Reklama

Reklama

Krásy divokého Německa

(TV film)
  • Česko Divoké Německo (více)
Německo, 2012, 50 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Vznešená horstva, malebná údolí řek, mystické lesy a pobřeží nádherné jako ve snu... -- neboť Německo, to není jen průmyslová společnost, ale i kus přírody s vzácnými druhy fauny i flóry, táhnoucí se od Wattova moře na šlesvicko-holštýnském severu až po Berchtesgadenské Alpy. Čtyři díly tohoto seriálu se zaměřují na divokou zvěř obývající německou přírodu -- na vlky, černé čápy, lesní jeleny a šedé tuleně. Jejich prostřednictvím nám jednotlivé epizody přiblíží krásy německé divočiny, plné okouzlujících přírodních darů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dokument, který k nám vítr zavál od sousedů, aby okořenil exotiku jiných snímků o něco, co je nám blízké a přece neskutečně nádherné. Člověku se až tají dech na té cestě od mravkolva, přes jeleny a sovy až k vrcholkům Alp. Dokument obohacuje o nečekané informace (třeba že muflon je předkem ovce domácí) a vysvětluje nová slova. Haluzník je starší ptačí mládě, které ještě neumí létat. A vy skoro víte, jaké to je, když vzlétne poprvé... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po obrazové stránce opravdu krásné a zajímavé záběry. Z hlediska naučného také velmi dobré. Avšak výsledný dojem z mého hlediska bohužel snižuje CZ dabing televize Prima ZOOM. Hlas komentátora je průměrný, nevýrazný a intonací plochý na rozdíl přijatelnějšího komentáře dokumentu "Krásy divokého Ruska" (zde na ČSFD pod názvem "Ruská divočina". Inu, TV Prima ZOOM prostě není ČT2, kde komentování dokumentů věnují více uvážlivosti a profesionality. Hodnocení intonace a zabarvení CZ dabingu: 2 hvězdy. .... Jednotlivé části dokumentu. Část první: Pobřeží, ... část druhá: Lesy, část třetí: Hory, ... část čtvrtá: Řeky a jezera. ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Musím uznat že se na to fakt pěkně koukalo. Kdo se rád kouká na přírodu, tak vřele doporučuju. Často vidíme přírodopisné dokumenty hlavně z ciziny, nebo prostředí nám méně známého, ale tady je na tom pěkné to, že dokáže překvapit a udivit i středoevproská krajina ve které žijeme. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry divokého německého pobřeží, hlubokých lesů, vysokých hor a hlavně jeho obyvatel jak v moři, tak na souši i ve vzduchu, dává zachovat jedinečná rezervace a přírodní památka zapsaná na listině UNESCO tzv. Waddenzee (wattové moře) a jeho okolí, ale i další chráněné oblasti v okolí Pomořanska, Helgolandu a dalších lokalit. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama