Reklama

Reklama

Vlčí hory

Trailer

Obsahy(1)

S příchodem noci se do lesního porostu starého jako svět sám vkrádá éterická mlha. Horami se ozývá pravěké vlčí vytí. Další a další vlci se přidávají. Zubr dole v údolí se prudce otočí, jelen rychle mizí mezi stromy a bobr plave do bezpečí svého úkrytu. Jen medvěd klidně čeká v tiché předtuše, že by si mohl z vlčí kořisti kus urvat. Tohle je příběh o jednom z posledních divokých koutů přírody v Evropě, krajině dříve známé jako Vlčí hory, kde má každý tvor svou vlastní úlohu ve věčném koloběhu života a smrti. Zkušení slovenští filmaři putovali tři roky křížek krážem horami a lesy Východních Karpat a v regionu, který se rozprostírá na pomezí Slovenska, Polska a Ukrajiny pátrali po éterických vlcích i jiných výjimečných zvířatech společně žijících na tomto území. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka Slovenska, tak je to nádherné obrazovohudobné dielo s citlivým prístupom k filmovaniu kvôli zvieratám a ich peknými zábermi v ich prirodzenom prostredí o ich správaní. Avšak, čo sa týka sveta, tak to nie je významné dielo. Chýbajú mapky, popis krajiny a jej osobitostí. Síce som nečakal, že niekto podrobne popíše život jednotlivých tamojších zvierat, no čakal som niečo viac ako základné informácie. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Vytvarne (príroda) dokonala myslienkova rekonvalescencia ukazuje povabne miesta kde stanovacka nehrozi. A to z principu nezclovecenia tejto nadhery. Prijemne zosuladenie hudobnej a pohladovej stranky podvravene harmonickym naratorskym hlasom M.g. vytvara pastvu pre - skoro - vsetky zmysly. Kracam spravnym smerom pan B. (rec. ot.)Kde je dalsi? ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o skvělém místě. Vlčí hory by mohlo být neuvěřitelné místo pro cestu poznání a výpravou mezi dnes již skoro mýtická zvířata. Je to neuvěřitelné, úžasné a dokonalé. Na tomto místě bych opravdu chtěl být a zažít hledání něčeho nového. Mimochodem, úplně skvělý komentář a také hudební podtext. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celý film dostupný na youtube. Náhodou som na to natrafil v tv a už som od toho nedokázal odtrhnúť oči. Slovenský dokument Vlčie hory v sebe nesie tú magickú atmosféru, ktorá vás chytí pod krk a už nepustí. Krásne prostredie na poľsko-slovensko-ukrajinskej hranici je plné života akoby sa tu zastavil čas a ostal tu kus prírody, ktorú človek svojim zásahom vôbec nepoznačil. Nádherné zábery a úžasne pulzujúca hudba od A. Popoviča vytvára magický celok. Stačilo postaviť zamaskovaného kameramana na breh rieky San a pred očami sa zrazu premávali stovky zvierat. Názov síce láka na vlkov, ale tých sa kamerou podarilo zachytiť podstatne menej ako si tvorcovia želali. Tých, ktorých sa zachytiť podarilo ma svojou veľkosťou veľmi neprekvapili. Tu nie sme na Aljaške a statného vlka stretnete len veľmi ťažko. Film dokazuje, že i doma máme klenoty len ich musíme sebavedomejšie predať. Film v rámci žánru dokument - 100%. ----------------- PS. Ako malý chlapec som bol u rodiny v dedinke Kolačkov okres Stará Ľubovňa. Prišiel sused poľovník, že zastrelil vlka, či sa nechceme pozrieť. A to bol teda kus. Bol som síce malý zasran, ale nevládal som mu dvihnúť hlavu zo zeme. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne ako pri STRÁŽCOVI DIVOČINY dokážu tvorcovia otočiť fakt, že namajú veľa zázračných záberov vo svoj prospech. Filmu trochu vadí jeho snaha o zabratie čo najväčšieho územia a nabalenia čo najviac tém (ale keďže išlo o karpatský projekt, je to asi pochopiteľné). Príjemný dokument, ktorý by však zniesol hutnejší, resp. konkrétnejší obsah... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Hlavný tvorca filmu, Erik Baláž, za celý čas natáčania filmu nevidel ani jedného vlka, ostatným tvorcom sa to našťastie podarilo. (dobso)
  • Dokument bol v roku 2015 odvysielaný na uznávanej dokumentárnej stanici Nat Geo WILD a prostredníctvom nej sa postupne objavil na obrazovkách v 118 svetových krajinách. (marrrrian)
  • Pri natáčaní neboli používané žiadne umelé spôsoby lákania zvierat. Všetko sa robilo trpezlivým čakaním. (Déé X Géé)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama