Reklama

Reklama

Slavnost květin

  • Velká Británie Day of the Flowers
Trailer

Obsahy(1)

Dvě mladé skotské sestry s velmi silnou vůlí – jedna levičácká aktivistka, druhá oblíbená hvězda večírků, cestují s popelem svého otce na Kubu, odkud pramení mnoho rodinných legend. Jakmile dorazí do Havany, ztratí otcův popel a společně prožijí spoustu dobrodružství - romantického i nebezpečného. To jim umožní odhalit rodinné vazby, které je stále drží pohromadě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych chtěl někde uzmout soundtrack k tomuhle filmu, protože na latinský rytmy trpím. Stejně tak trpím na dokonalý exteriéry, kvůli kterým jsem se na film díval, protože jak se řekne Kuba, odkládám od okna dalekohled na šmírování sousedky a cupitám před obrazovku. Se samotným příběhem to sice není až taková raketa jako s hudbou nebo s exteriéry, v některých místech mně to přišlo vysloveně pitomoučký, ale zase že bych chtěl dát filmu držkovou za krádež mého času to taky ne. Dvě naprosto odlišný povahy na cestě za nějakým cílem se vzájemně začínají sbližovat, zažívají příjemné i nepříjemné, je to už hodně opálený téma, ale pořád má v sobě něco člověčího co se mně líbí. Byť starší sestra se chovala vysloveně jak fialová kráva z Alp a dost mě svým chováním srala. Film není žádná velká psychologie,drama, komedie či romantika, ale svým tempem a atmosférou se perfektně hodí do prostředí ve kterým se odehrává. ()

LordMalak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu obehraný příběh, který bylo možné vidět v mnoha variacích, na druhou stranu je ozvláštněný dvěma skotskými sestrami (jedna tvrdohlavá až to bolí, druhá lehce arogantní a trochu přehlížená), které se vydají na Kubu. Příjemné letní road-movie, kterému přeci jen něco málo chybí k tomu, abych se chtěl dívat znovu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eva Birthistle a Charity Wakefield - holky, na které je radost koukat. Každá naprosto jiná, ale spolu se parádně v tomhle filmu doplňují. No a film jako takový také není vůbec zlý. Příběh nabízí slušný výlet na Kubu a pakliže máte tuto destinaci rádi, budete ještě spokojenější. Ve filmu je totiž světlá, ale i stinná stránka země, krásné kulisy a skvělá, živá kubánská muzika. Film by jinak možná byl spíše na tři, ale ty holky byly skvělými společníky. Proto dávám čtyři. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Co mají Skotové společného s Kubánci? 1) Snesou-li vaše nervy pitomou husu, kterou zde přesvědčivě hraje 39letá Eva Birthistlová (levičácká Rosa) a máte-li rádi kubánské reálie, pak je to film pro vás. 2) A já si pošmákl na 38letém přitažlivém Irčanovi Christopherovi Simpsonovi (kubánský podvodník Ernesto). ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Skotsko - kubánské prozření cestovatelské a osobní. Výlet za kořeny své rodiny s perfektním vyústěním. Jemný humor i silné drama. To vše v revolučním hávu, který tuto destinaci a přímého souseda zhmotnění kapitalismu jistě ovívá 24h denně. Skvělá režie i herci. Za mne rozhodně Eva Birthistle. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama