Reklama

Reklama

OXV: The Manual

Mysteriózní / Romantický / Sci-Fi
Austrálie / Velká Británie, 2013, 102 min

Obsahy(1)

Frekvence určuje, jak se bude odvíjet celý váš život. Nakolik budete mít štěstí, IQ, schopnosti. Isaac se narodil s abnormálně nízkou frekvenci, dokonce zápornou. Pak je tu Marie, která má tak velké štěstí, že aniž by se starala, vše jí vychází na vteřinu přesně. Dva lidé, kteří jsou tak rozdílní, že se díky tomu neměli ani nikdy setkat, se přesto setkají. Isaac se do Marie zamiluje, ale nemohou spolu být déle než 60 sekund. Jakmile se tento čas navrší, dojde totiž vždy k nějaké nešťastné události, která častokrát ohrožuje i život. Isaac se však svého snu ani lásky nevzdává. (Benedygtus)

(více)

Recenze (43)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci rozhodně nemohu konstatovat to samé, co se říká v závěru. Jen tiše doufám, že jsem naladěná na správnou frekvenci, kde mně přece nerozhodí fakt, že jsem občas byla zcela mimo. Ale na tu romantickou linii se dívalo přece tak krásně............ A ta chvilka s Issacem a klavírem byla kouzelná, tam jsem měla nutkání uvěřit tomu pánovi s rozhozenými notami po celém pokoji. Netuctové, příjemné sci-fíčko. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tak vlažnému a v podstatě ignorantskému přijetí (současných 261 hodocení a skóre 68%) této light sci-fi pecky. Opravdu tady zbylo tak málo lidí, který nebolí použítí mozku za účelem vyinterpretovat si pointu? Achjo, demence vládne nejen světem, ale evidentně už i filmem. No nic. Jedná se o film, ve kterém se pomalejším ale nezbyteném úvodu seznámíme s pravidly a mantinely daného prostředí, načež tvůrci začnou poutat divákovu pozornost objevováním nového, z čehož se vyklube něco, co možná zas až tak nové není....a hle, zjistíte, že z romantické intošárny jste šmahem v konspirační imperátorárně. Za sebe doporučuju všema deseti! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Určite musím pochváliť zaujímavý a originálny námet, čo je v hlavne v posledných rokoch úplne nezvyklé. Nápad s ľuďmi s rôznou frekvenciou, ktorá určuje celý ich spôsob života, ale zároveň ich aj rozdeľuje, keďže spolu môžu tráviť čas iba ľudia na podobnej úrovni, inak sa tomu bráni celá príroda, no s tým sa zamilovaný mladík nehodlá zmieriť sa mi páčil, ale s celkovým prevedením už až tak spokojný nie som. Zase nie, že by bolo zlé, len mi jednoducho prišlo, že všetko skutočne zaujímavé sa odohrá v úvodnej dvadsaťminútovke, kedy sa predstaví celé toto zaujímavé univerzum a potom si už film po celý čas drží len tú úroveň lepšieho priemeru, pričom finále je ešte z celého filmu najslabšie. Ale aj tu musím pochváliť, že na rozdiel od väčšiny filmov s aspoň čiastočne podobným námetom sa z toho nestane štandardný boj hlavného hrdinu so systémom, ale tu na to musí ísť inak, inteligentnejšie za pomoci vedy a tak som mal z toho po celý čas dobré pocity. No chcelo by to iné režijné prevedenie, vizuálna stránka je bez problémov, aj keď aj toto si viem predstaviť o niečo lepšie, ale moc mi nesedela atmosféra, ktorá bola úplne chladná, nepociťoval som tu ani minimálnu snahu o nejaké emócie, čo sa prenieslo aj na mňa a tak mi bolo úplne jedno, či im to nakoniec vyjde. A moc tomu nenapomáha ani obsadenie, väčšina postáv a to aj hlavní hrdinovia mi neprišla moc sympatická a ani herecky to nie je to pravé. Možno by bolo lepšie, keby sa po pár úpravách celý film venoval len ich detstvu, keďže paradoxne práve detskí herci z úvodu mi prišli podstatne lepší, než ich dospelé verzie zo zvyšku filmu. Takže som určite rád, že som si Frequencies pozrel, originality nemôže byť nikdy dosť a tu sa mi námet dosť pozdával, len by to jednoducho chcelo lepšie obsadenie, réžiu, ale aj ten scenár, takto mi to príde len ako lepší priemer na jedno, možno dve pozretia. 62% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsme zase přesně tam, kde jsme byli... ale určitě nebylo marné osvěžit se malým vztahovým experimentem. Lidé se zde nedělí jinak, než na vysoce nebo nízce frekventované, vlastně je v podstatě všechno při starém, jen se neuchopitelno uchopilo trochu jiným způsobem, z čehož plyne - nic není dáno, jak je psáno, proto poslouchejte instinkty, možná se mění tak, jak právě potřebujete - a zkráceně - s osudem se můžeme smířit nebo ho prostě drze obejít... Takže se nalaďte na správnou frekvenci, ať si tu vědátorskou romantiku užijete. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně hodně originální námět, takhle zajímavá myšlenka tu už nebyla léta. Samotné zpracování je sympatické, vizuálně hezké na oko, ale vyloženě zábavné to úplně není. A že bych to opravdu pobral, to se taky úplně říct nedá. Frequencies je film pro úzkou skupinu diváků - pro ty hloubavé a chytré, kteří tenhle film dokáží naplno ocenit a pak pro ty rádoby chytré, kteří pozérsky sledují podobné filmy, aby nad nimi mohli při pivě rozumovat. A pro ty ostatní zůstane jednoduše natočený film, který si umí pohrávat s myšlenkami a pocity. Nemůžu se však vyhnout dojmu, že z podobné látky by šel vymačkat mnohem silnější zážitek. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Studenti nosí kravaty podle hodnoty jejich frekvence. Nejhorší je červená, následuje zelená, modrá a nejlepší je fialová. (Puxina)

Reklama

Reklama