Reklama

Reklama

Vlčí hory

Trailer

Obsahy(1)

S příchodem noci se do lesního porostu starého jako svět sám vkrádá éterická mlha. Horami se ozývá pravěké vlčí vytí. Další a další vlci se přidávají. Zubr dole v údolí se prudce otočí, jelen rychle mizí mezi stromy a bobr plave do bezpečí svého úkrytu. Jen medvěd klidně čeká v tiché předtuše, že by si mohl z vlčí kořisti kus urvat. Tohle je příběh o jednom z posledních divokých koutů přírody v Evropě, krajině dříve známé jako Vlčí hory, kde má každý tvor svou vlastní úlohu ve věčném koloběhu života a smrti. Zkušení slovenští filmaři putovali tři roky křížek krážem horami a lesy Východních Karpat a v regionu, který se rozprostírá na pomezí Slovenska, Polska a Ukrajiny pátrali po éterických vlcích i jiných výjimečných zvířatech společně žijících na tomto území. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

kri.tino 

všechny recenze uživatele

Nádherné zábery, ušľachtilý zámer, úctyhodná vytrvalosť a trpezlivosť. Napriek lahodnému Geišbergovmu hlasu však rozprávačova línia bola do istej miery rušivá - hlavne často a veľakrát opakované vety typu: "Zviera prišlo k rieke." . Chcelo to asi prizvať nejakého scenáristu, ktorý by pomohol komentáru dať plnosť. Inak nádherný dokument, vrelo odporúčam. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som znovu skutočne žasla. Prekrásne a veľmi profesionálne natočený dokument z prostredia, kde ešte ľudská ruka nestihla napáchať nenapraviteľné škody. Preto uvedie do úplne iného sveta divočiny a lesov, než na aký sme bežne zvyknutý. Do sveta, ktorý bol kedysi normálny a bežný, ale dnes je krehkou vzácnosťou, ktorú musíme veľmi úzkostlivo chrániť a ctiť. Nádherné zábery sprevádza veľmi príjemný hlas komentátora s o nič menej zmysluplným textom. Len mňa zabolelo srdiečko pri predstave, že ak neotvoríme oči, bude aj táto dychberúca krajina čoskoro len akousi mlhavou spomienkou v našich vyprahnutých dušiach. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsem maličko sklamaný, protože jsem čekal, že to bude stejně geniální jako Strážca divočiny. Nicméně nelituji koupě DVD. Výborné snímky zubrů a zase jeden poctivý a nearanžovaný přírodní dokument. Maličko mě sklamala kvalita slovního doprovodu. Stručně: Je to kvalitní dokument, ale světové třídy jako Strážca divočiny nedosahuje. 91 aktuálních % na ČSFD je podle mě silně přeceněných. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka Slovenska, tak je to nádherné obrazovohudobné dielo s citlivým prístupom k filmovaniu kvôli zvieratám a ich peknými zábermi v ich prirodzenom prostredí o ich správaní. Avšak, čo sa týka sveta, tak to nie je významné dielo. Chýbajú mapky, popis krajiny a jej osobitostí. Síce som nečakal, že niekto podrobne popíše život jednotlivých tamojších zvierat, no čakal som niečo viac ako základné informácie. ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o Karpatskej prírode, ktorá už takmer neexistuje. Je smutné, že v dnešnej dobe stále ešte nie sú takéto územia chránené a stále v nich dochádza degradácii lesa. Tvorcovia filmu držte sa a pokúšajte sa naďalej robiť všetko preto, aby sa vlčie hory stali najvznešenejším chráneným územím Karpatského oblúka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Vytvorenie filmu bolo spolufinancované s Rewilding Europe, organizáciou, ktorá chce "vlčie hory" začleniť do vybraných území v Európe, kde chce nechať prírodu na samovývoj a zároveň silno rozvíjať cestovný ruch. (dobso)
  • Kameraman Karol Kaliský sa ocitol v situácii, keď sa k nemu na metrovú vzdialenosť priblížil obrovský zubrí samec v ruji. Kedže netušil, čo zviera urobí, zdvihol spacák nad hlavu, aby bol vyšší ako zubor, a zubor odišiel. (Polcas)
  • Dokument bol v roku 2015 odvysielaný na uznávanej dokumentárnej stanici Nat Geo WILD a prostredníctvom nej sa postupne objavil na obrazovkách v 118 svetových krajinách. (marrrrian)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama