky a Dee Dee jsou pojmenováni podle členů americké punk-rockové skupiny Ramones. (ČSFD)

Reklama

Reklama