Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (128)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Totální guilty plesure u které se sice dá najít dost chyb (pořádné celosezónní děje, intriky které alespoň vypadají jako intriky, některé české lokace se moc nehodí, přestože vhodnější jsou jen kousek), ale jsou mi v podstatě úplně putna, tahle adaptace (no, ehm, adaptace, s Dumasem to už tak moc společného nemá, ale vzhledem k půl miriádě jiných adaptací, co se děje snaží držet, je to vlastně docela plus) je totiž dosti zábavná, děkujeme rozpočtům jedenadvacátého století (zábavná a hodně povedená akce, kde jsou snad poprvé palné zbraně v mušketýrských pazourách plnohodnotné těm chladným), modernizace v některých ohledech zas prospívá tempu, byť třebas přetvoření velitele mušketýrského oddílu do podoby klasického detektivního šéfa ve svém kanců působí trošku humorně. A v neposlední řadě se povedlo i obsazení, Atosem a jeho kumpánií počínaje, konče kardinálem, jehož herec by se měl vykašlat na sonickej šroubovák, temně rudá klerika mu totiž sedne mnohem víc). ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Super. Na seriál jsem narazil jen náhodou a nemohl se rozhodnout jestli koukat nebo ne. Po týdnu jsem si pustil pilot a seriál mě mile překvapil. Další díly kvalitu jen potvrdily. Pro mě zatím jedno z nejlepších zpracování mušketýrů, jaké jsem kdy viděl. Porthos a Richelieu jsou prostě perfektní. 90% ()

Reklama

Dyas 

všechny recenze uživatele

Četl jsem Tři mušketýry a mám tu knihu fakt rád, takže si mě seriál i přes mé rozporuplné pocity získal. Je škoda, že tam dost funguje styl 1 díl = 1 případ, ale zase se mi líbí jak je to odlehčený a točený v českých krajinách. Někdy dost škodí ta předvídatelnost. 1. série - 75% 2. série - 90% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si seriál užívám. Je teprve na začátku a tak samozřejmě nemůžu ještě hodnotit. Je mi jasné, že milovníci knižní předlohy mohou mít rozporuplné pocity, má to poněkud jinou atmosféru, logika taky místy v prvních dílech ujíždí, já však naprosto souhlasím s komentářem přede mnou. Pro mě je to přímo ideální seriál na začátek pracovního týdne, člověk u něho vypne, první epizody mají rychlé tempo, nechybí akce, příjemný humor, prostě taková nenáročná oddechovka. Nevadí mi ani epizodní zápletky, od tohoto schématu se v posledních letech už prakticky upustilo a je to příjemná změna. Uvidíme, co přinesou další díly, ale abych to shrnula, seriál mě jednoduše baví. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Člověk na to hlavně nesmí koukat jako na klasickou adaptaci "knihy", protože z té jsou tam jen drobky a Dumas se občas nejspíš převalí v hrobě, ale pořád je to větší legrace než poslední americký výtvor... Update: Po dvou sériích mne neopouští radost ze sledování. Druhá řada je více ucelená, celkově svižnější a dotažená (ačkoliv vrátka pro třetí jsou velmi velká a hlavně ambiciózní)... Jen tak dál... 80% ()

Galerie (642)

Zajímavosti (10)

  • Devátý díl 1. série je zasazen do prostředí Prachovských skal v Českém ráji. (zbyshek)
  • Epizoda se natáčela na hradech Zvíkov a Křivoklát. Točilo se též na zámku Kačina. (Sominius)
  • Pozíciu majstra a učiteľa šermu pri produkcii seriálu zastával Roman Spáčil, vedúci českej profesionálnej šermiarskej skupiny Merlet. (Durgas)

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama